duminică, 22 septembrie 2019

STD/SP Tema #04 Sarbatoarea Recoltei

Buna si bine v-am regasit cu o noua tema din proiectul Salvam Papusi / Save the Dolls ce se desfasoara in aceasta toamna pe Provocari Verzi!

Pentru ca am povestit despre traditii, iata-ne fata in fata cu una de sezon: Sarbatoarea Recoltei! Aceasta tema va da posibilitatea de a folosi una dintre cele trei papusi deja salvate in temele precedente, sau sa salvati o a patra! Alegerea va apartine. Ideea este sa realizam un decor prin care sa sarbatorim bogatiile toamnei si in care sa isi gaseasca locul si o papusa.

Iata si filmuletul pregatit pentru aceasta tema:



Mai jos va voi lasa pe scurt ce aveti de facut, in cazul in care veti dori sa va alaturati acestei provocari, cu mentiunea ca pentru mai multe detalii va trebui sa intrati pe site-ul unde organizam aceste provocari: Salvam Papusi // Save the Dolls #04 "Sarbatoarea Recoltei".
Eu voi prezenta doar pe scurt, de fiecare data, si aici tema saptamanii.

Cerinte:
  • Creati folosind orice fel de materiale si tehnici un decor prin care sa sarbatorim bogatiile toamnei - puteti opta pentru un stil fantezist (vezi cornul abundentei din imaginea aleasa pentru a ilustra tema) sau unul traditional, mai aproapiat de realitate. 
  • Elemente de vestimentatie obligatorii:
    • in functie de cum veti decide sa realizati decorul, puteti folosi una dintre cele trei papusi deja salvate (sau costumatiile acestora, de ce nu)
    • puteti salva o a patra papusa si sa ii alegeti tinuta pentru a se potrivi cu decorul pe care il veti crea (poate fi organizator, expozant, vizitator etc.)
  • Accesorii: -
  • Elemente de decor obligatorii:
    • - un stand* amenajat festiv, cu legume si fructe de sezon (acestea pot fi modelate din aluat, lut, plastilina si pictate, sau pot fi realizate folosind imagini decupate din reviste sau reclame etc.)
      [Atentie la proportii - trebuie sa se potriveasca la dimensiunea papusii alese, eventual daca sunt mai mari asezati-le intr-un plan indepartat.]
      * am folosit termenul de stand generic, in sensul ca puteti face aranjamentul pe ce “structura” doriti.
    • - optional: puteti folosi o imagine de toamna dintr-un calendar revista, o bucata de tapet in culorile toamnei etc. pentru a crea imagine de fundal a decorului - atentie insa sa nu fie foarte incarcata, sau nepotrivita ca dimensiuni (prea mica, prea mare etc).

Fotografia:
- aranjati papusa si elementele ce alcatuiesc decorul de asa maniera incat sa nu para aruncate pur si simplu.
- Sugestie: incercati sa creati o atmosfera de toamna alegand sa faceti fotografia pe timpul zilei, pentru a putea profita de lumina naturala
- atentie (aici se va puncta partea estetica)
  1. la pozitia corpului papusii - sa nu aiba membrele strambe, sau in pozitii nefiresti
  2. la unghiul din care este realizata fotografia - sa nu para disproportionata.  

Inscriere:
Trimiteti fotografia cu creatia voastra pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com pana sambata, 28 septembrie, ora 23:50 (Romania)*. Toate creatiile vor fi apoi publicate intr-o galerie atat pe site-ul Provocari Verzi, cat si intr-un folder dedicat, in Grupul Provocari Verzi

Va reamintim ca aveti posiblitatea de a recupera doar doua teme  fara a pierde punctul de timp, asa ca, pe cat posibil, incercati sa va incadrati in perioada de timp indicata. 
* Nota: puteti sa va inscrieti oricand la temele din aceasta provocare pana pe 30 noriembrie, daca nu tineti la punctul de timp. :) 

Ja ne! Pe curand!

6 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Oh! Sa mesteresc un asfel de decor?! Ma refer la fructe si legume! :)) Poate-mi reuseste. De incercat, voi incerca!

Duminica frumoasa iti doresc!
Pupici cu drag! <3

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Foarte frumos va-ți gândit, sincer!
La noi se fac tot felul se serbări, sărbători si evenimente de gen, chiar ieri după masă am fost la Agraria, un târg de toamnă, iar de data asta a fost foarte bogat și diversificat acest targ, iar eu ca de obicei n-am fost pregătit financiar, așa că am mâncat un langoș de toată bunătatea și mi-am cumpărat o raţușcă mică din lut gen fuier ce îi umpli coada cu apă și fluieră interesant :)))

Frumoasă această temă,
Multumesc Organizatoarelor !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Ideea este sa reusim sa facem din nimic ceva. Si sa ii inspiram si pe ceilalti. Sunt sigura ca fiecare va veni cu ceva inedit. Putem sa realizam decorul in fel si chip, recicland si reutilizand.... <3 si jucandu-ne un pic - pentru ca, daca nstam si ne amintim, copiii se joaca foarte serios si vin cu solutii ingenioase menite sa rezolve "probleme" aparent de nerezolvat.

Multumesc mult de tot! La fel <3!! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof oh ce dragut ;))). Imi plac targurile cu lucruri mestesugite cu drag - cele facute autentic, nu cumparate en gros (nu ca as avea ceva cu prietenii chinezi dar... pe bune... :( daca tot sunt cestii ce tin de suveniruri si traditie, sa incurajam artizanii si sa ii sustinem sa duca mai departe traditiile si mestesugurile)
Abia astept sa vad ce vei pregati. E interesant ca, daca veti alege sa mergeti pe traditional, isi va pune amprenta si specificul zonei ;)).

Bafta!

Ella spunea... [Raspunde]

Va doresc success si imaginatie! :)
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@EllaPupici si din partea mea -si eu abia astept sa vad ce va iesi ;)). Hihih.

Trimiteți un comentariu