luni, 14 ianuarie 2019

#10 Mos Craciun si Magazinul Fermecat - Toby Moon (CDL)


Buna Luni 😏 !
Pauza de cateva minute 😪.  Pana sa plecam la plimbarea de seara, m-am gandit sa profit si sa ne intalnim la ... colt. Coltul de lectura adica 😜. Ultima data cand ne-am vazut [ anu' trecut.. hahaha ] imi manifestam dorinta sa realizez mai multe articole despre carti. Numai bine ca... (daca nu punem la socoteala cele 3 carticele pentru copii din decembrie) am rarit-o de tot cu, si anume, coltul :)). 
Dar sa nu ma mai pierd prin cuvinte si sa intru in subiect. 
Carticica acesta - Mos Craciun si Magazinul Fermecat - am cumparat-o anul trecut inainte de sarbatori. Ma gandeam sa o citesc impreuna cu Buni (pentru ca mi s-a parut ca aduce putin cu cele scrise de Agatha Christie, cu detectivi, ceva simplu si usurel, bla bla bla). Am citit-o singura pana la urma si am luat alte carti sa le citesc impreuna cu ea - daca reusesc sa ma organizez, poate fac saptamana aceasta sau cea viitoare un fel de unboxing sa va arat ce mi-am mai luat (ultima comanda pe anul trecut si prima pe anul acesta). Asta pentru ca majoritatea sunt carti 😅 si "minoritatea" papusi... 😂.
Revenind la carte, este exact asa cum ma asteptam. Ceva usurel (nu neaparat doar pentru copii), o ideea interesanta si personaje simpatice. Din pacate, domnul Gladstone, la care ma asteptam sa fie mai prezent, are un rol minor (dl Gladstone e un catel 🐕). 
A fost hazliu sa mi-l imaginez pe Mos Craciun pe post de detectiv. Subiectul nu a fost nici rau, nici neaparat pe gustul meu: 12 copii dispar si apoi dispare si al 13-lea se afla in grija Mosului si, desigur, trebuie sa fie salvati din "ghiarele" celor doi frati vrajitori (rai). 

Pasajul meu preferat din carte a fost:

Previzibil, nu?
La final cartea are si un capitol despre "calatoria cu gandul " (capitol care se citeste cand in subsol se face referire la el - foarte simpatica idee) si portretele unora dintre personajele pomenite in poveste.
Mi-ar placea mult pe viitor sa incerc sa fac si scurte filmulete la cartile despre care povestesc, cred ca ar fi interesant. Pentru asta am nevoie de: 
  • timp
  • timp
  • .....
  • timp
  • si probabil o camera care sa se incarce singura :))))
📚
Cartea a aparut la editura Rao si eu mi-am cumparat-o de aici.
Pe pagina Repertoar puteti gasi cele mai recente (din decursul ultimiilor 5 ani) lecturi ale mele [ despre cateva am scris deja . Daca v-ati dori sa povestesc despre ceva anume din acea lista, dati-mi de stire si ii voi acorda prioritate ✅.
Pana la urmatoarea  noastra intalnire de la acesta rubrica  va doresc lectura plactura. Daca veti scrie si voi despre ea voi crea cu drag si un tabel pentru a reuni impresii pe marginea ei.
Pe curand!! 😉

📚📚
Acest articol este inscris in tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊

12 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Pare a fi o poveste de aventuri frumoasa. :)
A-haaa! :) Dada, sunt de acord: domnul Walter R. ar fi trebuit sa lase acele frunze unde le-a gasit (spusei eu, sufland fumul, si total de acord ca fumatul dauneaza - in exces) :)
Pupici cu drag! <3
Saptamana frumoasa iti doresc!

Daurel spunea... [Raspunde]

Revin...
Azi am aflat multe despre Walter Raleigh, care mi-a sarit in ochi - stiu ca nu e o carte despre acest personaj istoric.
Multumesc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana hahahahah daaaaaa! Dupa ce am publicat articolul am plecat la plimbare si am luat fix in nas un fum... nu vrei sa stii. :))))) Not so fun (si era si o marca nasoala).
Pupam si noi cu drag :))) :*
[ :D ]

copilarim spunea... [Raspunde]

@Daurel cu ocazia astaam vazut si eu o gravura a momentului dinainte de decapitarea lui... va trebui sa madreg cu Povestiri de Tinut in Palma ( :D) - cartea pe careo citesc acum.

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
The book sounds very interesting!
The story of the book must be very beautiful!
Thank you for sharing! Have a lovely day! Hugs!
Dimi...

Alex spunea... [Raspunde]

Bună dimineața, dragă Rux! Mulțumesc pentru recomandare. O lectură foarte potrivită în sezonul sărbătorilor de iarnă, mai ales dacă personajul principal este... Moș Crăciun! Care mai are și altfel de preocupări decât cele... tradiționale! :-)
Îți doresc cu drag numai bine și zile frumoase!

Zina spunea... [Raspunde]

Drăguță carte, mi-ar plăcea să o citesc! Culmea coincidenței, și eu citesc acum Povestiri de ținut în palmă!☺

Numai bine, dragă Rux!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Mai mult decât un moşuleţ care împarte daruri la copii, uite și un altfel de moș care se implică direct pentru indentificarea și salvarea copiilor.. Interesantă poveste !
Mi-a plăcut fragmentul din carte la care ai făcut referire despre fumuri.. Chiar astăzi am avut un drum catre autogară si a trebuit să astept vreo 20 de minute autobuzul, când dintr-o dată a venit un autocar de transport international, iar când au coborât, să nu exagerez, dar cred că vreo 10 si-au aprins țigările in jurul meu.. În mai puțin de 5 min. parcă eram la gura unei hote.. a trebuit, bineînțeles, să fac pași..
Seară Plăcută !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI it was a nice story... something you can read very fast and you can imagine a movie wile reading it.
:)
Hugs :*
(sorry for not beeing able to comment but I am having an unwanted visit - some king of a persising flu.... cant wait for it to go away)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex da este destul de simpatica (are si ceva vrajitori si bau bau...) dar e usurica si toata lumea scapa cu bine, sau si ceva glume.. se citeste usor :).
multumesc mult la fel:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zina chiar ce coincidenta!!! <3
Minunat! Am terminat ultimele povesti cand si-a inceput vizita doamna raceala, gripa sau ce o fi. Intre timp am mai cititcate ceva usurel ca sa treaca timpul mai placut si in speranta ca poate poate pleaca mai repede. Atipica chestie insa se tine ca scaiul de om. Acum zici ca a plecat... acum isi reface aparitia.
mai ca o dai in teoria conspiratiilor (glumesc - acum citesc cartile de Agatha Christie ce le luasem sa le citesc cu Buni. Numai bine ca mai am duoa si cand va veni vremea sa i le citesc va merge mai usor)
Pupici cu drag

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rof Power Brickets Nasol :(.
Cartea e draguta :D

Trimiteți un comentariu