luni, 7 ianuarie 2019

Craciunul pe stil vechi 🎄



Buna!
Azi se sarbatoreste Craciunul pe stil vechi (calendarul iulian). Anul trecut nu am avut brad (de fapt nici in 2017, daca nu punem la socoteala o coronita cumparata impreuna cu Mami). Am gasit o creanga mare de brad argintiu cred ca in Ajun (si mi-a fost teama sa o iau sa nu zica lumea ca am rupt-o... lol, ca si cand as fi putut sa fac treaba asta eu) si apoi am mai gasit a doua zi o... bucatica mica de "fost mugur anul trecut" care probabil ca a cazut din cauza zapezii. L-am adus fericita si daruit lui Buni, ca pe un trofeu pretios.
Bradul cu Ren este al lui Ralu 🎄 si am participat si noi putin la "impodobirea" lui de la distanta, datorita tehnologiei (yuhuuu!!).


Pe 27, in ultima zi e Craciun, l-am rugat pe Tati sa ne acompanieze pe mine si Kouki la plimbarea de seara ca sa.... ne faca cateva poze la Brad. Cum sa treaca sarbatorile si micul sa nu aiba poze la brad, de la primul nostru Craciun impreuna.
Am mai fost o data cu el sa vedem luminitele (dar nu imi mai amintesc exact cand, hahaha, pe la inceputul lui decembrie oricum) si de atunci m-am hotarat sa reusim sa ne fotografiem cu el.


Din pacate nu am reusit sa mergem mai aproape... tocmai atunci veneau din partea opusa ceva colindatori mai galagiosi si Kouki era putin cam stresat.

Va doresc Craciun fericit!, daca sarbatoriti si astazi.  Eu voi intra intr-un fel de vacanta, in sensul ca am deja pregatite cateva articole, dar puterea mea de concentrare este cam egala cu zero si in afara de acelea, in cazul in care nu reusesc sa ma mobilizez, nu prea voi mai publica.... Insa nu plec pe nicaieri - voiam doar sa stiti in cazul in care apar mai greu prin peisaj, raspund  cu intarziere (din astea).

🎄

PS: Pe Provocari Verzi va invitam la:




🎄🎄

Actualizare: Am primit braduuuuuut!!! 😍🌲 - abia astept sa il impodobesc [ din gradina bunicilor. pentru ca tot va trebui tuns gardul vara asta 💚]

Asa ca pentru astazi, am ales un proverb care se potriveste foarte bine cu situatia de fata:
„Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa si primesti.”

....pe care il voi inscrie in tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”.
 
 

16 comments :

Alex spunea... [Raspunde]

Ce poze frumoase! Și ce amintiri frumoase.
Numai bine să vă fie dragilor și să aveți multe, multe bucurii!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex multumim muuuult!! Acum va trebui sa facem poze si poate si filmulet si cu bradutul nostru. Sa vedem cat va coopera K :)))).
Pupici cu drag :)

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Ce frumos v-aţi poziționat voi în spatele acelui brăduţ frumos luminat.. Mai lipsea zăpada ca să fie atmosfera crăciunului deplină..
Poate reușiți să faceți poze acuma, probabil aveți un pic de zăpadă..
Si Vacanță Plăcută și Relaxantă îţi Doresc !!!

Zina spunea... [Raspunde]

Kouki e un fericit cu așa ”mămică” iubitoare! Îmi place că l-ai dus să vadă bradul împodobit. ☺
Odihnește-te și revino, dragă Rux! Să ai un an așa cum ți-l dorești tu! Numai bine!

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Happy Christmas to you and your family!
Some people celebrates Christmas here too,today in Greece,the are from the Julian calendar. Like your wonderful pictures with adorable Kouki! Have a great celebration today! Hugs!
Dimi...

Ella spunea... [Raspunde]

Hi Rux!
Sa ai un Craciun fericit draga mea!
Ma bucu ca ai un alt "bebelusi"! Acum poti sa-ti reverse tot surplusul de dragoste pe el!:))
Pupici!

Diana spunea... [Raspunde]

Craciun fericit! :) Pe stil vechi, pe stil nou... doar se spune ca in fiecare zi e Craciunul! (sau ar trebui sa fie) :)
Frumoase poze! Kouki pare gata de plecare din zona - din cauza de colindatori, probabil. :)
Zile senine iti doresc! Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Rof Power Brickets mai erau niste urme de zapada pe langa bradutii plantati din stanga... Se pune?
Chiar i-a facut Mami lui K duminica vreo 2-3 :).
Multumesc mult! Ma straduiesc :)))))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zina <3.
Daaaa l-am plimbat la inceput de decembrie un pic pe centru ca sa vedem bradul. Si acum pe 27 am mers special sa facem poze :)))).
Multumesc mult :*! Ma straduiesc <3.
Sa fie -- si din partea mea, la fel! Un an minunat, cu sanatate si bucurii :D!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you <3!! Yes, here too! We celebrate it in december, but I've decided to celebrate now again :).
I am happy you like the pictures. I had a marvelous morning (since next to the place we go for a walk there is a Church and today we could hear a lovely song... and we had a little bit of snow on the ground and it was peacefull).
HUgs :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella ce surpriza minunata!! Asta asa, ca dar de Craciunul pe stil vechi :). Ma bucur mult!
Asa este, sa ti-l prezint pe bebe Kouki (se citeste coochi si e un nume japonez, inseamna speranta sau bucurie luminoasa). Pe 13 acum face 3 luni de cand e la noi <3. (in octombrie am fost sa il adoptam de la adapostul Speranta si Papy a devenit Kouki).
Pe 31 iulie va implini un an de cand a fost salvat de cei de la Adapost (deci aredoua zile: 31 iulie si 13 octombrie). Cand a fost gasit au estimat ca ar avea cel mult un an... E un minunat!
:*

ps: si n-am vazut un catelus sa semene atat cu altul... :O. :))))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti multumesc muuuuult!
Asa este.. ar trebui sa il sarbatorim in fiecare zi !! :) Cu recunostinta si bucurie.
Ma bucur mult ca iti plac pozele :)). Cam asa era. Nu prea sta la poze (era sa zic ca Do statea, dar tocmai ce am gasit cateva nu foarte vechi in care manifesta acelasi chef de a colabora cu fotograful).
Era zgomot si el cand iese la plimbare (rectific la alergare) ma trage de toti banii. Sau ar trebui sa zic smuceste. :))) Ne smucim unii pe altii ca si eu il mai smucesc cand se duce glont sa miroasa vreo porcarie (mda...).
Imbratisari cu mult drag!!! Te pupam :*

CARMEN spunea... [Raspunde]

vaaiiii ce poze minunate! Kouki arata asa de maaare! E cat Dodo, nu? din filmarile tale mi se parea ca Kouki e mai "jucarie" dar este ditamai dulaul! LOL ☺☺☺ Ma bucur mult ca ati imortalizat momentul primului Craciun impreuna! Vor ramane amintiri minunate.
Imi pare rau ca zic ca faci o mica pauza de blog. Mi-e atat de bine sa te stiu aici, zilnic <3 Poate ca te razgandesti ;-)
Ganduri bune si îmbratisari, atat tie cat si blanosului cret. Pupici <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN :)).
O pauza in sensul ca e posibil ca in unele perioade sa nu mai apuc sa scriu... Asa, blogul meu este locul unde ma intalnesc cu prietenii dragi. <3

Asa-i ca pare mare? :D

Cand era iarna Dodo parea mioritic. :))))) Cand il tundeam redevenea bebelus. Ma oprea lumea pe strada sa ma intrebe una alta si apoi il tot laudau ca e mic.. nu ii dadeau mai mult de 3 ani :).

Kouki... Kouki e cam cu 10 cm mai scurt ca Dodo. Si are putin peste jumatate din greutate (8.50-9 kg, poate cu patura de pe el). E de la par... altfel si el se reduce la jumatate cred :)))))). Dar e mare pentru un bichon.. are cam 50 cm lungime. <3
Chiar e jucarie areun nasuc mic mic mic (desi intre noi fie vorba mi se pare ca a mai crescut un pic.. :o)
Ganduri bune si imbratisari si de la mine si domnul incalcila... :))) [ vai abia astept sa il tund... si cred ca si el va fi foarte happy ]!!
:*

Mirela spunea... [Raspunde]

Mă tot uit la voi doi, e atât de dulce Kouki, un scump și-un frumos! Cu cât drag îl ții în brațe, e un cățel fericit! Primul vostru Crăciun împreună, pentru el a fost chiar o premieră, se vede că e vesel!:P
Da, mare grijă ce ne dorim sau ce vrem, că mereu se întâmplă. De aceea e bine să ne dorim numai lucruri bune! ;) :)
Dragă Rux, să ai o săptămână frumoasă, pe placul tău...și al lui Kouki, se înțelege! :P

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela :*!
Este o minune mica (care pare foarte mare acum - o sa fie o surpriza pentru toti cand il voi tunde, haha) si inimoasa.
Intre noi fie vorba, uneori nu e foarte fericit cand il iau in brate (am o geaca rezistenta hahaha) - dar e mai bine in unele cazuri sa il iau pe sus.

Numai lucruri bune si frumoase pentru noi si toti ceilalti :*!!
Imbratisari cu drag! Si noi va dorim o saptamana minunata!!

Trimiteți un comentariu