luni, 9 septembrie 2019

#12 "Pupo invata sa protejeze natura" (CDL) - alaturi de Pupo :) !


Buna !!
Cum va este septembrie? :) Eu am zis sa vi-l colorez azi si am avut si un mic ajutor... sau, de fapt, chiar trei: o echipa intreaga de Pupi :P! Pupo Tripletii :).
Am ales sa va prezint a doua (cred) carte aparuta in seria Pupo. Se numeste: Pupo invata sa protejeze natura. Textul este scris foarte frumos de catre Mirabela Les (mamica lui Pupo) si ilustratiile sunt realizate cu maiestrie si drag de Mirela Pete (mamica ilustrator a lui Pupo). Noi il indragim tare mult pe catelusul acesta care arata ca un dalmatian cu petele in culorile curcubeului!
Va invit sa descoperiti cartea in filmuletul de mai jos:



 Despre Pupo v-am mai povestit deja aici, in cartea in care invata, alaturi de Mitzi, zilele saptamanii. De data aceasta, catelusul invata lectii importante de la vietuitoarele padurii, dar si de la Nea Gulie, un taran cu drag si respect fata de natura.


Cartcica are copertele cartonate, si atat la inceput cat si la final, la interior, au coli imprimate cu model in ton cu anotipul ! Mie imi plac tare mult veveritele si ghindele si m-am bucurat sa le gasesc atat de prezente in ilustratii (iar imaginea din colajul de mai sus imi aminteste de povestea animata cu Donald, Chip si Dale, despre care am si povestit pe blog acum ceva vreme, aici).

In calatoria lui alaturi de Nea Gulie prin padure, Pupo invata foarte multe lectii utile si interesante. Locuitorii padurii il invata despre importanta copacilor rolul esential pe care acestia il joaca in viata noastra.


El este fericit sa afle ca si Nea Gulie, un taran adevarat, stie sa aprecieze si protejeze natura si, alaturi de prietenii sai din gospodarie, se hotaraste sa aiba grija de copaci.

Imi plac tare mult carticele din aceasta serie. Pe langa povestile frumoase scrise cu mult drag, se pot broda o gramada de alte povestioare, pe baza imaginilor. Micului N ii place sa "citim" cartile, mai ales cand ii povestesc eu vrute si nevrute. Este inca micut si il distreaza sa dau viata personajelor creand tot felul de dialoguri.

Daaar, va las sa descoperiti singuri mai multe amanunte.  Iata si citatul ales din carte, pentru ca astazi este luni:

"- Micutule, copacii nu se taie! Ei ne fac aerul curat si noi avem datoria sa ii protejam! Avem nevoie de ei!"
Dati-mi de stire daca vreti sa mai povestesc si despre alte carticele din aceasta serie :).

📚
Cartea a aparut la editura Okart si o puteti cumpara de aici (o gasiti la oferta alaturi de celelalte intr-un set).
Pe pagina Repertoar puteti gasi cele mai recente (din decursul ultimiilor 5 ani) lecturi ale mele [ despre cateva am scris deja ]. Daca v-ati dori sa povestesc despre ceva anume din acea lista, dati-mi de stire si ii voi acorda prioritate ✅.
Pana la urmatoarea  noastra intalnire de la acesta rubrica  va doresc lectura plactura. Daca veti scrie si voi despre carticica voi crea cu drag si un tabel pentru a reuni impresii pe marginea ei.
Ja ne! Pe curand!! 😉

📚📚
Acest articol este inscris in tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊

12 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Îți Mulțumim Rux că ne-ai colorat așa frumos începutul acestei toamne cu aceasta cărticica plina de povești emoționante,iar textul ales a fost atât de tandru, simplu si profund în același timp încât aproape să-mi de-a lacrimile..

Am intrat in site-ul lor și am văzut colecția..
Mi se pare un preț mai mult decât decent și merită luată, ceea ce voi face cât de curând :)

Iti Multumesc tare fain de recomandarea acestei cărți drăguțe, numai bună de povestit copilasilor si nu numai..

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof Ma bucur mut ca ti-a placut!! Vezi ca spre sfarsitul lunii apare sii cartea a saptea din colectie - asa ca ai putea sa mai astepti pana atunci. :D
Cu mare drag :).
O saptamana minunata!!

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Drăguțul de Pupo! Faină carte și mă bucur că o popularizezi, merită!

Zi frumoasă, Rux!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu e tare dragut si molicel. ;)
Seria de carticele este superba - abia astept sa apara urmatoarea poveste!
pe langa povestea din cartea am mai brodat o gramada de aventuri ;)).

Pupici cu drag <3

Diana spunea... [Raspunde]

Da, da, da! Copacii sanatosi nu ar trebui taiati! :)

Tare dragalase - si instructive si amuzante - sunt aceste carticele.

Pupici cu drag! <3

(pe YT o sa incerc sa ajung, dar... e mai greu, desi s-a mai dat pe brazada PC - am schimbat antivirusul si merge ceva mai usor).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana <3. Sper sa se rezolve cat mai repede problema cu pc-ul. Am patit si eu odata urat de tot cu un antivirus care imi ingreuna rau de tot activitatea :(.

Sunt chiar foarte dragalase carticelele :P

Pupici cu draaaag :*!!

Ella spunea... [Raspunde]

Stiu de carte de la Mirela de pe blog ... pacat ca noi nu o putem citi ... este în limba romana! Oricum nepotul meu este deja un pic prea mare pentru aceasta carte.

Seara placuta! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella cine stie, poate va aparea si versiunea in engleza! (ca sa fie international)

Multumesc mult pentru urari <3. La fel si din partea mea!!
Muah

daurel spunea... [Raspunde]

Sunt carti reusite. Am fost la o lansare pe vremea cand Mirela colabora cu Aurora Georgescu. Acum, ca avem link-ul, e mai simplu.
Multumesc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@daurel ce frumos! Nici nu mai stiu de cand nu am mai fost la un astfel de eveniment :(.
da - carticelele se pot gasi mult mai usor acum pe net :D.
Cu drag :)!

Mirela spunea... [Raspunde]

De când am colorat prima bulină a lui Pupo, am știut că va fi dulce, iubit și prețuit! Faptul că Mirabela m-a ales pe mine ca ilustratoare a celor 10 cărți Pupo, din care VII sunt gata, a fost un lucru bun, aș spune, atât pentru noi, cât și pentru copii, da, mai ales pentru micuți! Veverițele sunt desenate după niște veverițe adevărate de pădure, am pozele! Toate ca toate, dar acum, că avem un Pupo de pluș, lumea cere și o Miți de pluș, așa că va fi plin de plușuri dragi și lumea va fi mai bună și mai frumoasă! Ei, dar să vezi la ce lucrez acum...Șttt, deocamdată e surpriză! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela weeeee inca 3 carti de Pupi in viitor <3. Ce ma bucur! Dar e o veste superba! :D
Abia astept sa iasa din tipar carticica sapte :).
Chiar asa este: mai buna si mai frumoasa lumea. Si eu cand ii citesc dragutului de N ii povestesc o multime de alte lucruri petru ca ilustratiile sunt superbe <3.

Pai cam vreau sa vad ... ah... sper s anu fie nevoie sa astept asa mult :O :))).
Ador desenul :). Mai mazgaleam si eu inainte dar nu am mai avut timp de nimic si m-a lasat si tableta grafica :((((. Eu incerc sa fac un cerc ea imi scoate varfuri de sageti.. :(.

Pupici cu drag :*

Trimiteți un comentariu