miercuri, 11 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 48

Republicat: Acest articol a aparut in data de 11 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 48 - L'homme de San Remo (Barbatul din San Remo)

Actiunea acestui episod se desfasoara in Italia, la San Remo. Aflandu-se pe malul marii, Lidia este strigata de un domn care i se adreseaza cu apelativul "contesa" si care o duce cu un Lamborghini galben la o vila impunatoare.
Aici Lydie face cunostinta cu Contele, care o trateaza ca pe o contesa si care seara ii organizeaza o petrecere de ziua ei. La San Remo, eroina noastra petrece un sejur minunat in compania contelui: joaca tenis, ia lectii de echitatie, merg la concert, la restaurante, cu iahtul, la cumparaturi, ce mai, o vacanta de vis. Cand Lidia vrea sa afle de ce facea toate aceste lucruri contele pentru ea, acesta ii spune ca si el este in cautarea florii cu sapte culori si ca a angajat o multime de specialisti ca sa o gaseasca. Intentia lui era sa i-o ofere Lidiei in momentul cand aceasta urma sa isi faca intrarea in inalta societate. De aceea vrea sa ii faca si o rochie in culorile florii, ca sa fie asortata.
Lydie se decide sa faca o ancheta pentru a afla care sunt de fapt motivele pentru care contele era atat de dragut si atent cu ea. astfel ea gaseste pe biroul contelui o poza cu mama sa. Contele o surprinde, dar ea nu asteapta sa i se dea nici o explicatie si fuge. O gaseste majordomul care ii povesteste ce se intamplase in urma cu 15 ani, cand mama ei venise in vacanta la San Remo. Contele se indragostise de ea, dar cand a cerut-o de sotie, aceasta a plecat inapoi in Franta, anul urmator maritandu-se cu tatal Lidiei. Dupa ce ii spune povestea, si cum contele se hotarase sa devina protectorul ei si sa o ajute in numele iubirii pe care o purta in continuare pentru mama ei, domnul Victor o roaga sa accepte ajutorul contelui.
Lidia se intoarce la castel, dar cu ajutorul cheii se schimba in haine de joaca si se pune pe giumbuslucuri, spre disperarea lui Boris, costumat in preceptor, care voia neaparat ca Lidia sa devina protejata contelui si sa primeasca de la acesta floarea. Agata de creanga unui castan, Lidia se opreste din zbantuiala cand contele ii spune ca acel arbore era singura amintire de la mama ei. Inainte sa se intoarca in Franta, aceasta ii daruise contelui o samanta, iar acesta o plantase si ingrijise arborele cu mult drag. Atunci Lydie ii spune contelui ca florile castanului indian inseamna in limbajul florilor luxul, si tot ce vine cu acesta. Astfel contele intelege ce a vrut mama fetei sa ii spuna si intelege si de ce Lidia nu vrea sa intre in inalta societate si vrea sa gaseasca singura floarea, intelege ca iubirea nu poate fi cumparata, ca exista mai multe tipuri de iubire, si ce avem in suflet fiecare este unic, si diferit in functie de fiecare persoana la care ne raportam. Bogatia... nu poate inlocui iubirea, afectiunea.
Lidia isi continua astfel calatoria, pornind de-a lungul plajei spre Franta. Florent ii daruieste contelui un bulb, pe care acesta il planteaza in jurul castanului. Din acesta rasar ranuculus de Persia, care simbolizeaza un om bogat si frumos.

Le tour du Monde de Lydie - L'homme de San Remo



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu