vineri, 12 aprilie 2019

Miss Sarajevo Passengers | U2 and Brian Eno ft Luciano Pavarotti


Afara se pregateste sa ploua (dupa cate se pare). O drujba se aude in zare. Pe holul blocului s-a spalat cu ceva floralce  probabil se vrea a fi "lacramioare" - lacrimile iti dau cu siguranta si nu numai lacrimile ....

[ Ma gandesc tot mai serios sa ii cumpar lui Kouki pentru astfel de situatii un covoras. Nu radeti, un vecin a cumparat pentru catelusa lor pe care nu prea o mai scot pe-afara pentru ca nu au timp, chef... unde etc.].

Mdaaaa.. E Simfonia Lalelelor si este o aglomeratie de zile mari (totusi pare ceva mai dragut ca in anii trecuti; cel putin cat se vede de la geam - deocamdata lipsesc coloanele de fum de la tarabele cu mici,mari sau ce se mai prajea).

Observand situatia am zis ca mai bine pregatesc articolul de astazi pana nu uit cumva de el :)), coplesita emotional fiind (acesta este un articol plin de umor, ca sa fim intelesi - nu de alta dar umorul meu uneori are nevoie de un panou care sa il anunte!! Stati ca vine umorul).

Fotorafia "Insta Cap de Afis al Articolului" am ales-o pentru ca mi se pare ca se potriveste putin cu titlul piesei (sau cu o parte din el). Este o Barbie de "joaca" chiar noua (de anul trecut, 2018), realizata in Indonesia  (foarte bine as spune). Mi-a placut foarte mult mulajul fetei - eu zic ca e ceva Hawaiana ... inca nu -am pus nume (nici nu stiu daca o voi face sau nu, lol). As putea foarte bine sa ii spun simplu... Maui. E cadou de Mos Craciun (sau Nicolae, nu mai stiu exact) si are o sora geamana irlandeza (sau englezoaica, Micaela stie :P).

Acum ... despre piesa. Am vrut sa va povestesc despre ea inca din ianuarie, dar am racit (racit e termenul generic, pentru ca a fost o combinatie ciudata si iesita din tipar - la fel cum am iesit si eu ca urmare a acestei combinatii, din peisajul blogosferic, mai bine de o luna... chiar doua). Probabil ca o cunoasteti:



Cantecul face parte dintr-un documentar filmat in 1993 si produs de Bono de la U2 (nu va plictisesc cu amanunte, daca sunteti curiosi aici se afla mai multe informatii). Ce mi se pare remarcabil este faptul ca realizarea acestui material a avut un impact puternic, contribuind prin presiunea exercitata(lol) de opinia publica, la urgentarea incetarii conflictului.
Pavarotti a fost invitat sa partcipe la proiect si partea cantata de el este absolut superba ...

Versuri (via):
Is there a time for keeping your distance
A time to turn your eyes away.
Is there a time for keeping your head down
For getting on with your day.

Is there a time for kohl and lipstick
Is there time for cutting hair
Is there a time for high street shopping
To find the right dress to wear.

Here she comes, heads turn around
Here she comes, to take her crown.

Is there a time to run for cover
A time for kiss and tell.
A time for different colours
Different names you find hard to spell.

Is there a time for first communion
A time for East 17
Is there time to turn to Mecca
Is there time to be a beauty queen.

Here she comes, beauty plays the clown
Here she comes, surreal in her crown.

Dici che il fiume
Trova la via al mare
E come il fiume
Giungerai a me
Oltre i confini
E le terre assetate
Dici che come il fiume
Come il fiume...
L'amore giungerà
L'amore...
E non so più pregare
E nell'amore non so più sperare
E quell'amore non so più aspettare

Is there a time for tying ribbons
A time for Christmas trees.
Is there a time for laying tables
When the night is set to freeze.
Razboiul si conflictele nu ar mai trebui sa existe. Nu? [sau ar trebui ca cei cu chef de asa ceva sa fie exilati undeva pe ...undeva si sa se bata intre ei pana nu mai pot ]

Sa scriem deci despre pace... sa ne inconjuram de lucruri frumoase si sa incercam sa ii molipsim pe toti cu zambete si ganduri bune! Nu e chiar usor, dar e o alegere.... [si acum sa ma vad cum rezolv problema cu plimbarea de seara.... 😳 ].

Ja ne! Pe curand :) !!


🌈💙💗💚💛💜🌈

💕 Daca e vineri, celebram prietenia cu provocarea muzicala, alaturi de Carmen. 💕


8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place piesa. Nu o stiam (sau nu mi-o amintesc).
Din pacate, razboaiele, in general, se termina atunci cand... "trebuie" sa se termine (de obicei, cand pierderea e mai mare decat profitul), si mai putin la presiunea opiniei publice dar suntem lasati sa credem ca avem o oarecare influenta. :) Nu avem. Daca am fi avut, razboaiele din Orientul Mijlociu, de exemplu, ar fi incetat cu ani in urma. Alt exemplu este razboiul din Vietnam...

Tare nasol cu chimicalele! :( Nu-mi pot nici macar imagina prin ce treci in anumite momente. :(
Iti doresc sa ai un weekend minunat! Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ai dreptate. Si eu cred la fel.
Ma gandesc uneori ca unii oameni au descoperit secretul vietii fara de moarte de se distreaza si gasesc asa o mare bucurie din razboaie..

Si iar ma gandesc la 1984. Cartea.

Multumesc mult :). Am reusit sa iesim si sa ne strecuram rapid pana la urma.

Ma gandesc ca actorii care joaca in filme de comedie si nu numai si trebuie sa ne amuze pe noi (de ex primesc niste faina fix in fata) ar trebui sa fie platiti foart foarte foarte bine :)))).

Pupici <3

CARMEN spunea... [Raspunde]

arta - în general muzica si pictura, sunt instrumente de comunicare internationale. Minunat documentarul facut de U2 imi place piesa mult si textul este profund, ca de altfel toate textele grupului-

Cat priveste ideea cu "covorasul" mi se pare trist... Kouki sa nu mai aiba poata sa-si foloseasca unul din cele mi puternice instincte canine: mirosul. La o plimbare afara, cateii miros la fiecare coltisor ceea ce poate fi comparat in viata oamenilor cu "cititul ziarului". Prin miros, cateii primesc informatii, afla ce se mai intampla in "lume".
Un weekend minunat! Va pupam si va transmitem ganduri bune. Leo si Carmen <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ;*

Si mie mi se pare trist, dar se pare ca devine cam... necesar. O mare parte dintre semenii nostri ne creeaza conditii :(. Nu inteleg ce e atat de greu sa mergi la 50 de metri (50 de metri!!) departare in pasaj unde se afla wc-uri intretinute bine si costa doar 50 de bani.... in loc sa intri in scara blocului si sa iti faci nevoile ca .. nu pot spune ca un animal, pentru ca animalele sunt mai simtite.
Si atunci ailalti oameni, in loc sa foloseasca aparatura montata pt paza (chipurile - doua camere de supraveghere pe care le banuiesc acum ca ar fi de ochii lumii) si sa se dea amenzi (ah stai, la noi se amendeaza deobicei cei nevinovati) toarna o tona de chimicale si otravuri ca sa dezinfecteze si sa fie curat.... nu zau. Idem cu ghena... sa se umple acolo de gandaci si sobolani si apoi sa puna otrava (eu stiu cum miroase cand se pune otrava pentru ca am inregistrat mirosul cand era sa imi lesine Dodo pe scari... si de aia stiu ca atunci cand s-a imbolnavit inainte sa il pierdem a fost vorba de otrava ... din cauza mirosului si am vazut si cand stropeau fara sa anunte in miezul zilei vis a vis... si vorba aia treceau copii prin zona.

Sunt inconstienti... oameni inconstienti, hraniti cu reclame de la tv, care nu mai citesc ce scrie pe ambalaj si se ghideaza dupa merge asa... Si apoi se intreaba unii de ce au nu stiu ce exeme pe corp, de ce au gauri in plamani la 30 de ani, de ce simt ca se sufoca si ii strange ceva de gat (dar ei miros de la o posta de o combinatie de detergent cuu balsam cu parfum si mai stiu eu ce alte dracii) etc etc etc...
Si nu e fabulatie... chiar se intreaba. :( Nu fac legatura simpla.

Ce sa miroasa deci? In perioada asta se stropeste si nu stii cu ce pe unde si.. de ce? :)) (poate s-o anunta ca atunci, dupa... ahaha asta mi-a amintit de o alta treaba nostima de "acoperire" - am primit un pachet. s-a dus tata sa il ia. ii cere tanti 3 lei de magazinaj. de ce? intreaba tata, ca abia l-am primit.
pai la noi e de pe 3 aprilie!
pachetul fusese trimis pe 4. ieri gasesc in cutie un reaviz (sa se asigure cumva postfuraciune.. evident pachetul era de doua zile in posesia mea dar trebuia sa fie acoperita in caz ca cineva intreaba. sau ii cere socoteala. nu e prima oara cand se cer taxe....

Dar ai dreptate. Intr-o lume normala, asa ar trebui sa fie. In a noastra ne strecuram cum putem... si pentru situatii de urgenta, nu strica sa fim pregatiti (chiar as vrea sa nu fie asa strict ca Dodo care nu facea... ma rugam de el in unele situatii ca nu puteam iesi efectiv. Odata s-a vopsit in bloc cu vopseluri de fabrica din alea de nu poti respira si l-am carat in brate.... afara. Dupa care am ramas blocati aproape 5 ore pana am reusit sa intram. Nici macar apa nu am gasit sa bem (nu aveam la mine bani si tasnitoarea pe care o stiam nu mergea.. haha).

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Imi pare rau cu substanțele toxice care oamenii încă le mai folosesc crezând că dacă miroase a floricele chiar dintre rondourile cu flori au cules bidonu cu soluție..
Îmi place că ai venit cu umorul că la un astfel de subiect cu si despre razboaie nu poți altfel..

La fel și din partea mea, nu doresc altceva în lumea asta decât să văd oameni fericiți și împreună să ne bucurăm de libertate maximă în care războiul și conflictele să nu mai fie nicicând..
Eu cred că Dumnezeu a știut că nu-mi plac și nu înțeleg războaiele, motiv pentru care a hotărât să nici să nu cunosc războiul și astfel sunt 4decenii de pace de care m-am bucurat, însă mi-aș dorii din tot sufletul ca această ură între popoare să dispară pentru totdeauna și să trăim ca frații.. De ce ar fi atât de greu să nu ne mai urăm, ce ne lipsește pentru a trăi în pace uni cu alți, ce e atât de greu să fim buni, mai iertatori, mai îngăduitori uni cu alti..

Mi-a plăcut și piesa muzicală și versurile foarte faine !

Îți Mulțumesc Mult pentru gândurile tale pro pace, și pentru că îți dorești așa de mult să fie pace și armonie între oameni..

Multe Salutări și o Seară Superbă îți doresc fără substanțe nocive îndulcite cu arome ce-ți dau lacrimile..!!!

coco spunea... [Raspunde]

la mine chiar ploua si taricel :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof :)
multumesc mult! ;)

Acum stau cu Kouki care se usuca in paturica. Ma uitam ca si el face ca si Dodo.. Mai ales cand baga mai mult clor (si ce or mai baga ) in apa, intoarce capul si abia asteapta sa iasa de la spalat. Si nu pot sa ii condamn ca baga... pentru ca se arunca ce vrei si ce nu vrei in apa...

Sper ca maine (macar Duminica) sa putem sa ne bucuram de doua plimbari linistite si frumoase. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco si la noi! azi a plouat din belsug :)

Trimiteți un comentariu