sâmbătă, 28 martie 2015

Fursecuri Inimoase cu gem si nuca - partea I -


Buna!!:)
Urmeaza un articol numai bun de savurat si de ce nu pus in practica. :) Aceasta este o reteta la care am ajuns combinand mai multe retete de fursecuri. Am realizat un tutorial care a fost publicat in Revista Atelierul: -  Delicios: „Fursecuri Inimoase” si m-am gandit ca ar fi interesant sa va povestesc cateva detalii de culise si sa va arat si poze.


Pentru inceput iata ingredientele folosite (cu mentiunea ca in dreapta sus se afla zahar pudra brun - nu l-am mai folosit pentru a pudra fursecurile pentru ca le-am uns cu albus batut cu zahar:D). Din aceste ingrediente au iesit 3 fursecuri mari si 18 mici:
2 oua, 80 grame zahar bio, 40 grame nuci macinate, 100 grame unt, 200 grame faina, gem (de caise, de prune si de cirese am folosit eu), putina sare si evident zaharul brun pudra pentru decor (optional).

Iata cum am dat nucile prin masina (o masinuta veterana, draga mie - ne cunoastem din copilarie :D):






Dupa ce am cantarit nucile, am pregatit si restul ingredientelor: am separat galbenusurile de albusuri [ albusurile le puteti bate cu zahar si face cateva bezele], am taiat cubulete untul si am cantarit zaharul.
Urmatorul pas a fost sa amestec bine untul si zaharul pana se obtine o pasta cremoasa. Eu nu am avut mixer [am reusit sa il stric :( ] asa ca am folosit lingura de lemn din dotare. Mi-am amintit de copilarie cand Buni facea toate prajiturile asa - pentru ca atunci nu aveam mixer. A fost o experienta placuta.







Se adauga rand pe rand galbenusurile si un praf de sare si se amesteca pana obtinem o crema. Dupa care adaugam si nucile:




In cele din urma se adauga faina putin cate putin si se incorporeaza bine. Si aluatul este gata :D


Urmatorul pas a fost sa las aluatul putin la rece - pentru ca sa poata fi intins mai usor pe masa de lucru. In perioada aceasta eu am batut albusul cu putin zahar ca sa fac un fel de glazura. Puteti sari peste acest pas si dupa ce se fac piscoturile sa le pudrati cu zahar. Eu nu stiam daca pot sa bat albusurile ca pentru bezele [ intre timp am descoperit ca pot... hahahahah ] si atunci am facut glazura pentru ca stiam ca imi plac fursecurile glazurate.







Mi-am dorit mereu sa fac niste fursecuri decupate la mijloc :D. Acestea sunt foarte mari si am avut putine emotii, pentru ca aluatul este fraged. 


Si forma inimioara este o prietena veche de-a mea.. Imi pare rau ca nu l-am prins in poza si pe sucitor. Eu l-am poreclit "Draga" si este unic. :D







Dupa ce am facut cele 3 piscoturi mari aventura a continuat. Dar despre piscotelele in forma de inima si cum am "lipit" fursecurile mari in partea a II-a.
Pe maine!!


0 comments :

Trimiteți un comentariu