sâmbătă, 18 iunie 2011

Tom si Jerry - Professor Tom

Pe 30 octombrie 1948 a aparut ce de-al 37-lea filmulet avandu-i ca protagonisti pe Tom si Jerry. Acesta se numeste: Professor Tom.
Produs de Fred Quimby si regizat de William Hanna si Joseph Barbera pe muzica lui Scott Bradley.





Tom si Jerry - Professor Tom
video via youtube

Rezumat
Tom ii preada lui Topsy o lectie despre soareci si pisici... Motanelul este insa la un pas de a adormi si chiar adoarme de vreo doua ori. Cand Tom  trece de pisicile vaneaza soareci, uitandu-se atent ca motanelul sa nu adoarma la loc arata cu indicatorul: soarecii sunt foarte draguti (asta pentru ca intrase Jerry pe fir).
Cand sa il prinda pe soricel acesta scartaie cu creta pe tabla... dupa care o ia la fuga. Cand il prinde Tom, un scartait infiorator il face pe acesta sa ii dea drumul soricelului - se pare ca Topsy apreciase pana la urma ceva din lectie! Tom il trimite pe Topsy sa .. prinda soareci - adica pe Jerry.
Topsy ia o mine furioasa si porneste in urmarire. Tom  observa insa cum, in loc sa se fugareasca cei doi isi strang mainile. Privindu-l pe motanul profesor furios, Topsy porneste din nou in urmarire, Jerry avand mereu grija de acesta si viceversa. Dupa ce scapa de episodul cu dusul, cei doi se duc in "sala de curs" unde Jerry ii preda lui Topsy : soarecii si pisicile sunt prieteni. Si, cum Tom isi face aparitia (chiar daca e gadilat putin si face o pauza de pisicile vaneaza soareci) reincepe cursa. Topsy ii da vasul (cu care Tom ii ceruse sa il loveasca pe Jerry) soricelului, asa ca domnul profesor primeste un vas in cap.
Intrat in casuta sa, Jerry risca sa fie gazat de fumul unui trabuc pe care Tom (care schimba culori) il sufla catre soricel. Jerry insa e mai istet si reuseste sa isi tina respiratia cu ajutorul lui carlig de rufe. Pana la urma, zarindu-l pe Jerry in mana lui Topsy, Tom se declara multumit si fericit, dar cum elevul sau nu voia sa ii dea soricelul si mai mult, il elibereaza, acesta se gandeste ca o bataie buna l-ar invata minte pe invatacel. Soricelul insa ii sare in ajutor motanelului si cel care la final va fi scos din joc va fi chiar Tom.
Si pe melodia din Vrajitorul din Oz, cei doi prieteni - Topsy si Jerry pleaca impreuna la plimbare!

0 comments :

Trimiteți un comentariu