miercuri, 7 decembrie 2022

Trei... Lumanarele. (mini decoratiuni)


Bunaaaa!

Ascult colinde cu Buni - pian, instrumental. Este fila 18 din calendarul de anul trecut si, dupa ce termin cu articolul acesta si cu cel de calendar advent, am sa ma ocup si de acela, sa il public. Muzica este superba si eu mai am putin si adorm - asta ca sa stiti daca cine stie ce ajung sa scriu pe aici :))).

Oricum afara ploua... dar la noi e zi cu soare si ninsoare, asa cum v-am obisnuit eu si Rukkusu. Si peripetii, desigur, se pare ca nu prea merge fara.
Tema de azi a fost lumanare/lumanari. Am ajuns la plural, in cele din urma. Planul era sa folosesc ceva gen mina de pix (terminat, desigur - doar ca ce aveam a inceput sa curga :)))))). Asa ca am abandonat proiectul pentru o alta data. oricum mi se parea ca mergea mai degraba cu ceva candelabru, sau decoratiuni mai sobre, cumva.


Am gasit o piesa de la un pix, care tot asa arata mai mult a sfesnic. Si pe care  totusi ma gandeam ca as putea sa o prind pe carlic. Vedeti voi, am mini carlig :))). Cand eram mica, aveam lumanarele prinse pe niste carlige - si se prindeau in pom. Teoretic inca le mai am.... Asa ca am zis, daca nu merge partea cu lumanarea alba, macar sa gasesc ceva sa pot prinde pe carligescu.

Acum cand scriu, realizez ca am uitat sa pozez si decoratiunea cu lumanarele pe care i-am luat-o lui Buni. Mai sa fie! Nu-i nimic, pana la Craciun, s-or mai ivi ocazii. 


Mai aveam cateva idei - de exempplu una mareata: sa fac din lumanarele din acelea gen pastila, lumanare micuta, turnata cu fitil minuscul :))))). Da, stiu. Chiar i-am scris lui Mami sa imi aduca una. A uitat. Sau nu avea - oricum, ideea ramane pentru alta data. Daca s-o putea (ca ultimele lumanari - pastile pe care le luasera miroseau cam uratel).

Asa ca am luat si eu cutia cu minuni langa mine si am inceput sa caut... si sa caut... si nu gaseam nimic... :)))). Nimic potrivit. Stiam ca am niste cilindrii undeva dar ... ia-i de unde nu-s.



In cele din urma, am gasit doua suportele argintate, putin mai plate - nici nu stiu daca le-am folosit sau nu pe la margelit. dar mi s-au parut foarte bune de baza. Le-am combinat cu doua tije subtirele si micute pentru cercei. Si cu doua opritoare de cercei din silicon - toate bune si frumoase, mai lipseau.... lumanarelele :))).


Va spun sincer, ca in montagne russes. Eram ba super fericita ca mi se parea ca am gasit ceva, ba ma trezeam ca ajung rapid in vale, unde nu era neaparat rau, daca ignori golul din stomac :))))). 
Glumesc, dar cam ceva de genul acesta a fost etapa cautarilor.  Cand aproape ca epuizasem toate pungutele si deja cautam cu infrigurare solutii salvatoare, am gasit un suport verde potrivit si lumanarica spre porticaliu - pe care le-am montat pe clestisor. 


Imi aminteste de o lumanarica pe care am vazut-o la un moment dat. are un aspect usor marmorat (cred ca e din lemn - desigur, o margeluta :)). I-am pus fitil,  am pregatit lumanarica se poze si .... ramasesem cu celelalte elemente. Cand... in ultima cutie, cazute undeva, din punguta care s-a rupt (e dezastru - trebuie sa fac rost de recipiente sa aranjez margelele - ele erau puse pe culori frumos, dar s-au rupt pungutele in timp), cilindrii mei :D Am doi cu albastru si restul rosu cu visiniu, spre violet. am luat- o pe cea care era mai spre rosu din ele si am asezat-o pe suportul argintat. I-am pus si ei fitil si i-am facut sistem de prindere pe sus, cumva. 
Cand sa inchid cutia, am gasit jos cazuta o margica de lemn, aproape rotunda ca forma (pentru ca pe laturile negaurite are segemnte mai drepte, Arata fix ca o o lumanarica in miniatura - i-am gasit loc pe celealalt suport argintat si de data aceasta am facut sistemul de agatare in grad sub ea.


Iata lumanarelele lui Rukkusu, pe care le va pune in braduti (si clestele merge pus, dar fix poza cu el prins in varf de brad nu a iesit - nu stiu ce am facut si am observay abia cand m-am apucat sa aleg pozele pentru calendar si pentru poza zilei; erau doar 6 poze si una neagra... :))) neagra toata - pesemne pana am apasat eu pe buton am miscat telefonul.)

Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa.
Merg acum la calendar!
Si daca nu adorm .... ma ocup si de pagina aceea, de care va spuneam la inceput. :))) 
Pe curand!

8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Chiar mini decoratiuni! Cred ca mai am si eu cativa clestisori. Sa-i caut! Pupici, draga Rux! Pe maine!😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Si eu care ziceam că Martinel a făcut o lumânărică mică mititică. A lui e gigantică pe langă ale lui Rukkusu. Sunt atât de delictate și drăgălașe!
Felicitări!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana incerc pe cat posibil sa le fac cat mai, cum sa zic, cat mai potrivite pentru ea.
Am avut maaaare noroc, nu mai zic nimic - sunt atat de fericita ca am gasit margelutele astea sincer, m-au salvat.

Da, sunt foarte draguti clestisorii!! :D Tin pumnii sa ii gasesti - cine stie, poate te inspira sa faci o decoratiune, de ce nu.. chiar un ingeras pe care sa il montezi pe clestisor :D
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko am vazut-o si chiar este micuta!! In plus el a facut-o din fetru. Pe noi ne-a chinuit talentul la asamblare (uneori cred ca mi-ar prinde bine sa pot folosi ceva pistolul de lipit, haha).
In ultima poza m-am straduit sa se vada cat mai bine, dar cand o sa fac pozele pentru urmatorul mfc, voi incerca sa fac sa se vada si sistemele de prindere, asa ca idee. Unul e pe cleste - clar asa se prinde in brad, celelalte insa, unul se prinde de sus (cel cu lumanarica cilindrica), celelalt de jos - la el se vede.
Iti multumesc mult!! Pup

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Zbucium, căutări dar finalul este apoteotic !
Adevărate opere de artă - lumânărele - nu glumesc !
Cred că Rukkusu (prevăzătoare...😇) le va duce în căsuța ei (la finalul ședinței foto...) ca provizii în caz de întreruperea curentului !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza iti multumesc mult si ma bucur ca iti plac :*!!
Sa stii ca s-ar putea sa faca asta - va trebui sa verific sa nu fi disparut din cutiuta - oricum va trebui sa le mut in cutia la care m-am gandit - are fix 24 de locuri :)).
Pup cu drag

ps: sa speram totusi ca nu se intrerupe nimic, nu de alta dar ..congelator, centrala, router.. alea alea :)))

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt minuni! Ador miniaturile iar ceea e ai reusit tu e super din toate punctele de vedere! Rukkusu e norocoasa ca ai grija sa aiba tot ce vrea, de Craciun si nu numai. 😊 Felicitari!
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana am realizat ceva interesant. Voiam sa fac un set de globuri / deco in miniatura. Eu am mai facut acum niste ani doua seturi de decoratiuni a cate 24 de piese - calendar adevent. Unul e la Ralu (si anul asta a impodobit cu ele un bradut micut in camera baietilor) si unul la mine.
Abia ce realizez ca, fara sa vreau neaparat, chiar asta fac - fel de set nou cu decoratiuni :)).

Ma bucur mult ca iti plac si iti multumesc. Ma straduiesc si eu - cu ce am la indemana, inca mi-e gandul la lumanarele turnate :))).
Imbratisari cu drag si pupici :*

Trimiteți un comentariu