marți, 7 august 2012

T: Gentuta din.... papuci


copilarim
Buna:)
Luna trecuta pe provocarile verzi am preschimbat incaltari! Initial voiam sa imi refac niste balerini (ale caror talpi cedasera dupa 1 sau 2 purtari). Ei sunt foarte frumosi si cu siguranta le vin eu de hac;)). Deocamdata i-am scapat de talpi. 
Dar sa revin la ceea ce va voi arata azi: noua mea gentuta. Acum nu foarte mult timp in urma (hmm dar sa tot fie 1-2 ani) nu mai stiu exact cine a cumparat o pereche de papuci de casa tare faini. Materialul aminteste putin de catifea dar nu e catifea, sau de plus, dar nu e nici plus.. Haha - insa cred ca v-ati facut asa o mica idee. 
Perechea asta de papuci avea cum spuneam un material foarte fain - cu potential. Materialul avea si o broderie (facuta cel mai probabil la masina) impodobita cu margelute. Cum am vazut papucii trebuie sa recunosc ca m-am gandit ce ar merge sa fac din ei cand se strica talpa =)). Acesta este purul adevar. Papucii din comert sunt lucrati sa se strice repede: fie cedeaza talpa, fie se lasa, fie se rup. Dar!! In majoritatea cazurilor materialul este bun si poate fi refolosit. De exemplu:


Asa aratau papuceii dupa cateva luni de purtat - talpa era praf facuta, dar materialul arata super bine. asa ca foarte incantata ca in sfarsit am cel putin doua motive sa le dau o sansa noua, i-am recuperat de la mami si m-am pus pe treaba. Am inlaturat talpa, am desfacut frumos materialul pe bucati si margelutele le-am recuperat intr-o cutiuta. Am spalat materialul cu grija - o frumusete;P!!


Am cusut cele doua parti principale (materialul este dublu asa ca nu am avut nevoie de captuseala). Am cusut totusi pe margini o bucatica de material pentru a prinde cele doua parti mai bine). Am pus capse - 3, ca sistem de inchdere. Pentru manere am folosit un fir auriu mai gros - si apoi a urmat partea cea mai migaloasa - coaserea margelutelor. Am hotarat sa brodez cu margelute doar o parte a gentutei, cealalta ramanand cu broderia simpla, fara margelute.


Dupa destul de mult timp (e o operatiune migaloasa) am terminat si eu fata gentutei. Rezultatul a surprins audienta (cele trei dragi ale mele) si chiar mi s-a sugerat ca se potriveste perfect cu sandalutele mele din piele intoarsa (care au si aceasta nuanta in "compozitie").  


Uneori solutiile se afla in fata noastra, trebuie doar sa deschidem ochii si sa le vedem. Daca ati oferit si voi o sansa unei incaltari transformand-o in altceva va asteptam cu drag in colectia valabila pana in 31 iunie 2013 aici:  Ati pierdut o provocare?

14 comments :

Miruniky spunea... [Raspunde]

uau...ce ingenios!nu m-as fi gandit niciodata la asta!

Copiisimame spunea... [Raspunde]

Naucitor... geanta din tricou, geanta din papuci ... ai o imaginatie debordanta si iti ies niste lucruri geniale. nimic nu iti scapa, totul se transforma in ceva neasteptat de frumos.
si imi place si desenul ce il ai acum pe blog. esti cuceritoare, ce sa mai :).
vavaly

Alexandrrra spunea... [Raspunde]

He-he! Ce idee- o gentuta din papuci. Cata inventivitate! :D Eu am o gentuta cu care as face ceva. Hmm... oare ar iesi niste papuci din ea?

AlinaS. spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasa gentuta ti-a iesit! Si ideea .... ingenioasa tare, nu m-as fi gandit. Felicitari!
pupi

copilarim spunea... [Raspunde]

@Miruniky Sincer si eu m-am bucurat mult ca am incercat;))! Vorba aceea pana nu incerci nu ai de unde sa stii cum iese:P

copilarim spunea... [Raspunde]

@Copiisimame Valy inca nu am trecut la proiectele mai indraznete.. asa stii cum e .. cu pasi mici;).
In grafica de luna asta am folosit niste brush-uri pe care le aveam de mult de tot pe laptop, de pe vremea cand lucram la alte proiecte si nu imi faceam inca brush-uri singura. Si mir imi plac tare mult si m-am gandit ca acum am ocazia sa "ma joc" putin cu ele:D. ma bucur ca iti place cum a iesit:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alexandrrra Cand vine vorba de tine eu zic ca ar iesi - pentru ca stiu cat esti de creativa:D. Daca o preschimbi abia astept sa vad ce va iesi:D.

copilarim spunea... [Raspunde]

@AlinaS. Merci Alina:D Ma bucur ca iti place:))

Gianina spunea... [Raspunde]

Frumoasa transformare!Ai avut ceva de munca...

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina ma bucur ca iti place !!:) da, a durat destul de mult - mai ales brodatul cu margele, nu as fi zis;)).

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

super idee

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa
:D

Diana spunea... [Raspunde]

E superba gentuta!
Acuma spui?! :)) Dupa ce am aruncat atatia papuci, faini, din panza?! Adevarul este... ca nu-i tarziu! Papuci vor mai fi!

O adevarata migala coaserea margelutelor! Stiu din experienta. :) Azi, nu stiu daca as mai avea rabdare sa cos prea multe margelute. :)
Succese!
Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ohhh pai e poveste veche, din 2012 :)))). Uite de aia ma tot straduiesc eu sa ordonez articolele ;P.
Da si mie imi pare rau de materialele faine aruncate in timp :(((. Mai am insa un rand verzi - cu fluturas :P. Asteapta cuminti alaturi de balerini (inca nu le-am gasit talpa :D ).

Oh da... mananca la timp coaserea margelutelor :))))).

Multumesc mult!
Pupici :*

Trimiteți un comentariu