marți, 17 august 2010

Mary e il giardino dei misteri

Republicat: Acest articol a aparut in data de 17 iunie 2008, la 12:30 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - clipul Karaoke (originalul a fost sters) via youtube, genericul.
Update - am gasit unde poate fi urmarit serialul online :) in curand....
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.


Mary e il giardino dei misteri a fost cam printre ultimele desene pe care le-am urmarit pe italieni, inainte sa fie scoase canalele din grila.
Desenul este inspirat dupa romanul "The Secret Garden" (Gradina Secreta) scris de Frances Hodgson Burnett. Este o productie japoneza - Aubec/NHK/Sogovision , care a aparut in 19 aprilie 1991 in Japonia (si in septembrie 1994 in Italia). Desenul are 39 de episoade a cate 24 minute. Lista cu titlurile episoadelor o puteti vedea aici.
Producator este Tameo Kohanawa, scenarist Kaoru Umeno, desenatori Hideki Kubo si Hiroshi Suzuki.

Personaje:

Mary Lennox
- este o fetita de 10 ani care si-a pierdut parintii, rapusi de holera in India. De aceea a trebuit sa se intoarca in Anglia, sa locuiasca la unchiul sau.
Martha - este camerista si prietena ei
Dickon - fratele Marthei si tovarasul de joaca al lui Mary
Colin Craven - varul lui Mary, un baiat bolnavicios, care statea intr-un scaun cu rotile, si care in final reuseste sa mearga.
Archibald Craven - unchiul lui Mary

Titluri alternative

El Jardín Secreto (spaniola)
Himitsu no Hanazono / アニメ ひみつの花園 (japoneza)
Mary e il giardino dei misteri (italiana)
Secret Flower Garden / The Animated Secret Garden / The Secret Garden (engleza)
Tajemniczy Ogród (poloneza)
الحديقة السرية (araba)
Subiect
Foarte pe scurt: desenul ilustreaza povestea unei fetite de 10 ani, pe nume Mary. Ea a locuit in India cu parintii sai pana cand acestia au fost rapusi de holera. Ramasa singura, fetita ajunge in Anglia, la unchiul sau. Aici se simte foarte singura la inceput, si castelul in care urmeaza sa locuiasca i se pare neprimitor.
Ea gaseste o prietena foarte buna in Martha, camerista sa, dar si in fratele acesteia, Dickon, un baiat care isi petrecea foarte mult timp in compania animalelor. Cei doi copii devin inseparabili si descopera impreuna misterele castelului, dar mai ales o gradina secreta. Aceasta gradina se afla in paragina si cei doi se hotarasc sa aiba grija de ea. Ulterior afla ca aceasta fusese inchisa dupa moartea sotiei unchiului Craven.
Un alt secret pe care Mary il descopera este chiar varul ei, Colin, o fire bolnavicioasa, tintuit la pat. Cu timpul acesta se va face bine, si cu ajutorul lui Mary si al lui Dickon va reusi chiar sa mearga.
Generic- italiana

MARY E IL GIARDINO DEI MISTERI - Cristina D'Avena.
 
Versuri:Per Mary, per Mary ci son molti misteri Per Mary, per Mary ci son molti misteri Mary tu l'India non scorderai ma in Inghilterra risiedi ormai anche se il cuore ti piange sai non dir sempre no dai sorridi un po' Per Mary, per Mary ci son molti misteri Per Mary, per Mary ci son molti misteri Ti manca tanto la libertà che avevi in India ma non hai qua solo la tua gran curiosità ti riporterà la felicità Per Mary, per Mary ci son molti misteri Qui c'è un giardino Mary, Mary che è pieno di misteri, Mary misteri prigionieri, Mary di passati pensieri Sì c'è un giardino Mary, Mary gremito di misteri, Mary e quel che è stato ieri, Mary prima o poi cambierà Per Mary, per Mary ci son molti misteri A chi ti dice "io non lo so" rispondi sempre "vabbeh però" mentire a te certo non si può e la verità presto affiorerà Qui c'è un giardino Mary, Mary che è pieno di misteri, Mary misteri prigionieri, Mary di passati pensieri Sì c'è un giardino Mary, Mary gremito di misteri, Mary e quel che è stato ieri Prima o poi cambierà Prima o poi cambierà guarda sempre più in là cerca la verità e vedrai che poi sarai un'altra Mary Tutto quel che non va Prima o poi cambierà guarda sempre più in là cerca la verità e vedrai che poi sarai... ...un'altra Mary! Guarda sempre più in là cerca la verità Tutto quel che non va Prima o poi cambierà e vedrai che poi sarai un'altra Mary Tutto quel che non va Prima o poi cambierà guarda sempre più in là cerca la verità e vedrai che poi sarai un'altra Mary
Din pacate nu am gasit inca de unde poate fi luat desenul, mai caut. Va las bonus genericul in italiana -karaoke. Sper sa va placa este unul dintre genericele mele preferate.  

Karaoke:

0 comments :

Trimiteți un comentariu