duminică, 14 aprilie 2019

Simfonia lui Joy Miyuki


Buna sa va fie ziua!! 🌷

Simfonia Lalelelor de anul acesta este pe sfarsite. Nu am vazut-o nici la tv, daramite pe viu. Ieri a plouat, iar azi e probabil destul de aglomerat, motiv suficient sa zic pas. Desi, din cate se vede, anul acesta s-a renuntat la nebunia aceea din anii trecuti si se pare ca a fost dragut (daca ajung ai mei si fac poze, promit sa le impart cu voi 😊).

Acum o saptamana am primit cateva crengute inflorite de gutui japonez... Si eu il iubesc de cand eram mica pe japonez. Gutui. Ori de cate ori vedeam floricele ma apropiam sa le miros si admir. Uneori chiar le mangaiam cu atentie si grija.... sa nu fie vreun spion prin preajma sa imi tina morala fara motiv (= generatia care a inteles ca nu se rup flori cum ti se nazare).  Ma bufneste rasul amintindu-mi cum stateam cu mainile la spate si le admiram in gardul viu de langa blocul copilariei mele (care nu e asta de acum 😉).

Am fost tare fericita sa descopar ca in apropiere de actualul meu camin se afla un pomisor absolut minunaaaaat (Ia stati ca... eu cred ca am poza cu el pe blog! Bingo: Miercurea fara cuvinte " Colturi de strada. ") . Problema e ca atunci cand s-a renovat ceva la Centrul de Proiectari in fata caruia era in spatiul verde... a fost scos si aruncat si in loc pusi niste arbori de tisa 😱 ( dupa cum arata). Ce pacat... ce pacat 😔 - ar fi putut sa il planteze putin mai incolo in spatiul verde de care  nu s-au atins (inca).
[ Apropo, am aflat ca tisa e otravitoare dintr-o carte de Agatha Christie.... numai la arborii aia si fructele lor ma gandesc de cate ori trec pe acolo...😂😅 ]

Am facut atunci o mica sesiune de fotografii in care Joy a fost inconjurata  de flori. Si carti... si biata mea agenda rosie crapata 😅, in care imi organizez activitatea pe bloguri (printre altele). Un fel de simfonie florala a lui Joy.

Imi place mult de Miyuki (nu stiu daca v-am zis si nici nu mai verific pentru ca timpul ma preseaza, dar ambele ei nume inseamna fericire, bucurie. Si asa s-a nimerit.... Intai m-am gandit la Joy si apoi, din senin, mi-a venit in minte si Miyuki (fara sa stiu ce inseamna).

Imi place de ea ca nu este trista. E mirata - pierduta asa pe ganduri, contempland tot ce o inconjoara. 😊 Cred ca seamana cu mine. Chiar am o poza cu mine mica, in care ma uit ca ea in ultima poza. 😌

Bluzita de pe ea este un cadou foarte dragut pe care l-am primit alaturi de una dintre cele mai mari surprize de anul trecut. Dar despre asta... probabil cand voi reincepe sa filmez. 😉

Ja ne!! Pe curand :)!

8 comments :

Ella spunea... [Raspunde]

M-au bucurat florile roz de gutui! Sincera sa fiu am si uitat de gutui, aici nu prea sunt. Daca le gasesc, asta se întampla doar în magazinele toco (turcesti/arabesti)dar niciodata la piata sau în supermarket! Papusica este tare frumoasa! si îsi merita numele pe deplin!
Pupici Rux, duminica placuta!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella gutuiul japonez nu face fructe ca gutuiul romanesc de exemplu. Este un arbore decorativ si seamana putin si cu trandafirul - are niste spini uriasi. Dar are cele mai frumoase flori. Cand eram mica, imi placea mult cand inflorea el si celelalt arbore decorativ cu flori galbene (mai raspandit ce e drept).
Ma bucur mult ca iti place de Joy.
Multumesc mult. Imbratisari cu drag :!!

Suzana spunea... [Raspunde]

Imi plac ochii ei! Au parca niste irizatii speciale.
Cred ca si ei ii plac florile de gutui! :)
O duminica placuta, draga Rux! Pupicei! <3

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Îmi pare rău de gutuiul japonez, chiar mi-a plăcut cum arăta, m-am uitat pe pv era ceva special.. Aceeasi senzație o am și eu când ajung prin parcul custozza de la noi din oraș, când mă uit de jur împrejur și nu mai zaresc pădurea, pădurea cu castani și tei sălbatici de vreo 200 de ani care au fost sacrificați pentru o mare de dale și betoane, care găzduiește doar câteva spectacole în aer liber de peste an, fără oxigen, binenţeles !
La păpuși nu mă pricep, doar că am observat că îi Foarte Frumoasă !!!
Îți Doresc o seară superbă și Săptămână Reușită !!!

Diana spunea... [Raspunde]

Cred ca am vazut (in alt an) si pe aproape de noi ceva ce ar putea fi gutui japonez dar nu-mi amintesc unde! Poate-l mai vad, si atunci voi cerceta daca e sau ba gutui japonez. :) (l-am revazut pe fericitul Dodo - ooof!)

Ce incapabili sunt si pe la voi!!! Daca nu intra-n burta poate fi aruncat! :(( Nu simt estetic, nu drag de natura...

Ai mai scris cum se traduce numele ei dar e bine ca ai repetat, pentru cei care nu au citit postarea cealalta. Ochioasa foarte (si) papusa. :)
Saptamana frumoasa iti doresc! Pupici! <3

P.S. Arborii de tisa s-au imputinat acum in Ro si are statut de specie ocrotita - poate de aceea au plantat acolo; ceea ce nu justifica aruncarea gutuiului. :( Vorbeste lumea ca si umbra tisei e toxica! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana chipsurile acestea au o nuanta de albastru extrem de frumoasa. Mai are trei culori: maro, gri si un verde dragut :)/
Cu siguranta ii plac! Si-a prins si un boboc in par :))
Imbratisari cu drag :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof da, era tare, tare frumos! a fost un soc sa nu il mai vad....
In primavara asta, cat am absentat, au mai ras o zona verde din peisaj, jumatate au facut-o parcare........
Si la noi in oras s-a restrans la greau spatiul verde. Probabil si de aceea cand infloresc teii (si sunt peste tot) e ca intr-o ciorba de flori de tei. Te doare capul... in cel mai fericit caz. daca ploua o luna si ceva cat tot infloresc, atunci mai e cum mai e.. Dardaca e cald, poluarea, masinile stationate cu motorul pornit indiferent de anotimp (dar cica e scumpa benzina.. tz), aparatele de aer cdt etc, fac atmosfera insuportabila. Pentru ca majoritatea sunt copacilor sunt mari, ingraditi si neudati... si bolnavi (incep sa picure excesiv, se pateaza si usuca din iunie etc.)

Miyuki e chiar dragalasa! Intr-un fel mi se pare ca semanam :)).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana oh, in Brasov sunt sigur - am vazut prin Tractorul :P. Si pomisori galbeni!!
Adica.. erau, cel putin. Cine mai stie.... Mereu uit ca vremea s-a schimbat si timpul a trecut :))).
Dragul de zan <3.

da, avem multe proiecte minunate pe aici - unul e biblioteca care arata ca o baie publica ... ahhh e imbracata in gresie maro :(((. De cate ori o vad imi vine sa plang. Arata pur si simplu mirific intre Cinema-ul Modern (sau stai ca parca i-au schimbat numele in Papaiani.. cred) si fostul restaurant Argesul transformat in Zara (care de fapt a fost un centru cultural la origini). In copilarie acolo era un parc unde se facea Oraselul copiilor - si in spate e Teatrul de Vara, acum "umbrit" de biblioteca ......

Nu iti zic ca si in fata primariei au distrus tot spatiul verde si au lasat 3 petice de iarba si in rest niste pomi sufocati si cateva ghiceve cu ...nu mai stiu ce copacei (daca or mai fi).

Asa imi aminteam si eu ca am mai scris.. haah probabil voi mai zice si alta data :)))).

Ma indoiesc ca au habar ca sunt ocrotiti... O fi. Eu stiu ca sunt mereu atenta. Bine, nu sunt 100% sigura, dar arata exact ca in poze :))).
Pupici!

Trimiteți un comentariu