duminică, 4 septembrie 2022

Calu' si un ghemotoc - Kouki

 


Buna!

Am facut cum am facut si tot cu textuletul ala de jos mi-a aparut poza :))))). Nu conteaza, noi sa fim sanatosi. Chiar imi place asa - mai putin stres. 

Azi a fost o zi racoroasa, am reusit sa pun 5 sticle cu suc de rosii la pernute sa stea frumusel la cald pana maine (in traducere am reusit si eu sa termin tura aceasta de suc - tot sper sa mai gaseasca parintii sa imi ia rosiute bune sa mai fac vreo cateva sticle, nu de alta dar anul asta stau slabut de tot). M-am bucurat mult! (m-am bucurat mult ca am mai bifat ceva de pe lunga lista... hahaha)

Am gasit o poza cu Kouki (care poza m-a salvat, pentru ca toate subiectele despre care aveam eu chef sau chemare sa scriu nu aveau poze... lol si era musai sa fac poze, sau sa caut --- timp). Este facuta prin mai anul acesta (relativ recenta, nu? lol) In coltisorul lui preferat din pat: langa Calu (acela mare si maro, din stanga - apropo v-am povestit despre el oare? mi l-a cumparat Mami in anul cand a plecat Dodo, in .. toamna lui 2017. De fapt il luasem pentru micul N, dar lui i-a luat un Cal mai micut, alb pana la urma - din fericire pentru mine acesta era prea impunator, ca sa zic asa, Si cand am fost cu ea si l-am luat de pe raft in brate.... nu voi uita niciodata acel moment. Am inchis ochii si a fost ca si cand un gol s-a umplut in viata mea, m-am simtit cumva bine, pentru prima data de cand plecase Dodo. Golul acela... era cumva umplut. Dragul de Calu!).

Mama ce de paranteze mai pun - cred ca v-ati dat seama ca scriu cum gandesc, ca si cand am vorbi fata in fata. :))))) .

Tot in poza se mai vede si Catelusul Pupo (al lui Kouki - ca sa il citez pe micul.. care mic, ca face 7 ani in octombrie, dar nah, pentru mine e Micul N) si o vulpe - aia e vulpea lui Dodo. Si lui Kouki tot de nas ii place sa o prinda. Hahaha. Apropo. Kouki e acum asezat confortabil, pe spate (stilul craca, daca stiti ce vreau sa spun), in stanga mea. Cica sa va salut... sa va salut mai repede si sa vin pe la el. Ca ii sunt datoare cu un masaj... stati ca se si intoarce, Acum s-a asezat pe burta, cu spatele - mai precis fundul, la mine..... Asa ca va pup si ... va las cu bine, pana data viitoare! Am plecat sa il masezj :)))).


11 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Ieri, peste zi, a fost destul de placut afara - spre seara s-a lasat cu rece (am sentimentul ca in casa e mai rece dacat afara!) 😂

Pe Pupo l-am recunsocut dupa buline! 😊 Imi amintesc ceva despre Calu', dar nu am retinut contextul - inteleg acel sentiment de "umplere a golului" strangand in brate calutul din plus...

hahah! Cunosc pozitia "craca" a rasfatatilor relaxati si increzatori! Miki adora sa fie mangaiata pe burtica! 😃 Si mai mult ii place masajul! O masez cat o masez, uneori, si cum am incetat, cum isi indreapta boticul spre mana mea si "impunge" sau "loveste" - semn ca mai vrea!

Mama, nefiind pe acasa, n-a facut suc de rosii, deci... cucu suc de rosii la iarna. Eu nu ma pricep si nici rabdare nu am. Imi povestea o vecina la cine, in piata, gasesc rosii "ca pe vremuri" pentru suc. Hm. Mi-a fost jena sa-i spun ca habar n-am sa conserv suc de rosii - suc "proaspat", da, nu-i mare lucru de facut, dar sa se pastreze cateva luni?! Oh!

Saluta Kouki din partea mea! I-ar transmite salutari si Miki, dar la ineputul lunii a plecat la ceilalti "parinti" ai ei (de fapt, sunt sigura ca i-ar placea sa-l salute, asa ca transmit si din partea ei!). Salutari si de la motan! ❤
Pupici! 😘

Suzana spunea... [Raspunde]

E cam invalmaseala pe acolo, noroc ca ne-ai prezentat personajele!
Pot spune ca mi s-a facut somn? Cand il vad asa?
Lasa ca iti rezolvi problemele usor, usor!
Pe rand, pe curand, functie de urgente.
Seara buna, draga Rux!
Pupici si o saptamana usoara!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si mie mi s-a facut un somn :)))).
Azi noapte nu am dormit - au dat cu ceva care mirosea cam ca... un cartof stricat (sau a otrava.. lol). Si venea de pe coloana de la baia mica si s-a infiltrat ca un bandit mirosul in toata casa (degaba am lipit eu pe la usa de la baie cu scoci de hartie.. mai tinea ce e drept dar tot te traznea).
Am adormit la zi.. cand nu am mai rezistat si apoi dupa vreo 2 ore m-am trezit ca ... treburi.

Astazi am tot meditat ca am nevoie de agenda mea rosie (agenda blogului) - macar sa imi notez un gand doua cand imi vin asa, orientativ. Faza e ca tot agenda imi reaminteste de fiecare data cand pun mana pe ea de restantele mele care dateaza de vreo doi ani incoace.. spre trei :))))).

Dar incerc sa ma reprogramez, sa fiu mai blanda, sa accept ca nu le pot face pe toate si ca uneori, mai ales cand nu totul depinde de mine, mai trebuie sa ma si iert, inteleg si .. sa astept pana pot sa fac ce nu pot sa fac acum :))).

Nu stiu cat sens am dat fiind faptul ca de vreo luna dorm pe apucate (de fapt de prin primavara ma tot agaseaza ba cu ce stropesc, ba cu muzica in fiecare noapte - de la un night club nou infiintat la mezanin - ca vorba aia, fix de asta duceam lipsa. hahaha).

Sa avem o saptamana faina :*
Pupici cu drag!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Cred că kouki dormea pe vreme de ploaie..😁
E prea cufundat în somn, de parcă îți vine să dormi doar uitându-te la el. 😄
O super săptămână să ai!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana era sa zic ca e usor sa faci sucul de rosii. Bine nu e greu, dar eu in perioada asta vreau sa scap de toate cele si sa creez. Am lasat deoparte totul vreo 3 ani de zile si simt efectiv ca nu mai am forta... am nevoie sa mma joc creativ ca de aer :)))).
In principiu eu fac asa: spal rosiile le tai in 4 apoi decojesc coaja (treaba asta merge super simplu la rosiile traditionale, dar cele gen cele de sera uneori e nevoie sa le oparesti - am renuntat insa la asa ceva ca, oricum, nu mai luam rosii din alea rotunde).si tai cotorul. si le feliez in oala. Apoi pun oala pe foc si amestec pana cand se lasa suc si rosia devine usor de dat prin strecuratoare (aici e distractia). Dupa care pun strecuratoarea (suficient d emica sa nu treaca sambureii) pe o alta oala si incep si dau prin ea rosiile fierte cu ajutorul unui ciorbar micut...arunc samburii si daca mai raman coji sau bucatele de rosii mai verzulii care tineau sambureii).
Apoi sucul strecurat il pun pe foc, adaug sare, il las sa clocoteasca vreo 5 -10 min.. Pun in sticle spalate si sterilizate (dupa spalare le bag in cuptor, imadiat dupa ce scot painea (cuptorul il inchid, adica gazul.. si usa desigur, lol), leg cu celofan (ca sa aiba ce pocni cand le desfac.. hahaha) sau daca am capace bune pun capac (mai rar - pentru ca alea noi sunt mai mereu defecte) si le las intr-o cutie intre perne acoperite bine 24 de ore... pana se mai racesc. Si apoi gata.

:))))) Vezi ce usor suna? :)))))
Pupiiiiic

ps: si noi o salutam si pe Miki :* si pe Motan il salutam :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof Kouki doarme pe orice vreme :)))))) :D Nu face moftulete haha
Daaaa iar cand ai de lucru si adoarme langa tine... ala esti :)))))
Merci mult! Si tu la fel :D

Diana spunea... [Raspunde]

@copilarim
Prea greu nu e de facut - am ajutat-o pe mama deseori, dar... asa n-am rabdare! In plus, la cum au fost ultimele trei saptamani cred ca as termina cu sucul la vara! Incredibil de brambureala a fost! (si pare sa continue!) 😃

Pupici si spor la toate! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Eu am reusit performanta sa intind procesul pe trei zile anul asta :)))). Noroc ca exista frigider... incredibil de greoi m-am miscat. In fine... :). Bine ca totusi am reusit - ca altfel, ce ma fac la iarna? La mine stii ca nu merge sa iau din comert - pentru ai mei am gasit ceva surse de suc de rosii, zacusca si gemuri f faine :D. Dar imi trebuie si mie ceva acolo... si la pizza se consuma suc de rosii intr-o veselie. :D
Pupici

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Este bine pentru tine cu sucuri !
Eu nu mai sunt atrasă ca să mi le prepar !
Este tare drăgălaș Kouki ! Cred și eu că ìți place să mângâi asemenea blăniiță!
Pupici ❤

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Este bine pentru tine cu sucuri !
Eu nu mai sunt atrasă ca să mi le prepar !
Este tare drăgălaș Kouki ! Cred și eu că ìți place să mângâi asemenea blăniiță!
Pupici ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza eu sunt atrasa sa le consum... Uneori chiar imi place sa fac tot felul de pregatiri, dar acum ma simt foarte obosita - pentru ca am neglijat alte aspecte ale vietii axandu-ma doar pe ce trebuie si e urgent si e necesar... :))))).
N-am niciun chef si nicio chemare. Desi dupa ce ma apuc si imi trece lipsa de chef merge treaba :))).

Da, e un scumpic mic si... grasunel.
Acum ... peste o luna si un pic se fac 4 ani de cand ne bucura zilele. Nu imi vine sa cred cum trece timpul :O

Pupici :)

Trimiteți un comentariu