duminică, 14 octombrie 2012

La cicala e la formica (Greierele si Furnica)

E duminica!! Timpul sa ne "uitam" la o poveste. O alta varianta a fabulei "Greierele si furnica". Mie mi-a placut! Nu uitati ca la finalul articolului se afla si rezumatul, filmuletul fiind in italiana.





video via youtube


Rezumat:
Primavara este anotimpul preferat al greierului care incepe un sir lung de petreceri ce se tin lant pana iarna. la inceput i se alatura si alte insecte si toti se simt foarte bine, cantec dupa cantec, si dans dupa dans. 
La un moment dat greierele iese pe balconul casei sale deranjat fiind de zgomotul de afara - erau furnicile ce faceau provizii inca de atunci. El invita o furnica in casa, la rugamintile sorei sale si in timp ce acestea doua dansau, ii pune piedica furnicii facand haz alaturi de ceilalti invitati. Aceasta se intoarce la lucru, dar sora greierului se simte foarte rusinata de comportamentul fratelui sau si are mereu o vorba buna pentru furnica.
Vara, greierele continua sa se distreze, merge la pescuit si nu rateaza ocazia de a rade de furnica. Aceasta evident face provizii.
Vine si toamna si in cele din urma pe la sfarsitul acesteia invitatii la petreceri pleaca pe la casele lor ca sa se pregateasca de iarna. Numai greierele nu face nimic pana cand iarna friguroasa se instaleaza pe nepusa masa si distruge casuta subreda a celor doi frati. Inaintand cu greu prin frig si rabdand foamea si gerul, cei doi ajung langa casa furnicii. Greierele vrea sa intre convins ca va fi primit si va avea astfel pe timpul iernii mancare si adapost. Sora sa ii aminteste intamplarile de peste an si acesta isi da in cele din urma seama de greselile facute. Cei doi pleaca in frig urmand sa petreaca o iarna grea, care insa le va fi invatatura de minte.

2 comments :

Trimiteți un comentariu