duminică, 18 noiembrie 2012

I tre porcellini (Cei tre purcelusi)

Buna:)! Duminica aceasta ne uitam la o ecranizare a povestii celor trei purcelusi. Sper sa va placa! Dupa film gasiti si rezumatul, asa cum v-am obisnuit:).




video via youtube


Rezumat:
Au fost odata trei purcelusi. Ei locuiau impreuna cu mama lor, intr-o casuta frumoasa. Cei mari lasau mai mereu treburile pe seama fratelui mai mic, preferand sa doarma sau sa se joace cu prietenii. 
Intr-o zi, mama ii chema si le spuse ca vor trebui sa isi construiasca fiecare casuta lui - trainica pentru a fi la adapost de lupul cel rau. Le mai spuse ca atunci cand acesta apare, clopotul din sat bate pentru a-i avertiza.
Fratele cel mare isi facu rapid o casa de paie. Era bine si un culcus comod, asa ca fu foarte fericit. Mijlociul isi construi o casa de lemn.
Cel mic... ei bine cel mic lucra de zor, cu mare grija la casa lui din piatra si caramida, cu fundatie serioasa...
Timpul trecu si veni iarna. Purcelusul cel mare dormi in culcusul de paie, mijlociul se juca alaturi de prieteni in casuta de lemn, iar cel mic continua sa lucreze la casuta sa. Cand veni primara termina si el lucru - fratii mai mari insa se amuzara copios pe seama casei celui mic. Tocmai atunci suna clopotul si fiecare se adaposti in locuinta ta.
Lupul ajunse mai intai la casa purcelusului cel mare. Dintr-o suflare imprastie fanul si purcelusul se refugie la fratele sau, mijlociul. Nici casa acestuia nu rezista prea mult, lupul dandu-i foc.
In cele din urma fratii mai mari gasira adapost la mezin. Lupul nu reusi sa distruga insa casa, si dupa ce era s-a fript in hornul casei se hotari sa mearga sa manance la restaurant :)).
Fratii mai mari isi invatara lectia si nu au mai ras niciodata de fratele lor mai mic.

4 comments :

Anonim spunea... [Raspunde]

Frumoasa povestea... asa ca de duminica!
Ai o invitatie la mine pe blog! Surpriza!
http://minnieme22.blogspot.nl/2012/11/welkom-sinterklaas.html

copilarim spunea... [Raspunde]

@Minnie multumesc mult!! chiar surpriza:D!

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

:D...cine e acolo?

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa :D nu mai e lupul, a plecat sa manance la mall:))

Trimiteți un comentariu