duminică, 31 martie 2019

9 ani de Revista Atelierul 💗


Buna!
Azi am trecut la ora de vara (ce ne-om fi grabit asa nu stiu - de parca ne prisosea o ora in plus de somn) si a fost o zi tare frumoasa de sfarsit de martie, cu temperaturi ridicate (si totusi e primavara, doar ora s-a schimbat :D), cu o vizita la mestecenii lui Dodo (Kouki doarme pe unde scurte, chiar ma intreb daca mai vrea o plimbare de seara sau i-a ajuns zbantuiala) si cu multa pofta (si de mancare) de leneveala.
Dar poftele raman pofte. Cum altfel? Nu-i timp de leneveala. Timp...
Maine se implinesc 9 ani de cand s-a lansat Revista Atelierul. Tot in aprilie incepeam sa scriu si eu, in 2010, pe Copilarim. Apoi in, in 2012, intram chiar in marea familie a acestui proiect creativ atat de frumos. A fost unul dintre cele mai frumoase momente si m-am bucurat de fiecare clipa! Am strans minunate clipe din aceasta poveste pe aceasta pagina: Revista Atelierul - Articole.
Acum, la ceas aniversar, as vrea sa multumesc mult intregii echipe si sa fac si eu o urare de la multi ani! Sa fie Creativi, Frumosi si sa aduca multa Bucurie!!


Revista Atelierul platforma activa, online de promovare atat a industriilor creative si culturale din Romania, dar si din strainatate, implineste 9 ani de activitate pe 1 aprilie 2019.
Revista Atelierul si-a propus inca de la data fondarii sa fie un promotor activ al designerilor si creatorilor de produs si al evenimentelor creative nationale si internationale. In cei 9 ani de existenta, echipa a realizat peste 2.900 de articole care au ajuns la peste 7 milioane de cititori, a promovat peste 1.500 de artisti si designeri de produs si a fost partener media la peste 600 de evenimente de profil nationale si internationale.
De asemenea, Revista Atelierul a initiat unul dintre putinele evenimente exclusiv de networking destinate industriilor creative, Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs - expozitie pop-up organizata din 2012 la nivel national.
Mihaela Ion, co-fondatoarea proiectului Revista Atelierul, mentioneaza:
“Am suprins si suprindem prin acest proiect toate etapele de formare ale industriilor creative romanesti. Suntem online zilnic, si cred ca doar prin multa perseverenta, o echipa extraordinara si dedicata de redactori, editori, fotografi si voluntari am reusit sa ne pozitionam initial ca promotori ai industriilor creative romanesti iar acum patrundem in zona europeana. Daca va uitati la primele articole de pe site, veti regasi o majoritate de designeri si creatori de produse care si-au redefinit intre timp afacerea, dar s-au profesionalizat in domeniul creativ”.
Teodora Vladescu, co-fondatoarea proiectului Revista Atelierul:
”De la <<Prima revista de handmade din Romania>> la <<Promotorii industriilor culturale si creative>> – Revista Atelierul a crescut impreuna cu cititorii sai si cu designerii pe care ii promoveaza. De cand handmade era un concept nou in Romania si pana acum cand a devenit normal sa cumperi produse de autor, Revista Atelierul a observat, comentat si promovat dezvoltarea industriilor creative. Mie, personal, mi se pare un progres imens intr-un timp foarte scurt si sunt curioasa sa aflu unde o sa ajungem peste alti noua ani.”
Revista Atelierul este un proiect al Asociatiei Atelierul de Creatie, care din februarie 2018 este membra a retelei internationale N.I.C.E (Network for Innovation in Culture and Creativity in Europe). De peste 4 ani, Revista Atelierul co-organizeaza la Romexpo, doua dintre cele mai importante coferinte de profil: Conferinta de Design din cadrul BIFE SIM si cea de la Construct- Ambient Expo.
De 9 ani Revista Atelierul a sustinut designerii si creatiile made in Ro, devenind un canal
important de comunicare al brandurilor creative.

Echipa este recunoscatoare ca le-au stat alaturi in aceasta frumoasa calatorie tuturor partenerilor, creatorilor si designerilor talentati cu care au colaborat in toti acesti ani, dar mai ales cititorilor, oameni pasionati de design si pentru care creativitatea face parte din viata de zi cu zi. Pe viitor, isi doreste sa promoveze designul romanesc de calitate si viziunea creativa dezvoltata in Romania la nivel european.


6 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Heeei, bie-ai revenit !!! Să ști că nici mie nu-mi place schimbarea asta de ceas, mai ales asta..
Dacă ar fi după mine eu unu aș opri schimbarea orei..
Foarte Frumos ai spus despre revista atelierul.. Se găsește și în format de revistă sau doar digital..?
O Săptămână Frumoasă îți Doresc !!!

coco spunea... [Raspunde]

adica, la revedere martie! :)
nu stiam de revista atelierul, acum aflu!

Diana spunea... [Raspunde]

Ma bucur sa te revad, Rux! (chiar daca numai fugitiv) :)
La multi ani si din partea mea! Sa le fie bine in continuare!
Succese!
Si tie iti doresc sanatate, cat mai mult bine, spor in ceea ce faci! Un pupic si pentru Kouki!
Te imbratisez cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rof Power Brickets ah... mie imi place. In octombrie. E cel mai fain cadou sa dorm o ora in plus :)))))).
Doar ca anul trecut mi-a stricat placerea un cutremur mic... haahahaha.
Revista a aparut si in format tiparit la inceput - sunt cateva numere (intr-unul a aparut si o creatie de-a mea practic prima colaborare <3 - ce amintiri frumoase)
Si eu iti doresc o saptamana frumoasa!

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco oh.. da. Nu imi vine sa cred cum a trecut de repede... in zbor. Luna mea de Martisor (am facut si o poezie :P).

Sper sa iti placa Revista - sunt multe lucruri foarte interesante in ea - interviuri, tutoriale, articole inspirationale (am scris si eu desigur - tot incerc sa revin, am pe laptop o reteta pe care o pregatisem acum cativa ani de piscoturi - dar nu am mai apucat sa fac articolul :))))
:*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana pe cuvant ca nu ma pitesc. :))))
Iti multumesc tare mult pentru urari! Am mare nevoie si de sanatate si de bine si de spor :*. La fel iti doresc si eu :*
Kouki trimite la randul lui pupici <3
E un scumpicios. Curand implinim 6 luni de cand a venit acasa <3
Puuuuup

Trimiteți un comentariu