luni, 23 ianuarie 2023

Rukkusu si caii albi in galop (Puzzle)


Buna!

Aseara Mami a ramas la noi si... am corupt-o sa montam puzzle impreuna. :))) Nu va spun - a fost intr-un mare fel. Foarte dragut!!! :D 

Am ales un puzzle de 500 de la Trefl, luat recent de aici: Puzzle Trefl, Cai Albi Galopand, 500 piese , in cazul in care va place si voua si va doriti sa il adaugati la colectie / inramati. Cand l-am primit, am avut ceva emotii - mirosea cumva usor parfumat. L-am lasat vreo 3 zile la aer si apoi nu au mai fost probleme. Ceea ce nu poate decat sa ma bucure. 



Mi-a placut si calitatea pieselor - ceva mai subtirele decat cele cu care lucrasem inainte (Clementoni, Mappy, Educa si chiar Noriel ). La forma finala seamana cu puzzle-urile de la Educa si Mappy - in sensul ca este in colturi, iar cele montate de la Noriel si Clementoni sunt rotunjite). Culorile.. absolut superbe. Un pastel de vis.


Am montat intai rama desigur - sa nu uit, am folosit partea de caton si o coala alba (care este de fapt spatele la imaginea care era pusa in rama de 40X50) pentru a aranja piesele pe ea. Mami tot gasea piese interesante (care nu erau margini.. hahaha) si eu ii tot reaminteam ce vreau sa facem intai. Prima piese care nu este margine a fost adaugata de Mami si este in coltul din stanga sus (cum privim imaginea). Practic randul doi, a doua piesa. :D De tinut minte. Hehe.


Eu am stat pana sa il termin, dar Mami m-a insotit cam pana cand ajunsesem la punctul de mai sus. M-am bucurat mult sa lucram impreuna la un proiect si sper sa mai repetam si alta data aceasta experienta :D. Acum sa vad cum il corup si pe Tati - macar asa din cand in cand, sa mai petrecem si noi putin timp si in afara de chestiuni ce tin de gestionarea bugetului (plati si alte chestii de gen care se pot rezolva online... si de care sunt responsabila, pana la urma, haha).

Iata mai jos si ultimele etape parcurse (nu am facut multe poze, adevarul este ca mie imi place sa ma detasez cand lucrez si cel mai tare ma bucur cand „se aseaza piesele„ oarecum de la sine.. se lasa cu „hihiihihi” :))).




Rukkusu inca nedeslipita de cei doi cocori, aclama fericita. Apoi mi-am reamintit sa fac poze cu pasii pe care ii fac la inramare (si care nu sunt neaparat dificili, dar.. vorba aceea, pot fi utili). In primul rand, am uitat sa fac poza la rama, dar promit sa fac data viitoare (mai am doua rame, sper sa nu uit). 
Am spus mai sus ca am desfacut rama. Am pus partea de carton/placaj pe hartia pe care o aveam pusa peste puzzle-ul mare (cu Gara), care inca mai sta neinramat - poate reusesc sa il inramez azi, vedem cum se prezinta placajul la ramele mari. 
Cum spuneam mai sus, am pus si hartia care se afla in rama (o parte e tiparita, una alba - am folosit partea neimprimata si arata foarte frumos ca un chenar).

Odata finalizat puzzle-ul. am scos protectia de pe „geamul din material plastic” - e o folie, tot din plastic. Eu sterg putin acest „geam cu hartie umeda si apoi uscata - si ma asigur ca nu sunt scame de hartie sau alte particule de la piesele montate. Apoi, geamul (atentie sa nu fie ud/umed) uscat il asez peste puzzle, ca in imaginea de mai jos:


Ma asigur ca totul este cat se poate de bine centrat, simetric... ca nu mai sunt scame si apoi iau rama si o asez peste. Intai ridic si fixez usor o laterala (pur si simplu indoi una dintre clemele de prindere - le veti vedea putin mai jos). Apoi incet impind ridicand usor placajul si cealalta parte in rama fixand si cealalta laterala doar intr-o singura clema. Si obtin ce se vede mai jos:


Rama nu este fiaxata total, dar faptul ca am cate un clips pe fiecare laterala (partile mai scurte le fizez mereu si la orientarea tip tablou), ma ajuta sa fac urmatoarea miscare: sa intorc totul cu imaginea in jos.


Este foarte important sa centrati bine imaginea de la bun inceput. Dar se mai poate remedia si acum, cand puteti scoate daca doriti sau este nevoie placajul si coala de hartie - eu am facut acest lucru la unul dintre puzzle-urile cu fetite, cel cu pestisorii, pentru ca mi se pusesera niste scame pe hartie). Daca totul este insa ok, se fixeaza si restul de clame, lasandu-le in jos.
Ah, atentie cand montati, daca vreti sa agatati tabloul. cum orientati sintemele de prindere :D.
Si iata:



Am facut poze si la lumina zilei (aia care este - zi friguroasa, intunecata... macar de ar si ninge putin, ca ploaie tot am avut):



Intentionasem sa fac un puzzle de iarna - o imagine fotografie, dintr-o statiune montana. Tot marca Mappy, 500 de piese, problema este ca miroase inca foarte puternic, spre deosebire de cele mari de 1000 care nu au avut probleme. Poate asa este seria Scenic. Ca idee. 
Totusi, m-am hotarat sa nu mai tin cont ca nu e „de dezon” si sa ma bucur de aceasta imagine absolut superba. 


Am inceput ziua foarte matinal, dupa cateva ore de somn - dar cu moralul ridicat. Si tocmai a venit curierul - asa ca am primit puzzle-ul cu inima despre care povesteam aici: Huzzle Cast - Harmony (puzzle japonez) dar si o cutie maaaare de la Heye, cu un puzzle de 2000 - pe care il urmaream de muuuuulta vreme, cred ca, de pe cand luasem Valul lui Hokusai :))) pentru ca imi placea mult imaginea - seamana cu desenele persane putin. Habar nu aveam ca e atat de mare :)) si... era ultimul :O ).

Sa avem o saptamana minunata cu sanatate in primul rand.. ca apoi, restul le rezolvam noi, cu putina bunavointa.

Era sa si uit. Fiindca avem un Club de puzzle, il voi adauga in galerie. Chiar daca este al doilea, primul inca nefiind inramat, mai asteapta :).

Ja ne!!



8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata minunat! Ce multe jocuri ai. Incredibil! Cred ca perete arata fantastic calutii in galop.
Noapte buna! Pup.💖💋

MNiko spunea... [Raspunde]

O actovitate tare plcăuta s-o faceți împreună tu cu Mamiși bine-nteles Rukkusu. Tabloul este minunat. Nu știam acest puzzle cu cai, mă gândeam la altul, cand ai scris prima dată de el.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si mie mi se pare la fel. E atat de pastelat si frumos!!
Sa stii ca am - am adunat cateva, in ultimii ani. Asta dupa ce intai am luat cele de trebuinta :)))). In ultimii ani, nemaicumparand o gramada de lucruri, ma alint luandu-mi carti, jocuri, jucarii si materiale pentru creatie. :D. Sa zicem ca puzzle-ul acesta a fost ciocolata mea de saptamana aceasta :)))) (si era o vreme cand mancam ciocolata in fiecare zi .. hahaha).
L-am pus jos, rezemat de rafturile mele pe rotile. :D Deocamdata.
Pupici cu drag! Nopate buna! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko sa stii. Initial nu prea ii suradea ideea de a face puzzle, dar pana la urma i-a placut :D. Ma gandeam la ce spuneai tu in articol cand o chemai pe Mamica ta sa mai gaseasca o piesa - cam asa si noi :D.
Rukkusu ne-a supervizat de pe masuta - Cand a plecat Mami la somn, si-a luat locul langa mine :)).
Am vazut si eu mai multe imagini - dar tabloul acesta m-a fermecat - are ceva magic si totusi nu este desen / pictura... 10 caluti albi... :D
Sunt foarte curioasa la care te gandeai (adica daca l-am zarit si pe acela :P). Imi plac foarte mult calutii :D.
Pupici!

Diana spunea... [Raspunde]

E foarte frumoasa imaginea! E printre imaginile pe care imi place sa le vad si in filme, in documentare (si in realitate, dar n-am avut ocazia): cai in glop. 😊
Imi plac mult de tot si imaginile in care apare Rukkusu! E asa de... naturala! ❤
Pare destul de usor de folosit genul de rama. Vazand "agatatorile" de pe dosul tabloului m-a pufnit râsul! :))) Fara exceptie (!) cand am inramat ceva nimeream "agatatoarea" in partea nepotrivita (desi "cercetam" ce si cum!) :)) Si tot fara exceptie, de cate ori am croit bluze/rochii cu maneca am insailat manecile pe dos! (desi analizam ce si cum). :))
Spor la ce faci tu acolo! Noapte linistita! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si mie la fel. Cand am vazut puzzle-ul am zis.. gata, iata si caii :))))).
Cred ca acest amanunt mi-a placut si mie la papusile japoneze: au asa ... ceva natural in ele, oricat de papusi ar fi si oricat de stilizate sunt.
Sa stii ca si eu am comis-o cu agatatorile :)))))))))))) Dar se poate remedia usor in cazul acesta.
Hahaha si eu am patit cu manecile chestia asta :))))). Si la ceva tricotat, cand am montat un pulover :)). Asa ca am ras amandoua - impreuna :)))).
Iti multumesc mult :*!! Sa fie! Si eu iti doresc, la fel :*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Am avut senzația că, în timp ce tu realizai pas cu pas, caii veneau plini de viață din puzzle spre tine/noi ...nu mai aveau răbdare !
Bine că Rukkusu nu s-a speriat de căluți dar cred că era cufundată prea mult ìn joaca cu cocorul...
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza si mie mi se parea ca incep sa prinda incet, incet viata :).
Cocorul l-am asezat in bradut - este asa de micuuuut!!!:)
Pupici

Trimiteți un comentariu