marți, 13 februarie 2018

Am plantat TrandaFirul sasciorean.


In toamna anului trecut am primit un trandafiras (un fir) din gradina noastra. Eu cred ca Maia are grija de flori de Acolo de Sus. Altfel, pana acum, nu ar mai fi aparut nimic. In toamna trecuta am primit un fir de trandafir, cu flori roz :).


M-am hotarat sa incerc sa il prind. Cand s-au scuturat petalele am taiat partea de sus cu floarea (petalele le-am pus la uscat si le am intr-un borcane). Am pus pe capatul taiat al tulpinii putina ceara cu miere - se pare ca asa trebuie ca sa nu se oxideze... in fine - si am pastrat doar cateva frunze.
Apoi am pus tulpina intr-o sticluta mica de apa (cea fara capac din imagini) si am avut grija ca tulpina sa stea 2/3 in apa. In primele 24 de ore am pus apa cu putina miere, apoi am pus apa simpla (de izvor am folosit) si am avut grija sa completez mereu de cate ori scade sub semn.


Ma tot uitam sa vad daca apare ceva... vreo radacinuta mica. Asteptam cred cam de vreo doua saptamani (si mai bine) cand, din intamplare, cand am ridicat incet tulpina sa vad ce mai face, m zarit o mustacioara alba... 🎉!!! Yuhuuu - apoi au aparut tot ma multe mustacioare...
As fi vrut sa astept pana la primavara dar, probabil si pentru ca sta deasupra caloriferului, am vazut ieri seara ca una din mustati se ..."stricase". Asa ca astazi am luat ghiveciul cu pamant tot din Sasciori si am plantat trandafirul. Am emotii acum.. abia astept sa inceapa sa faca frunzulite noi.




I-am facut lipit pe batul de frigarui pe care l-am pus drept sprijin si 2 floricele de fetru (spate in spate). Am observat apoi ce scria pe hartia de care erau prinse cele doua flori : Ru si 7. :)) Le folosisem la trageri la sorti pentru premiile de la Provocari Verzi in trecut. Mi s-a parut interesant ca s-a nimerit sa folosesc tocmai floricicelele cu nr 7 si numele meu... Sper sa fie semn bun pentru randafiras ;).




4 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Cat de atenta poti fi! Si ai rabdare, nu gluma! :) Sper din suflet sa se prinda trandafirasul si sa faca flori! Succes! :)
Pupici! <3

Ella spunea... [Raspunde]

Se va prinde sigur!
Doar ai "degete verzi" asa cum se zice pe aici pe la mine! :) Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ohhh si eu sper! Tare mult chiar. Ar fi pacat ca i-a mers bine pana acum. Si vreau sa il plantez la Do :D.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella
Doamne Ajuta!! :*

Trimiteți un comentariu