duminică, 3 septembrie 2017

Provocarea #57 si Paulowniada

Buna :) !
Prima duminica de toamna cu de toate: putin vant, putina ploaie, cativa nori, tunete si fulgere, apoi soare ghidus. In nuc si in castan se vad niste "mingiute" verzi - unele fara tepi, altele cu tepi... In curand vine timpul nucilor verzi, a caror coaja se curata usor lasand miezul alb sa ne bucure din plin (dar si maini patate de la coaja verde in care e imbracata nuca). Si cam intr-o luna voi aduna iar castane... caci e plin cel din spatele blocului si abia astept sa imi umplu buzunarul de castane lucioase :D.

Dar pana atunci mai este! Ne-am intors si pe Provocari Verzi! Zana Verde Fluturas si Steluta au fost in vacanta (norocoasele) si s-au gandit sa faca ceva frumos cu pietre, scoici si lemn - amintiri din drumetiile din ultimele doua luni.  Ralu a creat doua proiecte pentru aceasta tema (eu imi dedic tot timpul liber recuperarii fotografiilor si organizarii proiectelor :D) despre care va voi povesti luna aceasta. La unul a folosit chiar toate cele 3 elemente.  Sunt foarte fericita ca pot in sfarsit sa va mai prezint creatii realizate de Rha.

Paulowniada este un eveniment realizat alaturi de Adriana, prietena noastra. Pe langa premiile constand in hartie pentru decupaj (oferite celui clasat pe primul loc in top 3), Adriana (I Love Paulownia) va oferi trei premii - fiecare constand in cate 10 butasi de Paulownia. Astfel, in septembrie, octombrie si noiembrie, puteti castiga butasi de Paulownia pe care sa ii plantati - daca nu aveti unde, ii puteti oferi cuiva drag, sau chiar va puteti interesa la primaria localitatii in care locuiti si sa stabiliti impreuna unde pot prinde radacini. Ne-am bucura sa fie cat mai multi participanti - atat pentru faptul ca ne dorim sa vedem cat mai multe lucrari inedite care sa va aminteasca de aceasta vara frumoasa, care tocmai s-a terminat, dar si pentru ca ne-ar placea sa afle cat mai multa lume despre acest arbore minune, care creste repede si ar fi astfel o solutie foarte eficienta pentru reimpadurirea multor zone ce au de suferit dupa defrisari masive. Pe langa faptul ca mai multi copaci inseamna mai mult aer curat, acest arbore (lemnul lui) poate fi folosit pentru a realiza obiecte decorative si utile. Creste (si se regenereaza) repede :).

Mai multe detalii depre cum puteti participa gasiti aici:

http://www.provocariverzi.ro/2017/09/tema-57-amintirile-verii-pietre-lemn-si.html
1-25 septembrie (23:55)

2 comments :

AA spunea... [Raspunde]

Ma bucur mult ca ati revenit, doresc tuturor participantilor mult succes! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Adriana Alexandru si eu ma bucur :)!!
Abia astept sa vad ce vor mesteri manute pricepute :).

Trimiteți un comentariu