joi, 20 iunie 2019

Anlily - Iconic Outfit... making of.


Buna!
Azi va voi lua cu mine in culisele celei de-a patra provocari cu papusi idin grupul Barbie & Fashion Dolls Romania de pe Facebook. Am avut o tema super interesanta si ofertanta: Lookalike.

De cum s-a anuntat tema a trebuit sa ma mobilizez rapid (asta fiind duminica). Era nevoie ca pana luni sa am personajul si pana marti materialele (cea mai mare parte). Sa vedem daca ghiciti pe cine am ales....



O sa va arat curand si poza pentru concurs (am facut o gramada - sa ai fundal rosu e .... lol, sa zic asa frumos, dificil) si, daca aveti rabdare pana la finalul acestui articol, veti descoperi inca un mic indiciu. Pentru inceput am testat daca merge coafura (si cu ceva stradanie a mers - papusa are un par lung, des si cu fir destul de gros).

Pentru inceput am incercat sa vad "cam in ce fel" ar arata si am realizat costumatia din ce aveam, pe principiul "creatoare de moda in copilarie"  - asa ma jucam eu cu Ralu - imparteam "carpele" si cream fiecare tinute, fara sa coasem. hahahah. Mi-a prins bine.


Primul pas a fost, dupa cum spuneam,  sa ma decid ... asupra personajului a carui tinuta trebuia sa o reproduc. Un amanunt important era sa am si materiale potrivite - altfel riscam sa cad in capcana ridicolului. Aceste doua lucruri m-au facut sa restrang aria semnificativ. Aveam la dispozitie cateva materiale (materiale... = bucatele) pe negru. Mai aveam si incaltarile din imagini. Cizmele erau super cute (se vad in poza pe fundal rosu de mai sus, sau in cea din primul colaj), dar nu semanau cu originalul. Asa ca am ales sa fac eu si cizmele (lol), avand ca baza o pereche de pantofi. Intre cele doua variante la dispozitie, am ales varianta cu bareta in jurul gleznei - mi s-a parut ca e mai stabila.


Nu am inceput cu cizmele ci cu... ciorapii. Si nu orice fel. Din dres fin. Fume. Lol. Sa fie ca ai vedetei. Mami mi-a donat materia prima si eu am reusit performanta de mai sus. Pentru prima pereche zic ca m--am descurcat onorabil. Entuziasm, deci am trecut la partea a doua: cizmele.

Iata si cativa pasi din "devenirea cizmelor". In prima poze ajustam materialul. In cea de jos este prima versiune a cizmei. A trebuit sa descos pentru ca nu reuseam sa le "trag" pe picior - desi ciorapul e lucios. A venit testul variantei 2: cusut pana la dunga, apoi in cealalta parte gen snur. Pe pantof vin foarte bine - iti ia ceva sa iti dai seama ca e pantof cu cizma atasata :))).


Am revazut la acel moment primele incercari si am trecut la urmatorul capitol: accesoriul de la gat. Nu am mai folosit panglica - ci m-am complicat (cum altfel..😂😅😌). Mi-a prins insa bine! Am facut accesoriul dintr-un material folosit ca dublura la o rochie din matase. Nu are rost sa va spun cat m-am chinuit sa il cos, ideea e ca mi-a iesit din minte sa cos si manusile din acelasi material. Ar fi fost imposibil. Norocul meu ca am gasit unul usor elastic - manusile sunt perfect detasabile - yuuuuhuuu!!


Entuziasm mare cu ciorapi, cizme, colier si manusi decorate cu margelutele de rigoare (si broboane de sudoare... hahahahahaha ce rima!). A urmat fusta realizata din panglica si inca un material (smecher) in talie si.... microfonul! Ha!! :D Si pe ala tot eu l-am facut si... mi-a dat ceva emotii... Dar e dragut nu?
Apoi a urmat si stativul, am fixat microfonul si ... eram aproape gata. Gata sa pic de somn :))). Dar nu pana aveam sa termin si ultima piesa vestimentara (ca doar nu era sa o las cu inimioara neagra, nu?).


Asa ca mi-am luat inima in dinti si.... am inceput sa croiesc corsetul. Am vrut sa arate cat mai aproape de original - asa ca am pastrat cusatura de pe mijloc si nu am croit dupa un tipar (nu ca as sti sa fac asa ceva, dar pe net exista tipare), ci am incercat sa adaptez din ochi, astfel incat sa ramana centrul ca in poza inspirationala. Nu se vede in poze prea bine :(. Oricum astea facute in timp ce lucram, uneori arata mai bine detaliile ca acelea facute pentru concurs. Pentru ca.... fundal rosu. Iti face misiunea imposibila :)))).


Cand am inchis si ultima parte din corset, la spate.... a batut gongul si am mers la somn. Nope... am mai stat sa mai fac ultimele retusuri. Am incercat s avad cum iese cu fundal rosu - din pacate mi-a fost luata valijoara asa  ca azi a trebuit sa improvizez. 😂😂😅
Yup... cam asa ar fi trebuit sa arate.... Adica sa  se vada detaliile cat mai clar. Corsetul era putin stramb - de la pozitia in care statea, insa, cu toata umbra de pe fundal - era seara si e facuta poza la bec, tot a iesit mai clar (adica i se vede si fata - in cele la lumina zilei fata e aproape stearsa) tot a iesit mai bine decat sesiunea pe rosu.

V-am promis sa va arat si un teaser cu fundal rosu. Ei... ghiciti al cui iconic outfit il poarta? Ia sa vedem.


Si acestea fiind  povestite, nu-mi mai ramane decat sa va spun...

Ja ne! Pe curand ;).

6 comments :

ina02s spunea... [Raspunde]

Mi-au placut tare mult pasii... Am inteles ''constructia'' hainutelor, a tinutei. E tare reusita, desi rusine mie nu stiu cine e... Sper ca vei devoala tu misterul. :) Numai bine! cu drag,

Ella spunea... [Raspunde]

Wow, cat este de "kinky"!
Hahahaha ...
Iti doresc un început de vara minunat!
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s :D o calatorie in timp in 1997 ;).
Poate scriu azi despre ea si o programez pe vinerea viitoare pe Nati... sa vedem ;).
Ca sa nu va tin in suspans prea mult.
Pupici!! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella ah multumesc <3. Sa fie, sa fie! :*

Este? :D Mi-a mancat o papiota de ata neagra si cateva nopti dar s-a meritat. Acum am doua papusi costumate (o hippiota si pe ea) si mai am doua in concurs... :O. Ce ma fac?? :))))))
Serios vorbind, nu imi vine sa le mai dezbrac pe astea mici. Le sta prea bine :))
Pupici <3

CARMEN spunea... [Raspunde]

wow, cata maiestrie. Arata echt Profi! absolut specialista! De unde atata rabdare si migala?! esti de admirat, soer sa castigi concursul!
Nu stiu al carei cantarete este outfit ul, ca nu prea sunt la curent... Abia asteot sa ne dezvalui secretul. Oricum, iti spun de acum, ca "originalul" este mai prost imbracat ca papusa ta 😉
Un start bun in VARA 🌞 pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN partea cu rabdarea si migala s-a cultivat in timp :))))).
Stii ca se spune despre berbeci ca zic:
"Da-mi Doamne rabdare, dar da-mi-o acum!"? Cam asa...
Cand eram mici cel mai mult imi placea sa impartim bucatile de material si sa cream tot felul de tinute.Aveam un sac - pentru ca la scoala faceam tablouri din materiale si luasem de la o croitorie (acum nu mai avem asa ceva:( ). Era o bucata de material verde deosebita. :)))

Ma bucur tare mult ca iti place. Eu nu stiu DELOC croitorie :))). Dar imi dau silinta. Sunt provocari care ma fac sa ma simt fericita.
Outfitul e din 1997 ;P. Voiam sa dezvalui azi dar programez pentru sambata :D. Adica maine. :D
Sigur iti va placea originalul (iti mai spun doua amanunte: tinuta asta se mai purta si cu camasa... sau cu joben... :P)
Pupic!!!

Trimiteți un comentariu