miercuri, 4 august 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 43

Republicat: Acest articol a aparut in data de 04 iunie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articolVia: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 43 - Un tresor dangereux (O comoara periculoasa)
Prietenii nostri ajung intr-un sat linistit din Italia. In timp ce voia sa caute Floarea nimereste intr-o groapa si se loveste la genunchi. Niste copii o ajuta sa iasa de acolo si merge impreuna cu acestia la manastirea unde locuiau -erau toti orfani- si unde maicutele au grija de genunchiul ranit al Lidiei.

Eroina noastra o cunoaste la manastire pe Silvia - o fetita oarba, care ar fi putut insa sa isi recapete vederea in urma unei operatii foarte costisitoare. Astfel afla Lydie, de la Emilio -unul dintre copiii pe care ii intalnise langa ruine si care sapase groapa in care ea a cazut- marele secret al gropilor sapate: copii cautau o comoara ingropata acolo de germani in timpul razboiului.
A doua zi, Lidia li se alatura si incep sa sape impreuna inca o groapa. Una dintre fete, Luiza, o considera pe eroina noastra o persoana foarte draguta si in care se poate avea incredere, dar Emilio ii spune ca doar timpul le poate demonstra acest lucru. Pana seara copii au noroc si gasesc comoara. Din pacate este timpul sa se intoarca la manastire asa ca hotarasc sa revina a doua zi dupa cufar, care era destul de voluminos. Din pacate Boris este prin zona, asa ca a doua zi cand se duc sa recupereze comoara, gasesc locul incercuit si pazit. Cand Lidia intreaba un politist ce se intampla acesta ii povesteste ca seara stapanul acelui domeniu primise un telefon prin care era anuntat de o descoperire pe pamantul sau. Lidia este dezamagita crezand ca le-a fost furata comoara, dar politistul ii spune ca era vorba de fapt de un obuz ramas de pe timpul razboiului si ca asteptau echipa de genisti pentru a-l dezamorsa, pentru ca putea exploda oricand.
Intre timp Boris se duce la copii, care o asteptau pe Lidia sa se intoarca si le spune ca adultii vor sa ii pacaleasca si sa le ia comoara, mintindu-i ca este un obuz si ii instiga sa mearga sa ia cu forta ce le apartine. Acestia pleaca alergand spre locul imprejmuit, cu o dinamita pe care le-o da Boris. Copiii coboara in groapa si ameninta ca vor detona dinamita daca nu sunt lasati in pace. Ei cred ca Lidia este de partea adultilor si ii minte si nu isi dau seama ce pericol ii pandeste. In timp ce bursucul si Sabrina telefoneaza la ziare pentru a alerta ziaristii, Lidia merge la manastire pentru a-i spune maicutei ce se intampla cu elevii sai si pleaca impreuna spre acestia.
Silvia aude conversatia si isi da seama ca ceilalti copii sunt in pericol pentru ca voiau sa descopere comoara pentru a o ajuta. Ei nu vor sa iasa din groapa nici cand apare maicuta, continuand sa sape. Boris costumat intr-un domn in varsta apare si vrea sa ii faca pe sateni sa o izgoneasca pe Lidia pretinzand ca ea este singura vinovata de cele intamplate, dar este demascat de Cathy care ii scoate coada la vedere. Din pacate malefica Sabrina crede ca a gasit solutia si vrea sa detoneze bomba, chiar daca asta inseamna sa-i omoare pe copii, doar pentru a o face pe Lidia sa isi continuie calatoria... Boris initial refuza, dar pana la urma pleaca sa faca "rautati". Noroc cu Cathy care il observa si o anunta pe Lydie. Aceasta se transforma in vanator si il afuma pe bursuc care sapa tuneluri pe sub pamant, obligandu-l sa iasa la suprafata.
Copiii continua sa sape, obuzul fiind aproape dezgolit. Politistii se gandesc sa evacueze zona, pericolul fiind iminent. Chiar atunci apare micuta Silvia si politistii profita ca Emilio scapa dinamita din mana si ii scot pe copii din groapa cu obuzul periculor. Jurnalistii nu stiu care a fost motivul si considera ca a fost o farsa de prost gust. Atunci Lidia ia microfonul si explica ce s0a intamplat cu adevarat, cum acei copii au facut totul pentru a-si ajuta prietena. Astfel toata lumea afla ce s-a intamplat cu micutii orfani. De aceea, cand Lidia se pregatea sa plece s-a intalnit cu postasul care adusese o multime de scrisori cu donatii pentru micuta din partea oamenilor. Astfel ea urma sa se opereze, iar Emilio si Luiza au gasit intr-un fel comoara, dar au gasit-o in inimile oamenilor.
Lydie pleaca, promitand ca se va intoarce, pentru ca Silvia sa o poata vedea, iar Florent le daruieste seminte de anemone albe care simbolizeaza sinceritatea.
Le Tour du Monde de Lydie - Un tresor dangereux


video

Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video




  DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu