sâmbătă, 17 decembrie 2022

Rukkusu, Elful si Mos Craciun.


Buna!

Tocmai ma felicitam ce de am facut eu pe ziua de astazi, cand m-am uitat mai bine la ceas... si mi-a trecut. Entuziasmul zic... cand s-a facut atat? :O

Astazi a fost o zi plina. Am reusit sa lucrez decoratiunea pentru premiul de la Impodobim Bradul XIII- un con pana la urma, dar mai mare - cu bumbac si am ramas foarte surprinsa de cat de fain a iesit -este mult mai bine definit. In fine, o sa adaug daca reusesc o poza pe pagina concursului, dar articolul despre el il voi face abia dupa Craciun. Pana atunci e totul arhirezervat :)))).

Dar sa revin la tema de astazi. Dupa ce am terminat conul (candva spre amiaza), mi-am indreptat atentia spre tema de azi - Mos Craciun/Elf. Si cum nu am avut de ales :)))), m-am gandit sa fac cumva ... sa ii fac pe amandoi.


Nu am decat o poza (pretioasa ce mai) din timpul lucrului - cea facuta la capul elfului, pe care tocmai il desenam. Am vrut sa folosesc markere - dar la cat eram de obosita (si cu energia cam jos, inca nu mancasem), iar varful markerelor parea cam gros, am zis ca la pe data viitoare, cand va fi aceea. Am mers si eu la aproape sigur cu creioane. Pantalonii mei de trening roz prafuit (fooooarte deschis roz-spre alb asa) nu sunt foarte incantati de o mica urma (se pare ca am dat din greseala cu creionul pe eo), dar i-am asigurat ca iese la spalat - sa zica merci deci, ca nu am folosit markerele azi.

Inspiratia mea a fost Elf in the Shelf (desi, sa imi fie iertata ignoranta, nu stiu prea multe despre personaj, mi-aramas in minte imaginea lui vazuta in ultimul timp, destul de des. I-am facut ochii verde deschis nu stiu cat se poate vedea) si am folosit creioanele poloneze - fff bune. Ah!! stati, stati ca am pus si puncte albe cu markerul alb - ehh... hai ca totusi.


Si direct la pozele finale :))). Pentru ca nu am mai reusit (de fapt nici nu m-am mai gandit la asta) sa fac alte poze. Dar, pot sa va povestesc pe scurt.
La elf am folosit ca baza sarma plusata (sau senile) rosu si alb. Sincer, cu cat ma gandesc mai bine, Elful asta seamana cu Biba mea. (Biba este papusa fotografiata pe o perfna gri cu dungi:  "Copilarim in Dulcea Mea Casa" - 02. Biba/Bocă si cred ca numele ei era de fapt Lili)


Pentru guler si caciulita am folosit fetru (si putina sarma plusata pentru partea de jos a caciulitei). Pentru cap am folosit o mageluta de lemn, recent achizitionata. Am vazut in timp vreo doua tutoriale, in cazul in care vreti sa va faceti pe youtube. Unul este al lui Froggy (cu hainute din fetru) si mai este unul cu sarma plusata.
Eu l-am facut pe domnul in cauza, altfel - am folosit o sarma plusata cumva valurita (cu parti mai plinute) pentru corp - ca sa il definesc. Pentru picioare si maine am folosit sarma plusata normala. Am indoit capetele la maini si picioare ca sa aiba pe ce calca si se sprijini. Nu stiu  cat de mult de vede


Elfului nu i-am facut sistem de prindere din doua motive:
1. este mobil si il pot aseza unde vreau si in ce pozitie vreau prin brad
2. nu i-am lipit caciulita :)) 


Acum la Mos Craciun.... am avut niste meciuri cu fetru. Ca... am zis sa nu ma complic - era destul de tarziu, fac si eu o decoratiune 2D, tai contur, cos... simplu. NU zau.... am cateva bucatele de fetru care nu sunt de acord cu mine :))). Ca, am uitat sa precizez... decoratiunea trebuia sa fie minuscula. Evident. 
Daca pe Elf l-am facut in asa fel incat sa fie suficient de mare inca sa stea prin bradut, dar si sa ii tina de urat lui Rukkusu - era oarecum clar ca mosul trebuia sa fie o decoratiune de brad.


O decoratiune de brad pe care Elful i-a adus-o in dar lui Rukkusu, tocmai din atelierul de la Polul Nord... :)). Desigur, mai intra in calcul si faptul ca, dupa ce nu mai terminam de crosetat la con... riscam ca daca faceam un Mos cum avusesem eu de fapt ideea sa fac, sa nu mai termin nici la sfantul Asteapta, ca, bineinteles, mai voiam sa si creez eu modelul.



Ca sa impac si capra si varza, am crosetat un cap micut micut, amigurumi. Apoi i-am pus doi ochisori vioi si...  am constata ca nu am fir rosu subtire... motiv pentru care i-am facut fesul din fetru - asa ca e si crosetat si fetruit :))). 
I-am facut si nasuc, barba si mustata dint-o bucatica de sarma plusata alba (si nu mai am alb :O - 2 am avut in total) si marginea de la caciula am crostetat-o cu fir alb. In varful fesului am cusut o perluta alba cu firul de prins in bradut - care fir e rosu si „agatacios” :)))).


Trecem peste faptul ca nu am fost atenta si mi-a pus stampila copilarim fix peste Mos, in poza de mai sus si iata-i pe cei doi protagonisti, in poze  (acum observ ca la Mos nu i se vede mai jos perluta alba din varf.. dar sa stiti ca este... haha):


Si elfisorul care sta prin zapada :D. la el am ales sa cos sarma plusata de caciulita si a iesit cu model. Mi se pare foarte simpatic - si mai sus prin poze sta poznasul si in picioare.


Tot de pe lista de azi, Mami a venit pe la noi si mi-a adus surprize: o bufnita inteleapta care ma vegheaza de pe televizor, un soldatel si un spargator de nuci (care a suferit un accident si s-a spart coroana - mai precis o bucatica mica, pe care am lipit-o cu putina banda dublu adeziva de baza - asta pana voi gasi alta solutie. Sunt simpatici toti trei. 
Probabil ca de/dupa Craciun vor aparea prin peisaj si ei... sau, tocmai mi-a venit o idee.. hihi. Daca se va si materializa, veti afla cu siguranta.

Ja ne!

10 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Elful este genial. Normal ca arată mai obosit/transpirat după atâta muncă la polul nord și apoi și drumul până la Rukkusu. Îmi plac toate detaliile realizate cu sărma plușată. mai ales cum a iesit la căciuliță datorită coaserii.
De Moș ce să mai zic....trebuia să aibă Rukkusu unmoș în bradul ei. Nu știu de ce, de mică la noi așa se proceda, mi-a rămas în cap ideea că nu poate fi brad făară mos. Aveam unul de carton care era mânuit cu delicatețe, primul pus în brad. Și acum, moșul are loc de cinste în bradul meu și este pus la vedere, tot primul

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Imi place enorm cum ai desenat fata elfului. Are o privire tare poznasa.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ce ma bucur ca iti place. Si eu ma bucur ca am reusit sa il fac - imi doream de mult timp asa ceva :).
Vreau sa il fac si cu markere - asa va fi mai viu colorat (si asa, in realitate, se vede, dar lumina asta proasta parca i-a sters imaginea ...)
Sa stii ca am oscilat intre a coase sarma plusata si a o lasa ca atare - ar fi stat, dar pana la urma am cusut-o.
Da, pai cam trebuia :))). Ce frumos cand ni se activeaza amintiri pretioase, nu-i asa? Adventul are deobicei acest efect magic :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso mi se pare asa de ghidus - m-a inspirat desenul facut de Froggy, care este foarte asemanator cu fata personajului Elf on the Shelf. As fi vrut sa il pictez sau macar sa fi folosit markerele... dar eram atat de pe fuga, incat am zis ca mai bine raman la creioane. Nu ca a fost mai usor, dar se puteau remedia eventualele greseli.. :)))

Pupici!

Suzana spunea... [Raspunde]

Sunt minunate, Rux! Nici nu mai stiu ce cuvinte sa spun.
Imi plac mult de tot! Felicitari pentru imaginatie si realizare!
Pup. 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti plac si iti multumesc. :*
Elf on the Shelf e un personaj (tot nu am reusit sa citesc mai multe) si l-am tot vazut in ultima vreme ca jucarie. Apoi am vazut la Froggy unul facut de ea si pentru ca mi-am luat 10 margelute de lemn, am zis sa folosesc cu ocazia aceasta una. Deobicei elfii sunt verzi, asa ca inca un motiv sa il fac pe el.
N-am putut rezista sa nu fac si un Mos... asa ca am zis sa fac un compromis si sa fac un glob (insa sper sa reusesc sa fac si un Mos amigurumi ... poate chiar anul acesta „vrabia malai viseaza” :)))

Pupici cu drag!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ooo, glumeț și săltăreț elful deși Moșul i-a zis să fie un picuț mai liniștit !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza pus pe sotii in toata regula e. Acum in repaus... :D Ma aucura ca e foarte mobil - mi-ar placea sa mai fac, cand voi avea timp si unul mai definit ca si culoare :D

Diana spunea... [Raspunde]

Suuuunt kawaii! 😊 Elful e foarte, foarte reusit! Si-mi place de numa cum ai prins sarma plusata la fes! (mi-a atras atentia din prima) Si mutrisoara lui e reusita! La fel si mutrisoara Mosuletului! E foarte ochios! (sa vada bine, in sufletul tuturor).
Excelente decoratiuni ai reusit si de data aceasta! Felicitari!
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur tare ca iti place. si eu sunt fascinata de Elf :)))). Mi-a consumat cam toata sarma plusata (cand am vut sa fac acadea am cosntata ca nu mai am deloc rosu :O :)).
Mosul este foarte micut. Ochisori acestia sunt de 4mm - foarte mici, de fapt. Dar el fiind deja micut... ma gandesc ca as fi putut sa ii cos margeluta daaaar.. n-am negre mici :)))

Iti multumesc mult :*
Puuup

Trimiteți un comentariu