marți, 3 martie 2020

Cine suntem? - Lectia 2 (Gregg Braden)


Buna!!

Azi a trecut foarte repede. Abia seara tarziu am reusit sa vad lectia a doua propusa de Gregg Braden. Sa va fac rezumatul, daca sunteti si voi curiosi (puteti vedea aici episodul). Pentru a raspunde la intrebarea Cine sunt eu? (Cine suntem noi?) stiinta are nevoie de alte 6 subintrebari care au existat de-a lungul timpului. Acestea formeaza o piramida rasturnata si pornind din varf (adica de jos) spre baza (care se afla sus) sunt:
1. Care este originea vietii?
2. Care este originea vietii umane?
3. Care este relatia pe care o avem cu corpul nostru?
4. Care este relatia noastra cu lumea din afara corpului nostru?
5. Ce relatie avem cu trecutul? (adica civilizatia este liniara? a aparut acum 5000 de ani si asta e tot?)
6. Care este relatia cu natura? Regula fundamentala.
Sunt prezentate raspunsurile pe care majoritatea dintre noi le stim de la scoala (cat de acord am fost sau suntem cu ele e de discutat - ce mi s-a parut insa interesant este ca, raportant aceste intrebari la noile descoperiri stiintifice, raspunsurile noi mi s-au parut mai aproape de ceea ce intuisem eu copil fiind si probabil si multi dintre voi). Apoi, raportandu-se la noile descoperiri (care sunt accesibile dar nu sunt actualizate in scoli si nu numai) - toate raspunsurile vechi sunt demontate unul cate unul. 
Este absolut fascinant - cum din ceva "intamplator", fara nicio putere de influenta asupra corpului sau a lumii din jur, cu o existenta liniara si bazandu-se pe ideea de competitie si conflict (care ne-au indreptat de natura noastra adevarata), raportandu-ne la ceea ce a fost demonstrat stiintific in ultima perioada, ne putem raporta la raspunsurile din print screenul de mai sus.

Tot in acest episod puteti afla despre micul creier din inima :) [ descoperit in 1991]. Despre cum putem sa accesam limbajul inimii si intuita.

_____Paranteza:
Nu stiu daca stiti (am citit in mai multe carti si nu numai acest lucru) dar 1. la mana - sunt popoare care invata sa gandeasca intai prin si cu inima si abia apoi sa filtreze totul prin minte si 2. inima chiar are amintiri (si acest lucru a fost observat la cei care au facut transplant de inima). 
_____

Dar sa revin la episodul de azi - la final a existat si un exercitiu care sa ne faca sa ne apropiem sau sa ne familiarizam cu procesul de accesare a inimii.  (nu sa ne imaginam, ci sa ne conectam)
 

Pentru cei reticenti (daca vad trimiteti catre indigeni, sau calugari budisti) - exista o carte, Pelerinul Rus in care se vorbeste despre Rugaciunea Inimii (considerata ca fiind cea mai puternica rugaciune in religia Ortodoxa).

💓

Bun.... voi incerca sa va povestesc despre ce mai este vorba. Poate sunteti curiosi. Si daca voi avea timp :)))).

Pe curand!


2 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

WoooW ce rezumat fain ai făcut 🤗
Chiar îmi doream ca să-mi fac un pic de timp să-mi notez undeva ideile de bază a acestei teme, dar uite, Rux a făcut chiar mai mult de atât, așa că le avem scrise aici și îți Mulțumesc Frumos pentru efortul tău de a le pune aici la tine pe blog..

Ps. Atunci voi crede în teoria darwinistă, când atât de mult ar evolua șoarecele încât ar crește mai mare decât pisica și ar mânca-o 😋
Iar în privința științelor referitoare la oameni, pentru mine toți sunt la fel..
Nu am înțeles niciodată și nu voi putea pricepe vreodată, care a fost scopul crimelor împotriva umanității, atrocitățile și alte holocausturi. Le consider inutile, ne-umane..
Chiar putem trăi în armonie ca frații și ne putem completa. Este loc pentru fiecare să putem conviețui pe lumea asta.. 🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ma bucur ca iti place si iti e de folos :D.
Am vrut sa fac si pentru ultimele doua dar.... timpul.
:)

Trimiteți un comentariu