joi, 26 septembrie 2019

Making of Sarbatoarea Recoltei (#04 STD/SP)


Buna!:)
Pentru azi am pregatit cateva poze, filmulete si povesti din culisele lucrarii realizate de mine pentru STD/SP Tema #04 Sarbatoarea Recoltei.
Cu protagonista acestei teme, ati facut cunostinta deja ieri, la Miercurea fara cuvinte " S.T.D./S.P. #04 Sarbatoarea Recoltei  ".


Este o papusica mititica - mi se pare ca ceva coreean. Am primit-o in dar de la Micaela si ... trebuia sa o salvez de plictiseala, saracuta de ea. :P Cand a ajuns era dezbracata asa ca, pentru inceput, a imprumutat o rochita de la suratele Blythe pitici. Mi-a tinut de urat pana cand am facut eu primul strugure din margele.


Si-apoi a urmat al doilea si tot asa pana s-au facut patru. Si Kouki statea langa noi. Trebuie sa va arat cum dormea de draguuuut. El l-a luat pe elefant in brate, nu i l-am dat eu !



Apoi eu am inceput sa lucrez hainutele - ma gandeam ca poate va merge mai usor ca la LPS de la Blythe. Nu... :))). Papusica are un corp plinut si asta nu iti usureaza munca. I-am facut o rochita simpla, dintr-un ciorapel (care imi ramasese de cand l-am facut pe Mirakuru). Eu am ales sa ii fac la maneci feston cu portocaliu - mi s-a parut dragalas. Si la spate se inchide cu "scai". Lol


Hainnita este facuta din fetru (tot o bucatica ramasa din alt proiect). La fel si ghetutele care au model in fata si talpa maro.La hainita am pus un nasturel cu margica accesoriu.  Se pot vedea in imagini si strugurasii, dar si un viermisor galben din margele (care nu este un cocean de porumb - aveam in plan sa fac dar nu am mai avut timp). Acel vermisor e lucrat de mine acum un car de ani dar nu am apucat sa vi-l arat. E un antistres :))).

Ultimul lucru pe care l-am facut a fost sa ii pun si un accesoriu de par potrivit, care se asorta cu rochita. Urmatorul pas a fost facut a doua zi:


.....cand am facut painici pentru mine, si am facut si trei pentru Sarbatoarea Recoltei. Nu am avut timp sa fac aluat de modelaj din cel sarat - asa ca astea mici sunt "mancabile" lol, ca sa zic asa. planul meu maret era sa pun si faina si malai in cadru dar a picat, la fel ca si alte cateva idei.



Am adus apoi toate "chestiutele = comorile" salvate si am inceput sa creez povestea in cosulet. Initial voiam sa il pictez, sau macar sa il colorez cu niste carioce, dar am renuntat si -am decorat cu frunze si mere .. si o pasare din lemn. Hartia de sac voiam sa o transform un saculeti pentru faina si malai... Kouki a inspectat atent (si sub si mai atenta mea supraveghere) ce adunasem la un loc si apoi a privit cuminte si curios de pe fotoliul lui procesul de creatie :))). Nu a mai fotografiat pentru ca: cutter, emotii, manusi si alte cele. Va las mai jos cateva colaje pentru ca am facut totusi cateva fotografii cand adaugam ultimele detalii. Puteti observa daca va veti uita atent diferente intre primele fotografii (si filmari) si ultimele. De exemplu, la inceput, painea cea mare o asezasem din greseala invers :))).



Iata asadar prima varianta (cea cu painica pusa invers, lol), atat in colajele de mai sus cat si in filmuletul de mai jos:


Apoi am schimbat pozitia painicilor si a lui cutu, printre altele. Iata cateva colaje si un filmulet (cu "vorbe" - lol):





Si, iata-ne si la sfarsitul calatoriei noastre de azi! Ultimul filmulet, insotit si el de cateva fotografii (am incercat sa surprind si cateva detalii si din unghiuri diferite):








Acum, cosuletul il pot folosi ca sa creez si alte povesti - pentru ca pot scoate si refolosi unele dintre elemente (le pot scoate chiar pe toate, daca vreau). Mi-am dorit de mult sa fac un astfel de decor, cu muschi, cu diferite decoratiuni.
Eu am ales ceva intre traditional si fantezist. Sper sa va placa si voua. Nu uitati ca va puteti inscrie si voi creatiile, chiar daca ati aflat mai tarziu. :)  Este suficient timp pana pe 30 noiembrie !

Ja ne! Pe curand!

0 comments :

Trimiteți un comentariu