sâmbătă, 1 iunie 2019

Palaria Kentucky Derby a Erenei


Heeeeei!
Bine ai venit luna a copiilor! La multi ani dragutilor!! Sa fim copii mereu - pentru ca asta ne tine mereu tineri :).
Azi vreau sa va arat palaria! Prima proba din concursul care se desfasoara pe facebook, dupa cum va spuneam aici, a fost despre Kentucky Derby Hat. Am ales inca de la inceput sa lucrez cu Erena pentru aceasta proba. Le-am probat si pe celalelte "fete" cu diverse tinute si am incercat palarii, dar am ramas totusi constanta pe a lucra pe ideea care imi venise in minte.


Iat-o si la Derby, alaturi de dragutul de unicorn. Unicornul curcubeu care mi-a sarit voios in ajutor (a sarit la propriu din cutie de cum am pus mana pe ea!) si a stat cuminte la sedinta foto - din pacate telefonul tine mortis sa nu focalizeze si alte chestii de gen. 

Palaria este lucrata din hartie, pictata, ornata... Imi place foarte mult si Erena nu vrea sa o mai dea jos de pe cap. Ca unde va sta sa nu se strice? daca o ia cineva? si alte intrebari de gen.
Dar iata cateva imagini din timpul lucrului:


Totul a inceput cu modelatul bazei - adica ce vedeti voi stralucind in zare, pe capul papusii. Si apoi un experiment (reusiiiiit ura!!) cu hartie (fara lipici 😊). Intre noi fie vorba - prima data a fost rateu .... dar cu multa rabdare si perseverenta.... am reusit sa fac hartia sa ma asculte si ceea ce se vede in dreapta colajului (si parea o gluma buna, lol) a inceput sa capete contur si potential.

Cand s-a uscat suficient (adica de tot) mi-am facut mult curaj sa ... pictez intai "capodopera". De atunci nu am poze. mi-a ajuns tubul de alb la fix si am combinat cu ocru. Partea pictata (cea dinspre exterior) nu este uniforma. Adica, nu are aceeasi nuanta peste tot. Mie imi place tare tare mult. Am supravietuit cu bine pictarii (lol) si apoi a urmat operatiunea scos palaria de pe suport...[ norocul meu ca sunt obisnuita sa imi tot tin respiratia hahahaha - umor negru]. In colajul de mai sus, Erena a imprumutat perechea de ochelari haiosi ai micii papusici LOL si.... s-a facut cu o pereche de cercei noi (pentru ca pe ai ei am reusit din greseala sa ii rup - aveau tija de plastic). I-am dat o pereche de cercei visinii pe care ii aveam de pe la inceputul anilor 2000 (si care cam agatau la tija, asa ca i-am pensionat). In poza din dreapta este la prima poza cand am scos palaria de pe suport - parca e Scarlet... ;)).


In colajul de mai sus se vede palaria in sine prinsa la spate, in doua moduri. Apoi doua variante de "impodobire" (haha) - prima, cu voal alb, imi aduce aminte de Marea Cursa. A doua mi-a placut foarte mult, dar nu mai mergea pus... nimic. Si era prea "cuminte" pentru tema.

Tot jucandu-ma cu fluturii pana la urma s-a aprins 💡(=beculetul) si s-a prins un fluturas de creatia mea. Am folosit o plasa ramasa de la alt proiect (culmea, culmea coincidentei... un fluture) si satin gri (cu care e prinsa palariuta la spate). As mai fi vrut niste albastrele - dar nu am avut. Stiu ca odata, candva, in copilarie, aveam o colectie frumoasa si bogata de martisoare flori (cele de pe vremuri de la fondul plastic) si in ea un buchetel albastru perfet - dar asta a fost candva. [ Le-as mai fi avut daca nu mi le aranjau altii.. tz, nu dam nume].

Si, dupa ce a facut poza pe Calu' si inca una pregatire pentr cea de concurs, Erena a plecat la somn ca sa fie fresh in the morning si sa va spameze in cele ce urmeaza cu o gramada de poze (pe care, pentru  ca ma gandesc la voi si imi sunteti dragi, am incercat sa le grupez pe cat posibil, in colaje:



Intre timp, intrase in scena si Unicornul Curcubeu 💙💖💚💛💜. Si s-au distrat putin printre nori! Putin mai mult, sper!


Apoi soarele ne-a zambit mai bland, eu am mai adaugat putina recuzita si am continuat cautarea acelei poze potrivite pentru inscrierea in concurs. Pe ecran pozele apareau bine... pe ecranul telefonului... Dar...



Cateva detalii cu fluturasul si palaria - cred ca deja v-ati dat seama ca fluturasul are un fel de sclipire jucausa si este extrem de dragalas:




Dupa care, am imprumutat telefonul lui Tati si ultimele cadre le-am surprins cu el (se vede ca parca are o imagine mai clara - de fapt si imaginea pentru concurs este realizata cu el) .


Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa!
Ja ne! Pe curand!

ps: Nu am mai editat atata timp la un articol de nu mai stiu cand! Oare cum reuseam? Si cred ca s-au facut 3 ore... 😅. Bun ... programez pentru ora 11 si la somn... 💤💤💤💤💤.


6 comments :

Stefania Trandafir spunea... [Raspunde]

Foarte inventiva ideea cu hartia pentru realizarea palariei. Am vrut sa particip si eu la concurs, chiar am postat papusile si palaria pt concurs...dar m-am razgandit din motive personale...si le-am sters. Iti doresc mult succes! Si voi reveni pe blogul tau!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stefania Trandafir ma bucur mult ca iti place! Si ca a iesit - pfiu :)))!
E destul de dificil cand o "asezi" pe suportul de folie de aluminiu - cand uzi hartia tinde sa pastreze goluri de aer, dar se imblanzeste pana la urma.

Imi pare foarte rau sa aud ca te retragi. Vazusem palariuta si imi placea mult. Poate te razgandesti totusi - ma gandesc ca mai este timp.
Iti multumesc mult si te mai astept cu drag :*!!!!

ina02s spunea... [Raspunde]

La multi ani!!! piticutilor si mariceilor ... :P Tare bine-i vine Erenei palariuta. O prinde! Si ii tinem pumnii. :) Numai bine!

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s multumim mult :)!!! La multi ani!! :D
Erena si palaria ei au trecut de prima proba, acum e intr-o scurta vacanta, pentru proba doi concurand Maui ;). dar va tinem la curent!!!
Pupici cu drag :)

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ca pălăriuță frumoasă! Nici nu zici ca e făcută din șervețel! Felicitări! Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur mult ca iti place! A fost o aventura fabuloasa. De la acest concurs mi-am facut curaj sa Salvam papusile. Aveam noi mai de mult aceasta dorinta si idee... dar, a trebuit un impuls :D
Imi multumesc 💟
pup cu drag :*

Trimiteți un comentariu