vineri, 4 aprilie 2014

4-04-ziua animalelor fara stapan

Buna!
Azi a fost "ziua animalelor fara stapan". Probabil ca se refera doar la animalele "de companie" abandonate... sau rezultate din inmultirea animalelor abandonate / pierdute.. Mi-as dori sincer ca astfel de cazuri sa fie atat de rare incat un animal pierdut / abandonat sa isi poata gasi rapid un stapan. 
Dar atata timp cat oamenii nu inteleg ca a fi responsabil este ceva firesc, cat percep "libertatea" ca fiind "cum vrea muschiul meu", cat nu sunt educati, cat privesc animalele ca pe niste obiecte etc.. cam greu.
Pe CDB a decut Deerstuff, prietena noastra, o colectie cu animalute handmade, sau cu obiecte destinate animalutelor. Si .. ia uitati-l pe Dodo cat de fotogenic este ...:))))).
Chiar acum sforaie fericit... alearga prin lumea visului pe campii sau dealuri. Iar eu pot sa ma ocup putin de cateva articole pe care le tot aman. Astazi luasem avant si cand m-am intors o fractiune de secunda cu spatele la el s-a scarpinat si acum sta iar bandajat... I-am aplicat o "corectie" (vorba vine.. ca ma pufnea rasul la cum dadea din coada ca sa ma convinga ca nu il doare si ca e ok..) si mai mult ne-am jucat, ce credeati? Bineinteles ca nu a comentat (decat foarte putin) ca i-am pus iar bandajul. Abia astept sa scoatem firele - sunt mov. Haha!
Daca vreti sa va reamintiti sau sa descoperiti creatiile pe care le poarta Dodo le gasiti aici:
Iar intreaga colectie de pe CDB o gasiti aici: Expozitie 4 aprilie.

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Demolarile masive pe care le-au ordonat in "epoca de aur" au lasat pe strazi foarte multi caini - apoi... totul a decurs conform firii. :(
Mai apoi, fel si fel de iresponsabili si-au luat caini si... legea firii a ramas valabila.
Un pic-un pic s-au mai schimbat lucrurile dar tot sunt multi cainii nimanui... Cat despre cei pierduti... Mi-e ciuda pe iresponsabilii care nu-i tin in lesa nici in noptile in care se pocnesc artificii! Si-mi vine sa-i... sa-i... - nu stiu! - pe cei care lasa pe strada animalutele rudelor decedate!
Of!

Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da, dupa ce s-a demolat au ramas caini pe strada (desi nu ca acum, cel putin in cartierul in care am locuit - in centru DELOC).
Eu constat mai multa inconstienta, nepasare si rautate acum, mai ales ca teoretic sunt alte conditii se presupune ca oamenii ar trebui sa fie mai civilizati si mai avansati (ca sa zic asa) ... mai responsabili. Si prezenti.

Daca se misca ceva, se musca datorita asociatiilor si daruirii voluntarilor.
Pentru mine este mereu o durere sa vad cum se compora unii oameni cu niste suflete care practic depinde de ei. De ce isi mai iau? De ce nu se rezuma la un plus sau un robotel... ca il pui unde vrei, latra cand vrei... alea alea..
Deasemenea e lege sa se tina cainele in lesa / ham. Dar nu de lege, ci pentru tine si animal faci asta. Pentru ca nu poti stii cum reactioneaza altii si chiar daca el este dresat se pot intampla lucruri neplacute, nedorite - de ce sa nu previ? Liber - in locuri special amenajate. Pentru binele tuturor.

Uite - as putea povesti multe aici in legatura cu "ce caine prost ai sa nu poata merge liber". Nu are legatura cu prostia sau altceva. Eu era sa il vad pe al meu in strada din cauza unui om care a inceput sa agite un baston din senin. Dodo s-a speriat si a luat-o la fuga - noroc ca avea lantul inca la gat si l-am prins in ultimul moment.. Groaznic a fost. Si NU era un caine prost.

Pocnitorile sunt niste porcarii inutile si periculoase. Inteleg artificiile, cu masura si atentie. Dar pocnitorile sa nu aud de ele. Bleah.

Sa zicem ca nu pot tine un animal sau nu vor, dar pot sa le caute un adapost si o familie noua. Dupa ce ca animalutul acela si-a pierdut stapanul.. sa fie si abandonat.

Ah... abia astept sa vina saptamana viitoare.
:)
Pupic!!

Trimiteți un comentariu