sâmbătă, 29 februarie 2020

Raul care nu se vede....

... dar se simte.

Fiti buni. Fiti intelegatori. Fiti informati..... 



12 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Practic, cei care au aceasta hipersensibilitate ar trebui sa se poata pensiona de boala. :(
E teribil, cred.

Zile senine iti doresc, Rux! Pupici! (si pentru boticut) <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana nu m-ar deranja sa se faca o insula numai pt cei care sufera de asta. Un loc sa poti trai. Nu ma mai leaga nimic de o lume ca asta....
Si cu oamenii la care tin pot vorbi si pe net. Teoretic.
Ma rog nu asta aveam in plan pentru perioada urmatoare. Dar am zis din recunostinta ca am reusit sa ajung totusi acasa si in seara asta.. sa pun link-ul. poate va ajuta pe cineva. poate.

pupam si noi. promitem sa ne revansam. momentan ne lingem "ranile"..

CARMEN spunea... [Raspunde]

draga mea RUX, ai reaparut ♥♥♥♥ Cat ma bucur! Toate bune la tine?! Mi-e dor de tine, de povestile tale, de Kouki...
Pupici si imbratisari xoxo

CARMEN spunea... [Raspunde]

draga mea, MCS este recunoscut ca handicap în Statele Unite din 1992 și în Germania din 1996. Sper ca si în România se primeste sprijinul corespunzator <3
te pup si trmit ganduri bune XOXO

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Îți Mulțumesc Frumos Rux dragă, atâta de link, dar și de titlul atât de emoționant 🤗
Fiți buni, fiți înțelegători, fiți informați..
Nici nu am mai dat de un titlu atât de tandru și plin de încărcătură emoțională 🤗 Trăim într-o lume în care doar dacă citești titlurile fără să citești și conținutul, și parcă te infiori..
Am citit intreg materialul recomandat de tine.. Exact, suntem "bombardați" pretutindeni de chimicale toxice, încât îți vine să ridici ochii spre cer și să strigi, "Dumnezeule, până când vor mai continua să ne tot otrăvească aceștia"
Nu am știut că chiar și smogul ăla gros care rămâne după ecploziile artificiilor, poate să ne facă rău..

Mulțumesc mult pentru acest link.! Cu cât vom fi mai corect informați, vom putea pe cât posibil să ne debarasăm de "industria" chimică care ne înconjoară.
Numai Bine îți doresc, cu Sănătate și o Primăvară plină de Bucurii🧚‍♀️🌻🌷🥀🏵️🌹

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN in perioada urmatoare e posibil sa deschid mai des laptopul.. pentru ca am terminat-o cu plimbarile => timpul respectiv il directionez la laptop.

Asa ca avem sanse in martie sa ma ocup de articolele din draft (am restante de prin decembrie si as vrea totusi sa le dau drumul.. :))) dar trebuie sa ma ocup de poze si alte mici detalii. Si evident sa mai povestim una alta.

Am nevoie de multa energie pozitiva :).
Pupam cu drag <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN sigur ca primesc sprijin constant. Detergenti cat mai parfumati cu care se spala pe holul blocului (desi dna adminitrator sti foarte bine ce probleme am, am rugat-o de nenumarate ori si personal, ba chiar ne-am intalnit odata cand am ramas pe afara cu Dodo din cauza ca au spalat cu petroxin si dero cu floricele.. o combinatie geniala). Se fumeaza in continuare pe scara blocului (cand am rugat pe cineva sa aprinda tigara 3 secunde si 2 pasi mai incolo - coborase din lift si era cu tigara in gura si bricheta in fata ei...- mi-a replicat ca nu aprindea nimic si apoi m-a intrebat zeflemitor daca ce, cobor chiar acum? - caram apa de la izvor....).
Dar probabil ca ma intrebi de ajutor de la stat. Da-mi voie sa iti multumesc. Am ras 10 minute in continuu... cu lacrimi. Nici macar nu e trecuta ca afectiune MSC in Ro (bine sunt si alte tari in care nu se stie, dar de ce sa ne comparam cu chestii negative..).Am vazut ca a existat in 2016 o cerere de integrare trimisa la OMS (cred ca pentru a obtine cod de boala in sistemul de raportare). Din cate stiu eu NU avem asa ceva. Si stiu pentru ca daca ar fi as afla prima (mama e medic si eu lucrez cu ea din 2004).
NU doar ca nu exista, dar este tratat ca nebun chiar si de medici. Nu am sa comentez cazurile in care medicul afla de boala si se incapataneaza sa o ignore, sunt in toate domeniile oameni cu chemare,, oameni pregatiti si uscaturi. Multi efectiv nu stiu - pentru ca nu se studiaza. Sau se studiaza la nivel de un paragraf, asa cum e prezentat si in manualul clinicii Mayo.

De ce? E interesant. Sa vedem. E o afectiune (evit boala) de mediu. Eu as zice ca este autoimuna. Si nu cred ca ma insel.
NU are tratament. Tratamentul medicamentos ar putea cel mult sa "amelioreze" efectele bolii. DAR! atentie, fiind hipersensibilitate chimica multipla, vine in 99% cazuri cu probleme asociate medicamentatiei. Ori ceea ce se poate da (anxiolitice ca sa nu te panichezi chipurile de ce reactii aiurea are corpul tau ) vine la pachet deja cu efecte secundare urate.

De ce nu se acorda atentia necesara acestui lucru? Cel mai probabil motivul este de natura economica. Logic vorbind.


Revenind insa la sprijinul corespunzator din partea statului (pe cuvant ca de cate ori recitesc ma pufneste rasul - ceea ce e bine ca vorba aia rasul face bine)....... Romania sta foarte bine la acest capitol. STA.. Si chiar daca as primi un ajutor nu m-ar ajuta cu nimic. As prefera ca ajutorul sa fie investit in educatie - pentru a reinvata oamenii sa traiasca in societate civilizat: sa nu confunde curatenia cu imbalsamarea (o persoana care miroase de la 3 metri a degergent sau balsam sau parfum nu este curata este intoxicata cu chimicale), sa nu mai scuipe pe strada, sa nu mai arunce chistoace si sa nu mai fumeze in timp ce merg - e oribil, un singur fumator impute un bulevard, sa nu mai lase masinile cu motorul pornit in timp ce stationeaza... Chestii elementare.

Pup cu drag <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof la cat de rau imi era aseara....

Din 2010 de cand am aflat despre treaba asta (a fost un moment pe care nu il voi uita niciodata. in sfarsit aveam un raspuns la tot pentru ca incepusem sa ma gandesc ca poate chiar sunt eu nebuna cum zic altii... incercam sa inteleg cum de sunt nebuna cand stiam ce simt adica nu imi induceam absolut nimic - sunt un om foarte cerebral. am inteles de mica faptul ca atunci cand ai ceva, o suferinta, e foarte bine sa explici cat mai clar si indetaliu ce ti se intampla pentru ca medicul sa aiba informatiile cat mai "sigure" si atunci observam cu atentie ce mi se intampla, in ce context.. din 97 am avut suficient timp si experienta ca sa realizez singura ca "lipsa de calciu" nu era cauza problemelor mele).

Oh da... pai nu ne prea gandim pentru ca de multe ori suntem indemnati sa nu gandim. :) Copiii au mereu DE CE-ul. E normal sa vrei sa intelegi DE CE. Apoi sunt "invatati cum si ce sa gandeasca si daca ies din rand sunt pedepsiti" (=scoala). Rareori mai sunt si cativa rasplatiti - dar e rar.

Atata timp cat la tv apare o reclama in care o tanti trage pe nas detergent cu floricele (nu stiu daca stii reclama aia la DEro cu nu stiu ce particule ca niste floricele).... cine crezi tu ca mai citeste ce scrie pe cutie? Sau elefantul cu pufaitoare care "improspateaza aerul". Si apoi vn la doctor mirosind de la 5 poste a pufaitoare si detergent si balsam si ce mai baga pe deasupra, plangandu-se ca au exeme si dureri de cap si daca faci greseala sa le spui, sau sa sugerezi ca ar putea fi de la produse devin chiar violenti unii. Pentru ca toate produsele astea dau dependenta si unii nici nu simt cat de tare miros..

As propune un exercitiu. o luna de zile trecut pe detergent fara miros (fara parfum, fara ulei esential fara nimic) natural, din plante. Niciun produs de curatenie chimic... si sa vezi apoi cand si-or recapata simtul mirosului revelatie.

Nu iti zic ca uneori trec pe langa o masina si deschide usa cineva sa iasa si ti se taie picioarele. Doamne Fereste cum pot merge cu asa ceva? Asa un parfum puternic in masina cu recircularea aerului sau mai rau aer conditionat. Si apoi vin cu alergii si tot felul de probleme de sanatate si se intreaba de la ce.... de mancare nici nu mai zic.

Ah.... si asta cu detergentii, in 97 cand am inceput eu sa am probleme, au schimbat concentratia detergentlor sa fie chipurile mai eficienti si mai ok cu natura (no shit?) dar toata lumea folosea fix aceeasi cantitate la spalat. :)))))

Iti multumesc mult pentru urari. Sincer de sanatate avem toti nevoie. Si de alegeri bune si "documentate", ca sa zic asa, care sa ne ajute sa avem o viata frumoasa.

"Mie nu mi se poate intampla", "e vina ta ca era tu mai sensibila" ... Da am auzit si eu asta ( de fapt la prima mam gandit si eu inainte, mi se parea aiurea sa nu poti manca fructe.... de exemplu, din pacate, se poate.. MSC vine la pachet cu multe intolerante.... si cum lumea da cu toate porcariile pe fructe si legume.... ).

ina02s spunea... [Raspunde]

Nu stiam. E cumva tare greu. Cum sa fie in toate tarile mari recunoscuta afectiunea si totusi la noi sa nu se faca nimic? Tipic romanesc.
Sanatate! Si ma bucur mult ca vei mai fi cu noi, dar cel mai important e sa fii tu bine, facand ce-ti place si vrei. Pupiiciii Rux

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s afectiunea exista din anii 50 (de cand cu explozia produselor bazate pe petrol - chimicale la greu). Mult timp oamenii au fost bagati la boli psihice (ca e mai simplu asa - mai nu zic or, mai fi si bolnavi inchipuiti si ipohondrii, nu zic nu, dar in ultimul timp incep sa ma gandesc cu groaza cati oameni au fost facuti nebuni pe nedrept).
Hai sa iti zic ceva ... cand am aflat eu prin 2010 de treaba asta, am citit marturiile celor din asociatia franceza si la un moment dat, in Franta, doctorul care o trata pe doamna aceasta, i-a sugerat sotului sa isi caute alta ca asta e nebuna. Asa ca.... ce pot sa zic. Acum iti dai seama ca eu am trait 13 ani incercand sa ma conving ca e dooar lipsa de calciu si incercand sa imi urmez instinctul (o data nu am facut-o si acum trag consecintele la greu).Cand am citit atunci si mi-am facut testul a fost ... nu pot descrie. Am scapat ca sa zic asa de stigmatul ala pe care il auzeam peste tot: ca somatic, ca e ca atac de panica, ca bla bla bla. Dar probabil ca e mai usor sa se spuna asta in loc sa incerci sa accepti ca unii oameni sufera cumplit din cauza unor lucruri care pot fi inlocuite cu ceva mai putin daunator.

Iti multumesc mult pentru urare. Am nevoie de multa sanatate acum. :P. Si asta va doresc si eu la toti :*
In 2010 am inceput sa scriu pe acest blog (proiectul il aveam de mult in minte) - poate ca e cazul sa vorbesc despre asta. Poate va aduce cuiva alinare, intelegere suport....
Puupic
ps: imi place sa fiu inconjurata de oameni. Imi place sa aduc bucurie.... :P

Oprea Carmen spunea... [Raspunde]

ai grija de tine! cam stiu ce zici!
am o rinita alergica de 20 de ani, nu pot respira luni intregi, sa nu mai zic cum sunt noptile mele!
multa sanatate!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Oprea Carmen in ultimii ani a devenit tot mai poluat totul.. :( Sa vezi cum este daca de Craciun sau Anul Nou (uneori si de Paste) e vreme frumoasa si pleaca lumea de acasa.... Stiu ca suna aiurea dar cu cat este orasul mai pustiu... cu cat sunt mai putine masini (desi e suficient sa fie una cu motorul pornit in parcare si iti strica toata ziua) sau tigari aprinse...

anul trecut nu prea am avut noroc dar in 2018 a mai si nins si stateam in ziua aia de Craciun si priveam muntii care se vedeau perfect, respiram un aer minunat...... :))) vorba aia, am fost extrem de trista anul trecut cand, dupa ce am astepta un an minunea, cum ma plimbam cu Kouki cu masca pe figura pentru ca smog, in semi-pustiul de pe bulevard s-a trezit unul sa isi aprinda tigara si sa o fluture ... macar de s-ar fi oprit undeva sa o savureze. dar nu. Nu am fost trista nici de lipsa zapezii... pe cat m--a durut chestia asta. O zi pe an sa fiu si eu scutita de asa ceva..

Draga mea iti doresc multa multa sanatate :*. Stiu ca pentru rinita alergica se poate lua tratament, dar si tratamentele astea sunt cu dus si intors :(. Multa multa sanatate. Imbratisari :*

Trimiteți un comentariu