luni, 10 iunie 2019

#11 Steluta Mia si marea ei descoperire (CDL)


Buna si bine v-am regasit in aceasta frumoasa zi de luni!
In sfarsit astazi ne vom revedea cu un nou episod din Coltul de lectura! Si nu oricum, ci insotit de ..... tananam..... un filmulet!!!
Oh, da, in sfarsit am reusit sa filmez. E drept ca nu apar si eu in clip (inca nu am rezolvat problema trepiedului, dar vine Ralu la sfarsitul lunii si o rog sa ma ajute sa il lipesc :D, sa ne tineti pumnii sa functioneze), dar ma puteti auzi balbaindu-ma gratios. Am avut emotii si trac cat cuprinde. Noroc cu kouki, care pana la final a si adormit in bratele mele .. haha.
Dar, gata cu vorbaria, iataun nou episod filmat:


Steluta Mia este eroina principala a celei mai recente carti pentru copii (mai mici sau mai mari) scrisa de Mirabela Les [Mamica proiectului Pupo]. Ea isi doreste foarte mult sa mearga pe Pamant, pentru a aduce bucurie copiilor.
Pentru ca este decisa sa isi transforme visul in realitate, gaseste si o solutie! Si, incarcata cu bucurii, ajunge la geamul lui Tutuc si al micului N.. ah pardon, nu ma luati in seama!! :))) Eu "brodez"  pe marginea povestii (e un truc minunat pentru a-i atrage si mai mult pe cei mici in lumea magica a cartilor). Sunt doi copilasi, dar nu ii cheama asa (Tutuc sunt eu, apropo). 
Copiii se bucura mult de noua prietenie legata cu Steluta Mia. Aceasta le face multe cadouri care ii bucura pe cei mici. DAR!! Cei mici lasa cadouri deoparte pentru o altfel de bucurie, una autentica, provocata de simpla prezenta a parintilor in viata lor. Prezenta activa insa, nu doar de decor sau semnat in condica... lol. Nu stiu de ce simt nevoia sa precizez - probabil pentru ca in viata de zi cu zi, aceste lucru nu prea mai sunt "normalitate" - oamenii le-au uitat.... neaparat sa citit povestea Stelutei Mia.


Iata si citatul ales din carte, practic nucleul in jurul caruia s-a format povestea din praf de stele magice de bucurie:

"Cea mai mare bucurie este sa fii aproape de cei dragi, tu-tu!
Iar cadourile si jucariile... ei bine, sunt frumoase, insa raman doar lucruri...
"

Minunat nu? :)
Multumesc mult, draga Mirabela pentru aceasta surpriza superba!! Steluta si-a gasit locul in biblioteca alaturi de dragul nostru Pupo si abia astept sa o rasfoim indata ce cei mici ne vor trece pragul, la sfarsitul acestei luni. Deja i-am citit povestea micului N pe telefon (yup -- tehnologia este foarte utila :D) si a ascultat si privit cu mare interes :D.

📚
Cartea a aparut la editura Okart si o puteti cumpara de aici.
Pe pagina Repertoar puteti gasi cele mai recente (din decursul ultimiilor 5 ani) lecturi ale mele [ despre cateva am scris deja ]. Daca v-ati dori sa povestesc despre ceva anume din acea lista, dati-mi de stire si ii voi acorda prioritate ✅.
Pana la urmatoarea  noastra intalnire de la acesta rubrica  va doresc lectura plactura. Daca veti scrie si voi despre carticica voi crea cu drag si un tabel pentru a reuni impresii pe marginea ei.
Pe curand!! 😉

📚📚
Acest articol este inscris in tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊


NOTA: Din cauza unor probleme "tehnice", clipul s-a incapatanat sa se incarce pe youtube. Asa ca articolul a aparut cu intarziere, dar el a fost scris si redactat luni, asa ca ramane cu data programata inital :).


2 comments :

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Așa este. Prezența activă și interesată a părinților e mai de preț decât orice cadou: Eu am uitat darurile primite de la părinți, dar n-o să uit niciodată serile din copilărie, când mama și tata îmi citeau pe rând povești, cât de răbdătoare mă asculta mama la istorie (nu îmi plăcea să rețin datele istorice! ☺), cum mă ducea tata la patinoar în fiecare duminică și câte și mai câte.
Numai bine, dragă Rux!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu <3! Cea mai de pret. Si eu imi amintesc cu mare drag momentele petrecute cu ai mei, mai ales ca, prin natura meseriei, nu au fost extraodinar de multe. Cu atat sunt mai pretioase.

Dar am si mult amintiri legate de lucrurile primite. Probabil tocmai pentru ca m-am atasat foarte tare de ele, asociindu-le cu ei si cu timpul petrecut impreuna :D.

Imbratisari cu mult drag <3!!!

Trimiteți un comentariu