luni, 30 septembrie 2019

TpT - Episodul 43 [ 22- 29 septembrie 2019 ]


Bunaaaa!
Ah ce bine ca am reusit sa filmez ieri... chiar si asa m-am culcat in miez de noapte caci parca timpul din zi nu imi mai ajunge.
Nu voi scrie foarte mult - cand va veni retrospectiva lunii septembrie veti gasi acolo desfasuratorul :). Caut repejor un citat - era sa uit ca azi e luni si... mi-ar parea rau sa nu fiu si eu prezenta macar cu un gand in tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊
"Dintr-o mie de flori parfumate, eu te-am cules
Dintr-o mie de masti colorate, tu m-ai ales,
Dintr-o mie de ganduri ce ma chinuie si nu ma lasa sa dorm uneori,
Cel mai tare ma doare, ca noi ne-am iubit doar de o mie de ori
"
Vank - 1000
PS: Ok... stiti ceva? Va las si piesa sa o ascultati si voi - asa in dar de sfarsit de septembrie:).  Si putin mai jos, vine si retrospectiva saptamanii (dupa cum am filmat-o ieri, si nu aveam in plan sa scriu despre piesa, altfel... ma auzeati cantand, haha).




💙💗💚💛💜

Si asa, am ajuns la cel de-al patruzeci si treilea episod din Timp pentru Tine:


Link-urile catre articolele despre care am vorbit in filmulete:

Ja ne! Pe curand !!!
💜💛💚💗💙

PS: Lista completa a episoadelor o gasiti in meniul de sus, pe pagina - 💗Timp pentru Tine💗
Nu uitati ca va puteti abona la canalul de youtube Copilarim😊 (si puteti alege sa primiti notificari ori de cate ori voi incarca un filmulet nou ).
Imi puteti lasa intr-un comentariu aici, pe youtube sau pe adresa de mail a proiectului, parerile voastre, sugestii si propuneri referitoare la subiectele despre care v-ar placea sa povestesc - poate aveti articole sau rubrici preferate pe blog, de exemplu 😁.

💕

duminică, 29 septembrie 2019

STD/SP Tema #05 Devenind Nausicaa Vaii Vantului


Buna si bine v-am regasit cu o noua tema din proiectul Salvam Papusi / Save the Dolls ce se desfasoara in aceasta toamna pe Provocari Verzi!

Intr-un fel, cele 13 teme pe care le-am ales, sunt ordonate in asa fel incat sa creeze o legatura intre ele. Practic o tema o anunta pe urmatoarea. Primele patru teme o anuntau pe aceasta: Nausicaa Vaii Vantului. Va invit sa descoperiti mai multe despre aceasta animatie si pe blog, aici: Nausicaä of the Valley of the Wind - Kaze no Tani no Naushika. Nausicaa este simbolul omului care iubeste natura, intelege cat de important este sa o respecti si face tot ce poate pentru a repara raul facut de cei care au dus la distrugerea Pamantului.
Daca ati urmarit animatia stiti probabil deja despre ce este vorba. Daca nu, sper sa reusiti sa vedeti filmul si sa va placa! Este minunat.

Iata si filmuletul pregatit pentru aceasta tema:




Mai jos va voi lasa pe scurt ce aveti de facut, in cazul in care veti dori sa va alaturati acestei provocari, cu mentiunea ca pentru mai multe detalii va trebui sa intrati pe site-ul unde organizam aceste provocari: Salvam Papusi // Save the Dolls #05 "Devenind Nausicaa Vaii Vantului".

Eu voi prezenta doar pe scurt, de fiecare data, si aici tema saptamanii.

Cerinte:
  • Creati folosind orice fel de material si tehnica, tinuta pentru papusa salvata de voi care va deveni Nausicaa. 
  • Elemente de vestimentatie obligatorii:
    • vor fi precizate la fiecare imagine in parte
    In principiu, costumatia trebuie realizata in asa fel incat sa fie cat mai fi fidela imaginii alese, in limita materialelor disponibile, desigur.
    Accesorii:
    • vor fi precizate la fiecare imagine in parte
  • Elemente de decor obligatorii: vor fi precizate la fiecare imagine in parte.
Fotografia:
- aranjati papusa incat sa nu para aruncata pur si simplu.
- atentie (aici se va puncta partea estetica)
  1. la pozitia corpului papusii - sa nu aiba membrele strambe, sau in pozitii nefiresti
  2. la unghiul din care este realizata fotografia - sa nu para disproportionata. 
  3. la imaginea pe care doriti sa o recreati - daca papusa este una nearticulata, este recomandabil sa optati pentru o imagine in care personajul nu sta jos, cu genunchii indoiti, de exemplu.

Inscriere:
Trimiteti fotografia cu creatia voastra pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com pana sambata, 5 octombrie, ora 23:50 (Romania). Toate creatiile vor fi apoi publicate intr-o galerie atat pe site-ul Provocari Verzi, cat si intr-un folder dedicat, in Grupul Provocari Verzi

Va reamintim ca aveti posiblitatea de a recupera doar doua teme  fara a pierde punctul de timp, asa ca, pe cat posibil, incercati sa va incadrati in perioada de timp indicata.

Imagini*:

  1.  Nausicaa in padurea subterana 
    • Costumatia Nausicaai: 
      • rochie albastra, pantaloni / ciorap, jambiere albastre si incatari maro  
      • optional cerceii 
    • Accesorii:  Animalutul Teto  
    • Decor: 
      • Simplu (alb) sau in nuante de albastru  
      • optional aparatul de zbor alb

      💚

  2. Nausicaa pilotand planorul
    • Costumatia Nausicaai: 
      • rochie albastra, manusi, jambiere albastre, casca albastra prevazuta cu masca maro
      • optional pantaloni / ciorap crem, incaltari maro (puteti realza fotografia astfel incat sa nu se vada incaltarile, nu se va depuncta) 
    • Accesorii:  Gentuta verde prinsa la brau 
    • Decor:  aparatul de zbor alb (mai putin armele atasate de el)

      💚💚

  3. Nausicaa poster cu Ohmu pe fundal
    • Costumatia Nausicaai:  rochie albastra decorata cu insemnul alb cu rosu pe piept, pantaloni albastrii, curea   
    • Accesorii:  Animalutul Teto  
    • Decor: 
      • In partea de jos ceva auriu - care sa aminteasca de lanul de grau din desen 
      • In partea de sus o schita (in creion, pictata, imprimata - cum doriti) a lui Ohmu, adica insecta gigant care se vede in imagina propusa. 
      • Un exemplu ar fi urmatoarea interpretare gasita pe webgram (din pacate nu am gasit si cine este autorul):


    💚💚💚


  4. Nausicaa si Teto de veghe
    • Costumatia Nausicaai: 
      • Pijama alcatuita din bluza-rochie cu maneca lunga si pantalon, prinsa cu un cordon in talie, accesoriu pentru par 
      • Optional cerceii 
    • Accesorii:  Animalutul Teto  
    • Decor:  Conturul geamurilor, un suport pe care sa stea (atentie pentru aceasta proba este recomandat sa folositi o papusa cu articulatii)
  5. 💚💚💚💚
  6. Nausicaa si Ohmu varianta copii
    • Costumatia Nausicaai: 
      • bluza-rochie  cu maneca lunga si pantalon, ghete maro, accesoriu pentru par 
      • Optional cerceii 
    • Accesorii:  Puiul de Ohmu 
    • Decor: simplu
 💚💚💚💚💚

Ja ne! Pe curand!

 ______________________
*Nota: Imaginile folosite pentru a putea fi interpretate in cadrul temei fac parte din filmul (sau grafica) de animatie Nausicaa Vaii Vantului si nu ne apartin, fiind preluate de pe internet (google images).

sâmbătă, 28 septembrie 2019

Briose si parfum de mere.



Intr-o lume perfecta, putin cam paralela cu cea pe care o cunosc, stateam la geam cu ceaiul aburind, citind povesti. Cuibarita intre perne moi, pe divanul improvizat sub scara, mai priveam din cand in cand pe fereastra, la dansul Toamnei, de-afara.
Printre nori, o raza de soare si-a croit calea. A aterizat stangaci pe o frunza aramie, ce tocmai se asternuse peste cateva surate de-ale ei stranse intr-o hora pe cararea de sub nuc. Mai jos, din livada de meri, se-aude cor de soapte:

Hai, vino mai aproape..
Culege-ne, suntem coapte!
 
Ma ridic aproape impotriva vointei mele, vrajita de acel murmur si, dupa ce imi iau un sal si ghetele, imi indrept pasii spre gradina. Iau cosul impletit si incep un dans al culesului: imbratisez merii, ma imbratiseaza soarele, frunzele imi mangaie parul, in timp ce adun roade bogate si inmiresmate. 

Iar cosul se umple incet incet: rosii, aurii, dulci, acrisoare.... merele acelea minunate! O parte le-asez in ladite in camara, o parte intr-un cosulet - pe masa. Si restul, putin ranite in timpul caderii de pe crengi prea pline, le voi pregati in briose alaturi de tine.
Spal merele-n apa cea rece din fantana. Si-apoi le curat de coaja. Le tai feliute subtirele si ma pregatesc sa fac o vraja. Le pun in craticioara cu 2-3 linguri de apa, 1-2 linguri de zahar brun (cel mai bun) si o lingurita de unt. Pornesc focul - sa fie potrivit si apoi amestec pana s-au calit.

Urmeaza apoi sa pregatim un aluat. E bun de briose pachetel, sau de blat. 300 de grame de faina am cernut in vasul de framantat. Din ea, 4-5 linguri pentru maia am imprumutat. In vasul cel mare, am mai pus un pic de sare (un praf i se mai spune) si 1 lingura de zahar brun, cu renume.

Intr-un bol micut, cele 4-5 linguri de faina stateau si ma priveau. Am presarat peste ele 20 de grame de drojdie de bere (din cea proaspata). Apoi, am turnat lapte caldut, in timp ce amestecam ca sa transform totul in maia. Dar ce parfum de ... cozonac, de prajitura, de ...briose! Minunat - am amestecat si am lasat la crescut.

Ma striga faina, zaharul si sarea - se plictisesc pe uscat si vor sa le framant mai repede. Eu iau o lingura de lemn si adaug untul - vreo 150 de grame - ce incepuse sa se topeasca, la temperatura camerei... Apoi adaug rand pe rand si cele 4 oua, care asteptau cuminti. Si, in cele din urma, maiaua. Dupa care mai adaug faina (intre 140-200 de grame) pana obtin un aluat elastic.

In sfarsit.... impart aluatul in doua portii: care vrea sa fie intinsa prima intr-o foaie, la aproximativ jumatate de centimetru? Incerc eu o abordare curajoasa, inarmata fiind cu o vergea. Dar coca se viseaza deja briose si in doi timp si-o miscare, prima foaie intinsa e impartita in opt patrate aproape egale.


Tava-i unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Compozitia de mar asteapta sa fie portionata si, cu lingurita fermecata, adaug pe fiecare patratel, cate o poveste parfumata. apoi am grija sa aduc spre mijloc cele patri colturi si sa le sigilez bine. Imi amintesc la timp sa bag bine un ou, si cu o pensula bogata, pecetluiesc secretul aromat din fiecare briosa, inainte sa bag tava la cuptor.

Dupa jumatate de ora, repet operatiunea cu portia a doua de briose... in toata bucataria miroase a mere si a vise dulci. Briosele se odihnesc pe un platou in timp ce eu astept sa se racoreasca. in curand soarele se indreapta si el spre casa, pictand cerul pe care plutesc nori mici si pufosi. Il petrec de la geamul bucatariei, apoi urc scarile la etaj, de unde il salut in timp ce inchid geamurile si trag draperiile.


Ma-ndrept usor spre usa de la intrare - aprind felinarul si privesc spre carare. Ii astept pe cei dragi sa se-ntoarca acasa. Ii astept cu drag. Ii astept... la masa :).


Tragand un sertar de la cuierul din hol, pe jos aluneca un ambalaj, astazi gol. L-am regasit cand ne-am mutat, intr-un cufar langa o carte. Statea stingher, sprijinit pe-o parte. Avea in el doar un suport si foaie de hartie, dar mie imi parea ca-l recunosc dintr-o mie. Candva, o livada de meri se-ascunsese in el, pitindu-se iscusit intr-un verde sapunel. L-am ascuns mult timp printre rufe curate. Miroseau doar putin a mere verzi, nu erau chiar parfumate. Era discret si ne intelegeam bine. Mi-as fi dorit sa nu plece vreodata de la mine dar, unui sapun, la baie-i sade bine. Facea baloane de bucurie... si, asta i-a fost sa fie.

credit google images
Ambalajul, de-acum de-amintiri e captusit. In el imi voi pune manusile pentru gradinarit. Aud zgomot venind urcand pe carare - si iata masina. Au sosit, ce sincronizare! Ma-ndrept spre intrare sa-i intampin zambind!

Va doresc o toamna cu parfum de mere si... de ce nu, sa incercati si voi briosele mele! :D
_____________________________________________________________________
Nota:
Asternand aceste randuri, am incercat sa raspund invitatiei de a participa la provocarea de scriere creativa pe tema propusa de Pandhora -  „Parfumul merelor", provocare lansata de Mirela Pete in luna septembrie. Multumesc :)!
Ja ne! Pe curand! 

PS: Aceste minunate briose au fost realizate si consumate in 14 decembrie 2013 😅.

vineri, 27 septembrie 2019

Arashi - Typhoon Generation


Buna dragutilor!!!!
Generatia Taifun ne trimite fix in anul 2000 (mie imi convine). A aparut pe un single produs de Pony Canyon (si seria limitata avea si poster - vreau si eu single-ul asta 😌) - prima casa de discuri sub care au fost Arashi la inceput de cariera, pana cand le-au facut propriul label J-Storm.
Prin 2014, cand am descoperit eu formatia si am dat peste clipuri - a fost ca atunci cand primesti un cufar plin cu suprize placute :D - videoclipul acesta, mai ales prima parte, mi s-a parut foarte tare! [ si ei foarte mici... ma rog teoretic erau mici, na cati ani sa fi avut cel mai mic 17 cel mai mare 20 ]. Am si eu o geaca albastra in genul acela (n-am purtat-o niciodata - mi-au luat-o ai mei si nu am avut inca ocazia... hm, as putea sa ma costumez odata, ar fi amuzant, haha - chiar voi ce parere aveti de cosplay, mie mi se pare super amuzant :D).



Si in partea a doua a clipului multa distractie (de fapt versurile nu sunt chiar foarte vesele, ca idee, dar nici pesimiste... dupa cum ne-am obisnuit, sau m-am obisnuit, deja, la mai tot ce tine de muzica, scrieri, filme japoneza/e).
Evident ca am pregatit si partea cu...

Versuri (credit yarukizero):
Romaji:


"Jaa, ittekuru Ah, sayonara janai yo ne Mata aeru kara"

Machi wo miorosu oka kara Ano hi bokura wa nani wo miteta
Yatto Futarikiri ni nareta Terenagara ano hi

Asu no asa hayaku boku wa Nobori no densha ni norun da ne
Sotsugyou no ato no kousha Chiisaku mitsuketa

Ikanai de to hitogoto Tsubuyaita kimi ano toki
Boku wa mienai Yume wo idaite ita

Hanarete itemo Kitto itsumademo Kimi no koto wo omotte iru yo to
Itta kokoro ga Ima sara Uzuite Tamaranai yo
Kimi ni sayonara Denwa de tsugeta Sugite yuku kisetsu no naka ni
Aenai jikan ni mo Kyori ni mo Katenai bokura ga ita

Coming through, coming through Ah ah
One time Two time Yo, yo, check 1,2


Boku no ko-to no ura ni wa Kimi no se-ta- no iro ga nokori
Kisu no toki no kaori ga Kiezu ni aru

Dokoka otonabite mieta Are wa kuchibeni no sei datte
Ima nara Samazama ni Omoiataru koto mo aru ga

Katamichi no kippu wo Fuzaketa furi de toriage
Kimi wa muri shite Myou ni hashaide ita

Hanaretara mou dame ni naru yo to Kimi ga utsumuku no uchikeshite
Boku wa ko-to de Furueru Sono kata Tsutsumikonda
Konna ni egao Omoidasu no ni Soko de togirete shimau kimi
Wasurete shimattemo Wasure wa Shinai yo Mune no dokoka ga

Ikanai de to hitogoto Tsubuyaita kimi ano toki
Boku wa mienai Yume wo idaite ita

Kimi ni sayonara Denwa de tsugeta Sugite yuku kisetsu no naka ni
Aenai jikan ni mo Kyori ni mo Katenai bokura ga ita

Machi wo miorosu oka kara Ano hi kimi ga mite ita nanika wo
Kono goro fui ni Wakatta Ki ga suru Koto mo aru yo
Kimi ni deatta Kimi ni koi shita Kono karada no oku ni zutto
Kimi to mitsumete ita Keshiki ga Itsudemo Nagarete iru


English:


"Well, I'm going now Ah, this isn't farewell, y'know Because we'll meet again"

From a hill we look down on the town That day, what did we see?
We'd finally gotten to be alone that day, although we were shy

"Tomorrow early in the morning, I'll be taking the train towards the city"
After our graduation, we found the tiny school building in the cityscape

At that time, you murmured the phrase, "Don't go"
I held on to an unseen dream

"Even if we're apart, I'll always be thinking of you," I said
My heart aches so much now, I can't take it
I told you good-bye over the phone While the seasons were passing by
The amount of time when we couldn't meet and the distance between us We couldn't win against it

Coming through, coming through Ah ah
One time Two time Yo, yo, check 1,2

On the back of my coat, the color of your sweater was still left there
Without fading, there's the scent from the moment of a kiss

Somehow it seemed like you'd grown up But you said was just because of the lipstick
If it was now, however, I could think of various reasons

You pretended to take away my one-way ticket as a joke
And forced yourself to be awkwardly happy

"If we're apart, it might be hopeless for us," you contradicted with your head hung
I wrapped your shaking shoulders in my coat
Although I remember so many smiles from you, it came to an end there
Even if I forget about it, somewhere in my heart, it won't be forgotten

At that time, you murmured the phrase, "Don't go"
I held on to an unseen dream

I told you good-bye over the phone While the seasons were passing by
The amount of time when we couldn't meet and the distance between us We couldn't win against it

From a hill we look down on the town The something that you saw that day
Recently, I suddenly think I understood what it was too
Meeting you, falling in love with you, it will remain inside of this body
The scenery I gazed at with you will always be playing there
Si asta a fost ultima intalnire muzicala din luna septembrie ....  cum zburam noi prin timp, nu? Clipe, ore, zile, saptamani... 118= 1+1+8=10=1+0=1 :))) . Un cret.

L-am dansat un pic si pe motatul mic ;). Tunsoarea e deja de domeniul trecutului si Kouki este aproape pletos 😳.  Il vedeti maine  pe 30 septembrie la TpT!

Ja ne! Pe curand!

🌈💙💗💚💛💜🌈

💕 Daca e vineri, celebram prietenia cu provocarea muzicala, alaturi de Carmen. 💕



Ja ne! Pe curand!

joi, 26 septembrie 2019

Making of Sarbatoarea Recoltei (#04 STD/SP)


Buna!:)
Pentru azi am pregatit cateva poze, filmulete si povesti din culisele lucrarii realizate de mine pentru STD/SP Tema #04 Sarbatoarea Recoltei.
Cu protagonista acestei teme, ati facut cunostinta deja ieri, la Miercurea fara cuvinte " S.T.D./S.P. #04 Sarbatoarea Recoltei  ".


Este o papusica mititica - mi se pare ca ceva coreean. Am primit-o in dar de la Micaela si ... trebuia sa o salvez de plictiseala, saracuta de ea. :P Cand a ajuns era dezbracata asa ca, pentru inceput, a imprumutat o rochita de la suratele Blythe pitici. Mi-a tinut de urat pana cand am facut eu primul strugure din margele.


Si-apoi a urmat al doilea si tot asa pana s-au facut patru. Si Kouki statea langa noi. Trebuie sa va arat cum dormea de draguuuut. El l-a luat pe elefant in brate, nu i l-am dat eu !



Apoi eu am inceput sa lucrez hainutele - ma gandeam ca poate va merge mai usor ca la LPS de la Blythe. Nu... :))). Papusica are un corp plinut si asta nu iti usureaza munca. I-am facut o rochita simpla, dintr-un ciorapel (care imi ramasese de cand l-am facut pe Mirakuru). Eu am ales sa ii fac la maneci feston cu portocaliu - mi s-a parut dragalas. Si la spate se inchide cu "scai". Lol


Hainnita este facuta din fetru (tot o bucatica ramasa din alt proiect). La fel si ghetutele care au model in fata si talpa maro.La hainita am pus un nasturel cu margica accesoriu.  Se pot vedea in imagini si strugurasii, dar si un viermisor galben din margele (care nu este un cocean de porumb - aveam in plan sa fac dar nu am mai avut timp). Acel vermisor e lucrat de mine acum un car de ani dar nu am apucat sa vi-l arat. E un antistres :))).

Ultimul lucru pe care l-am facut a fost sa ii pun si un accesoriu de par potrivit, care se asorta cu rochita. Urmatorul pas a fost facut a doua zi:


.....cand am facut painici pentru mine, si am facut si trei pentru Sarbatoarea Recoltei. Nu am avut timp sa fac aluat de modelaj din cel sarat - asa ca astea mici sunt "mancabile" lol, ca sa zic asa. planul meu maret era sa pun si faina si malai in cadru dar a picat, la fel ca si alte cateva idei.



Am adus apoi toate "chestiutele = comorile" salvate si am inceput sa creez povestea in cosulet. Initial voiam sa il pictez, sau macar sa il colorez cu niste carioce, dar am renuntat si -am decorat cu frunze si mere .. si o pasare din lemn. Hartia de sac voiam sa o transform un saculeti pentru faina si malai... Kouki a inspectat atent (si sub si mai atenta mea supraveghere) ce adunasem la un loc si apoi a privit cuminte si curios de pe fotoliul lui procesul de creatie :))). Nu a mai fotografiat pentru ca: cutter, emotii, manusi si alte cele. Va las mai jos cateva colaje pentru ca am facut totusi cateva fotografii cand adaugam ultimele detalii. Puteti observa daca va veti uita atent diferente intre primele fotografii (si filmari) si ultimele. De exemplu, la inceput, painea cea mare o asezasem din greseala invers :))).



Iata asadar prima varianta (cea cu painica pusa invers, lol), atat in colajele de mai sus cat si in filmuletul de mai jos:


Apoi am schimbat pozitia painicilor si a lui cutu, printre altele. Iata cateva colaje si un filmulet (cu "vorbe" - lol):





Si, iata-ne si la sfarsitul calatoriei noastre de azi! Ultimul filmulet, insotit si el de cateva fotografii (am incercat sa surprind si cateva detalii si din unghiuri diferite):








Acum, cosuletul il pot folosi ca sa creez si alte povesti - pentru ca pot scoate si refolosi unele dintre elemente (le pot scoate chiar pe toate, daca vreau). Mi-am dorit de mult sa fac un astfel de decor, cu muschi, cu diferite decoratiuni.
Eu am ales ceva intre traditional si fantezist. Sper sa va placa si voua. Nu uitati ca va puteti inscrie si voi creatiile, chiar daca ati aflat mai tarziu. :)  Este suficient timp pana pe 30 noiembrie !

Ja ne! Pe curand!

marți, 24 septembrie 2019

Making of "Striptease Glam"

Buna si bine v-am regasit cu un nou episod making of. De data aceasta am sa va duc in culisele probei #09 (de recuperare) "The Glam Stripper". :)
La aceasta proba am avut foarte putin timp la dispozitie (si totusi am alocat unui singur accesoriu vestimenter - ciorapii - o gramada de timp: vreo 5 ore a durat sa recuperez materialul si sa ii cos). Am avut doua teme de facut in doua zile. Un volum foarte mare de munca (evident pe aceasta nu era nevoie sa o mai fac, dar am vut eu neaparat, lol). Din acest motiv a trebuit sa fac tot felul de concesiuni, ca sa zic asa.
Dar, sa incepem cu inceputul. Care a fost, de fapt, ideea de decor pe care voiam sa o pun in practica Ei bine, o combinatie intre clipurile din fundal, din fotografiile de mai jos:



Am avut mai multe idei. De exemplu, initial voiam sa ma inspir dintr-un serial in care juca Natalia Oreiro si sa o agat de niste esarfe intr-un cerc daaaaar, pana sa ma apuc de lucru a aparut un cerc in concurs asa ca paf... ideea mea a cazut (era diferta dar tot cerc, nah). Asa ca m-am oprit la doua clipuri asemanatoare (asta pentru ca unul este inspirat din celelalt, lol): Madonna - Open Your Heart si Akcent - King of Disco. Decorul ar fi trebuit sa arate super fain dar nu a fost timp (am vrut sa il fac duminica, doar ca simteam ca pic si adorm langa el (sau pe el, haha) si nu mai apuc sa inscriu poza n concurs asa ca, am trecut la improvizari.


Dupa ce am ales ideea de baza (si urma sa fie ceva cu un scaun negru, cu geamuri prin care sa se uite cineva - poate chiar celelalte trei papusi concurente, haha) am probat papusa cu pantofii pe care ii aveam disponibili (3 perechi, dar una nu ii venea pe picior pentru ca arata asa cum vedeti in imaginea de mai sus - corpul este foarte flexibil, dar are cateva minusuri) si am imprumutat corsetul si manusile de la proba cu Iconic Outfit (Anlily - Iconic Outfit... making of.). Intentionam sa ii fac costumatia cap coada, dar voiam sa vad cum ar veni. Pentru ciorap m-am hotarat la materialul de mai sus, dupa ce inainte am oscilat intre el si o plasa de tantari.... hahaha. S-ar fi potrivit daca era un pic mai deasa (asa merge, dar la alte proiecte). Asa ca daca puneti plase pastrati ce ramane pentru ca se poate folosi in alte proiecte :).

Doua incercari nepotrivite pentru aceasta tema, mai sus (m-am gandit de data asta sa va arat si asa ceva, hehe ) si apoi mai jos, dilema "cum ii fac ciorapii, cu sau fara margine? :)):
Pana la urma am realizat varianta doi si cam asa as fi vrut eu sa arate papusa in cadru - dar nu a fost sa fie:


Aveam ciorapii (si apropo, sunt perfecti; nu ma laud, sa nu ma intelegeti gresit, dar imi place atat de mult materialul, i se potriveste atat de bine... yup), alesesem si incaltarile.. asa ca am trecut la urmatoarea piesa vestimentara pantalonasii. Pentru ca, vedeti voi, eu aveam de gand sa ii fac si un corset nou, cam ca al Madonnei, :D.

I-am lucrat apoi si un accesoriu pentru picior si manusi si un alt accesoriu pentru par (toate cu margelute care sa se potriveasca temei si sa se asorteze, desigur, cu tinuta). Si cam asa arata situatia la mine in "atelier/studio": doua papusi care asteptau fotografia.... (Making of - Frumusica (Pretty Woman)) si eu nu aveam topul, scaunul si decorul in general:


Ma gandeam sa combin uurmatoarele materiale ca sa creez decorul (cum il aveam eu in minte) - mi se parea ca aratau tare fain:


Si tinteam catre o constructie cam ca cea de mai jos (cu gemulet cu luminite, cu tot tacamul - cu cineva privind pe fereastra... hahahahaa - da, acolo e chiar Ren, prietenul Liccai...):


Am vrut sa incerc sa folosesc casuta mica pe care am facut-o intr-una din zile pentru micul N, dar nu prea mergea ambalajul cu pesti ce sa facem :))). Asa ca... am pus pe papusa si ultimul obiect vestimentar (necesar, sa zicem) si anume corsetul, care numai bine ca acoperea pantalonul si mi-a cam stricat planul pentru ca in unele poze se vedea aiurea in fata si mi-am facut curaj si am creat decorul:



Si in aceasta fotografie se vede cam tot ce continea, plus si ce nu trebuia  sa se vada, desigur, dar eu am vrut sa va arat ca sa va faceti o idee: sunt cartoane care se sustin unele pe celelalte, imbracate intr-un sal, cu instalatie de luminite, perlute, cristale si alte decoratiuni.. si in mijloc, in loc de scaun, un fel de fotoliu improvizat dintr-un scoci izolant negru (pe care l-am folosit sa imbrac microfonul de la proba Iconic Outfit) pe care voiam sa il folosesc tocmai petru scaun si panglica aurie.



Sper ca v-a placut acest articol si ati gasit lucruri interesante si, de ce nu, utile in el. Cam asta s-a aflat, pe scurt, in spale ultimei probe - am terminat seria de making of-uri de la concursul din asta vara. Acum, mai sunt doar cele pe care le voi realiza pentru Provocarile Verzi - joi ne vedem cu cel de la tema 4 :D.

Va multumesc ca m-ati insotit in aceasta calatorie si va astept si pe voi sa incercati sa ... salvati papusi si sa transmiteti prin joaca creativa, mesaje care sa inspie cat mai multi oameni sa recicleze, reutilizeze si reduca dn cantitatea de deseuri. Iata cele patru teme de pana acum (puteti trimite creatiile voastre pana la sfarsitul lui noiembrie. Duminica vom afla deja a cincea tema. Nu e tarziu sa va alaturati si voi. :)

Ja ne! Pe curand!