duminică, 8 august 2010

Enchanted

Republicat: Acest articol a aparut in data de 8 iunie 2008, la 13:45 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video trailer (via EnchantedMovie ), link pentru vizionare online.
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.



Hello :) !! Duminica trecuta v-am povestit despre Ella cea fermecata, care avea darul obedientei, dar care - asa cum ati observat daca v-ati uitat la film - gaseste in inima sa puterea si taria de a lua singura deciziile si se elibereaza de acel nefericit cadou de la ursitoarea Lucinda. Astazi vreau sa va povestesc despre alt film, pe care l-am amintit in articolul de duminica trecuta: Enchanted. (a nu se confunda bineinteles cu Ella Enchanted). O productie marca Disney, acest film s-a dovedit o adevarata calatorie pe taramurile magice, imbinand cu maiestrie lumea desenului animat, cu lumea noastra. Filmul a aparut in 2007 in regia lui Robert Lima. A fost produs de Walt Disney Pictures si Josephson Entertainment.

Desi eram obisnuiti cu ultimele productii marca Disney care erau realizate 3D pe computer, iata ca prin acest film ne intoarcem putin in lumea 2D a desenelor clasice si probabil ca daca veti viziona filmul veti gasi multe asemanari cu alte desene mai vechi de gen (Snow White and the Seven Dwarfs -Alba ca zapada si cei 7 pitici, Lady and the Tramp -Doamna si Vagabondul, Beauty and the Beast- Frumoasa si bestia, etc.). Iata mai jos trailerul (credit):





PhotobucketCast Julie Andrews............... Narrator (voice) Amy Adams.................... Giselle Patrick Dempsey......... Robert Philip James Marsden............ Prince Edward Timothy Spall.............. Nathaniel Idina Menzel................ Nancy Tremaine Rachel Covey................ Morgan Philip Susan Sarandon......... Queen Narissa Jeff Bennett................... Pip (voce -in Andalasia) Kevin Lima................... Pip (voce - in New York) more.... Puteti citi mai multe lucruri interesante despre film si actori in engleza pe Wikipedia aici. Vizitati site-ul oficial care este foarte frumos realizat si complet.
Pe site-ul oficial gasiti: informatii despre actorii din film (mai multe despre ei puteti citi si pe imdb, daca veti accesa linkurile pe care le-am lasat mai sus cand am prezentat cast-ul) fotografii, filmulete, jocuri, sectiune de dowload si va las pe voi sa descoperiti mai multe. Puteti cumpara diverse produse purtand logo-ul filmului, sau infatisand personaje din film de pe amazon (au niste papusele foarte dragute, desi am inteles ca Giselle nu a fost inclusa pe lista printeselor Disney, mai multe puteti citi aici) sau de pe ebay. Asa cum v-am obisnuit am sa va las un link unde puteti vedea filmul online, si va recomand veriantele 7 si 8 (care desi sunt pentru firefox mi-au mers si pe iexplorer), dar puteti bineinteles alege ceea ce va merge voua mai bine. Watch "Enchanted" Movie . Daca va place si va doriti sa il aveti in videoteca, il puteti cumpara (vezi linkuri putin mai sus) sau il puteti descarca de aici.
Acestea fiind scrise :) , va las mai jos un videoclip foarte dragut, realizat in ideea filmului, la o piesa de pe coloana sonora a filmului . Sincer, cine nu si-ar dori acum sa devina macar pentru cateva secvente dintr-un clip un personaj animat asa de frumos desenat?
 
Enchanted - Carrie Underwood Music Video "Ever Ever After" Uploaded by EnchantedMovie
Sper ca v-am facut curiosi si ca veti vedea Enchanted, sau revedea (pentru ca unii dintre voi probabil l-au mai vazut) si am sa va las mai jos cateva cuvinte despre actiunea filmului... asa ca atentie urmeaza spoiler. Ne aflam intr-un taram fermecat, de basm, numit Andalasia, un regat animat condus de Queen Narissa interpretata de Susan Sarandon (o mare actrita pe care v-o amintiti probabil macar din alt film in care era vrajitoare The Witches of Eastwick) -o regina rea, care doreste sa isi pastreze coroana si regatul pentru totdeauna. Acest lucru este insa amenintat atunci cand fiul sau vitreg, Prince Edward (James Marsden , care a jucat printre altele si in 27 Dresses), o intalneste pe tanara Giselle (Amy Adams - care dupa parerea mea de nespecialist a intrat extrem de bine in rol... si felul in care se misca, vorbeste, priveste te face sa te gandesti ca este chiar un personaj de desen animat, ajuns in lumea reala). Cei doi se hotarasc sa se casatoreasca imediat (ca doar fusesera sortiti unul celuilalt, nu? :) ), dar planurile le sunt spulberate de Narissa care o trimite pe Giselle, in lumea noastra, la New York. Noroc cu Pip -o veverita prietena cu Giselle, care il insoteste pe print la NY pentru a o gasi pe tanara si a o aduce inapoi. Din pacate in lumea noastra animalele nu pot vorbi, cum nu stiati :( ? Intr-o lume ostila, unde oamenii nu sunt foarte binevoitori si de incredere, Giselle o intalneste pe micuta Morgan interpretata de Rachel Covey. Ea este fiica lui Robert Philip (Patrick Dempsey ... :D ...), un avocat divortat, specialist... in divorturi (lol), un tata care incearca sa isi pregateasca fiica pentru lumea adevarata, unde nu este loc de povesti, si care planuieste sa se insoare cu Nancy (Idina Menzel) -logodnica sa. Viata celor trei, se schimba radical cand intra in viata lor personajele venite de pe taramul desenului animat - acum cat de reale posibil. Aventura Gisellei in NY este plina de cantec (si trebuie sa precizez ca Amy Adams isi canta singura cantecele), de veselie si naturalete. Gazduita de Morgan si tatal ei, Giselle face ordine cu ajutorul noilor prieteni din lumea animalelor pe care si-i face in NY - ce e drept niste prieteni mai ciudati... gandaci, sobolani.... Ea le canta acestora un cantecel foarte dragut, in timp ce acestia o ajuta la curatenie. Giselle isi face singura hainele din diverse materiale pe care le ia ...din casa: o draperie, un covor etc. Ea ii spune cu ajutorul cantecului avocatului cum poate stii o fata ca este iubita (si urmeaza un alt moment muzical foooarte dragut, care a fost pus in scena si la noi, in emisiunea Dansez pentru tine).
 
Patrick Dempsey - Enchanted Trailer -2 Uploaded by Schokowutz
Dar.. lumea reala te schimba, te face sa te simti furios ("angry"), sa mergi la intalniri, sa uiti sa mai canti etc. Asa ca, atunci cand printul reuseste sa o gaseasca pe Giselle, aceasta este deja, schimbata. Pe urmele ei insa se afla si slujitorul fidel al reginei Nathaniel (Timothy Spall), venit la NY cu o misiune clara, de a scapa de Giselle, cu ajutorul unor mere otravite pe care Narissa i le daduse. Si asa, totul se complica, sentimentele, ceea ce trebuie si ceea ce ai vrea sa faci, simplitatea cu care lucrurile se intampla si se rezolva in desene par sa dispara si incurcaturile isi fac aparitia. Inainte sa se intoarca in Andalasia, Giselle ii cere printului sa mearga la un bal, la care aveau invitatie si Robert si Nancy. Aici isi face aparitia si regina, transformata intr-o batrana, care ii ofera tinerei un mar, promitandu-i ca astfel nu va mai suferi si il va uita pe avocatul, de care se indragostise. O data ce musca din mar, Giselle lesina si asemeni Albei ca Zapada este salvata cu puterea sarutului iubirii adevarate (the true love's kiss), chiar inainte de ora 12. Dar cine a reusit sa o salveze, ce s-a intamplat cu regina, cine cu cine a ramas si cum s-a terminat povestea fermecata veti afla singurei :) .Vizionare placuta!! :d

0 comments :

Trimiteți un comentariu