vineri, 9 februarie 2018

Acum 16, acum 33... acum.


Pe vremea aceasta acum 16 ani... ma indragosteam. Si incepuse sa se infiripe in mintea mea cu cap de baietel, cu carlionti. Urma sa il intalnesc cumva... cam noua luni[ !? ] mai tarziu. Un copil clar, cret, clar, cu ochi minunati... clar. Caniche... clar!

 🎭

Acum 33 de saptamani, intr-o zi ceva mai calda si insorita ca asta, - doar era vara -, am privit ochii aceia pentru ultima data. Si ne-am luat ramas bun tot asa cum ne-am intalnit, tinandu-l in brate.

 🎭 🎭

Inainte, si dupa... si intre.. Si acum.

Azi e vineri, maine e sambata. Zilele capata tot felul de intelesuri in timpul vietii, nu? De exemplu: joi vii, vineri pleci.. sambata ne luam ramas bun. Cam asa. 

 🎭 🎭 🎭

Iti amintesti.. Undeva "intre", joia insemna ca numai e decat vineri la mijloc si, sambata, pe la pranz... lasi Bucurestiul in urma, alergand cu un ghiozdan burdusit spre metrou, ca sa ajungi macar la 5 acasa. Caci stii inca din momentul in care se zareste blocul in departare ca, atunci cand vei impinge usa de la intrarea in bloc, pe scara se va auzi galagie mare si vei gasi putere sa urci pe jos cele 88 de trepte, in timp ce soptesti "asteapta-ma ca vin", iar holul rasuna de latraturi. Te prabusesti pe parchet odata ce se deschide usa si dupa imbratisari si lametari crete si  pupacioase, iti recapeti puterile si iesiti la plimbare.

 🎭 🎭 🎭 🎭

Dar joia "dinainte" insemnase ca ce visai noaptea se intampla [ coincidenta ]... Apoi, pana sa implineasca Dodo un an, ai un vis. Intr-o dimineata de joi. Cam la un an dupa ce te indragostisei. Si te trezesti foarte fericita, gandindu-te ca visele de joi se implinesc si ca poate ca venise timpul "primului sarut" [ cliche ]. Asa ca iesi sa faci ceva cumparaturi si cobori radiind, cu un zambet cat casa, in pasaj. Doar ca in timp ce il traversezi ceva iti aduce cumva aminte de celalalt vis, cel ce se afla in umbra primului, impartind aceeasi noapte... cel in care erai in gradina la bunici si in care il pierdeai pe Dodo care mancase niste oase. Iti sta [tie] in gat tot zambetul, te lingi la propriu pe "bot" de sarutari nedefinite (ne)petrecute pe taramul lui Ene cand soarele mijeste si anunta inceputul zilei si iesi din pasaj purtand o fata imprietrita, ultimul ragnet mut, de parca mergi la razboi. Sau te intorci, mai degraba. In fine. Si-atunci fara nicio urma de regret alegi sa anulezi ambele vise.. unul, cu celalalt. Si il salvazi. Zambesti, respira, soarele e sus pe cer. Totul e bine.

 🎭 🎭 🎭 🎭 🎭

In ultimele zile pe care le-am petrecut cu Do, intr-o noapte, a avut un acces de tuse. Si a scuipat un dinte (pe care probabil in inghitise... el stie de ce - eu suspectez ca voia sa mi-l dea cadou si nu a stiut cum 😔). In prima secunda m-am speriat atat de rau - mi s-a parut ca seamana cu un osisor. Si in acele momente am intebat "Dar de ce? Doar anulasem visele?" Hahah.. apoi am realizat ca e un dinte...

Cum se joaca mintea cu noi. Si noi cu ea... 

 🎭 🎭 🎭 🎭 🎭 🎭

Nu stiam despre ce sa scriu azi. Aveam doar niste numere. Asa ca am desenat ceva - sau mai bine zis eu doar am executat cu creionul pe hartie ... si am scris ceva, sau mai bine zis doar ce-am tastat. Sper sa va amuzati - desi umorul meu, de cele mai multe ori... ori nu e inteles, ori nu e gustat, ori nu este ... pur si simplu, sesizat. 
[De-aia am si anuntat! 😂 - vorba lui Rha cand eram mica "E de ras" ... Da, e de ras, ca de plans ne-am saturat.]

 🎭 🎭 🎭 🎭 🎭 🎭🎭 


4 comments :

Ella spunea... [Raspunde]

Oh, Rux! Mi s-au umezit ochii ...
Macar stii ca atat cat a fost cu tine a fost fericit si nu a dus lipsa mancarii sau a afectiunii. Acum précis ca de acolo din "raiul cateilor" te vegheaza încontinuare!

Iti doresc un weekend linistit! Cu mare drag!
Pupici!

CARMEN spunea... [Raspunde]

draga Rux, tare m-a impresionat povestea ta. Sunt in pat cu laptopul pe genunchi si cu Leo dormndu-mi la picioare... ma uit la el si imi imaginez cum era Dodo ♥
Te imbratisez. Noapte buna <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella asa sper :).
Multumesc mult!! Azi a fost insorit si frumos - sper sa fie si maine macar la fel, mi-ar placea sa ies si eu putin, macar pana la izvor :D.

Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Oh daaa... era foarte dragut seara cand mergeam in camera. Se suia cuminte si se facea colacel pe pat.. apoi eu mai lucram ceva la laptop, sau citeam ceva... si cand sa ma bag la somn il puneam un pic langa mine pe patura... Si aparea doua variante in general:
1. adormea si imi sforaia in timp ce statea "craca", ocupand 2/3 din pat... iar cand in sfarsit ma fura somnul fugea ca un las jos....
2. dupa ce spuneam rugaciunea si ii dadeam drumul la labuta statea un pic si cand sa adorm si eu, top sarea jos, pe covor.

Uneori mai sarea noaptea la picioare :P.pe patura.

Pupici cu drag la amandoi <3!!!

Trimiteți un comentariu