luni, 28 decembrie 2020

Dor de zapada.

 

Buna!

Ma gandeam sa scriu astazi despre o carte. Daca tot e sa fie cu citate, sa fie si coltul de lectura. Dar, ca sa fiu sincera.... ma simt un pic lenesa (ca sa nu zic obosita).  Nu prea am dispozitie sa stau sa fac poze  la carti (desi am doua, cu zapada pe coperte, pregatite intr-un dosar - aka folder)... Asa ca o lasam pe alta data..

Ma uitam la simpaticul individ din plansa colorata de mai sus... mi-e dor de zapada. Sambata spre duminica a fost un fel de lapovita. am tot sperat sa prinda puteri... dar nimic. Oricum si cat am zarit urmele vagi de alb a fost magic. Apoi ploaie...

Nu ma deranjeaza ploaia - daca face bine pamantului, e chiar perfect. Dar nu neg, imi lipseste zapada. Albul ei pur... Aerul acela pe care doar zapada il curata de... chiar simti ca aerisesti. 

Mi-e pofta de zapada si la propriu. Ati mancat vreodata? Eu da. In copilarie, la Comandau. Acum nu as recomanda, sincer. Pe atunci (ohoho) era altfel. Stiti ce buna a fost? Nu vreau sa va fac pofta, dar, pe cuvant.... minunata. Nu am racit. Nu m-a durut gatul. Stateam sub bradul maret si ne ospatam. Eu si sora mea mai mica. Am vrut sa vedem cum este. Auzisem din povestile parintilor si bunicilor ca era tare buna, si banuiam noi, pentru ca probabil si voi ati prins macar un fulg urias, in cadere, pe limba.

 

Pana una alta, asa a aratat un strop din Craciunul meu. Ma imbat cu brad.... brad din curtea bunicilor. Am zis ca eu nu vreau brad, decat daca e sa tunda gardul de brazi (care crescusera si trebuiau tunsi - si daca trebuiau tunsi, de ce nu acum?). Si asa a fost. Fericire mai mare nu exista. Imi vine sa il imbratisez non stop. E minunat. Zapada nu am, asa ca sper sa nu ma imbat de atata brad :)))). O sa incerc sa inspir brad cu niste kurtos garnitura. :))).

Pe fundal se vad o parte din cadourile pe care mi le-am facut anul acesta: Jade de la Integrity, intr-un pulover de sezon pe care am reusit sa i-l fac in decembrie, deasupra ei, in cutie, Barbie Oshōgatsu 2 (Happy New Year) din 1996 si Barbie Coca Cola, primite de Mos Nicolae. Despre ultima dintre ele v-am povestit cate ceva, iar pe Jade ati vazut-o la Impodobim Bradul XI. Pe cea de-a treia mi-o doream enorm si inca nu imi vine sa cred ca a ajuns la mine (din octombrie, dar abia acum am deschis capacul cutiei sa ma bucur de prezenta ei - pentru ca acusi vine Anul Nou). O sa va povestesc si despre ea - candva la anu'.

Ei si cam atat. Sper sa va bucurati si voi de cel mai frumos verde, macar asa cat se poate, din poza. Va trimit ganduri bune si imbratisari, la inceputul ultimei saptamani din acest an.

Iata si citatatele alese de mine pentru azi:






Acest articol este inscris in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”. 😊
 
Pe maine!

 

10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Sa stii ca mi-ai facut dor si mie de zapada! Nu ma prea impac cu ea in oras, dar parcurile arata superb in vesmant alb! Cand ningea imi placea sa simt pe fata si pe limba fulgii!
Chiar o amintire placuta! Multumesc Rux! Pupici si o saptamana minunata in pragul anilor! ❤️

Diana spunea... [Raspunde]

Fulgi de zapada am vazut si eu, dar nu s-au asternut in covoras pufos si rece. 😊 Zici ca-i primavara aici - asa straluceste soarele si asa miroase aerul: a primavara (nu-i deloc ok, oricat de bine ar fi din anumite puncte de vedere).

Daaa! Am mancat zapada cand eram copil si am mancat si mai apoi, adult fiind - de pe crengile copacilor din padure. 😊 Doar am gustat-o, de fapt - in copilarie mancam serios, chiar si turturi mititei care se formau pe crengi de copaci. N-am racit. 😊

Si mie-mi place personajul care-si linge cu pofta acadeaua; si mi-e dor de zapada!

Pupici! 😘

daurel spunea... [Raspunde]

Nu e zapada nici de leac..
E o postare frumoasa, reconfortanta.
La multi ani!

copilarim spunea... [Raspunde]

@SuzanaCu mult drag! Cand eram mica, in oras, era feeric. Nu-mi vine sa cred cat de mult s-au schimbat (in rau) lucrurile......
Sa ne fie BINE si frumos <3!
:*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :(
Turturii recunosc ca nu i-am incercat :)). Dar imi placeau - si florile de gheata. Nu le-am mai vazut de mult!! :O
Pupici cu drag <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@daurel ma bucur mult! Multumesc!!
La multi ani :)!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

NUn avem acum zăpadă (am avut mai demult) dar grădina era albă de brumă deasă...
Şi mie mi-a plăcut de mică zăpada (nu mai Intrăm în casă, mă tăvăleam prin zăpadă-până înghețam bocnă...) dar nu sunt sigură dacă am mâncat efectiv zăpadă...
Frumoase cadouri !
Delicate citate !
Multă sănătate ! Pupici ! 👍❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza la noi azi au fost undeva la 12 grade. Cu plus.
Nu stiu ce sa zic - au mai fost zile de iarna insorite si fara zapada si in copilarie, dar ca acum....
Poate ninge pe 7 ianuarie. Cand se serbeaza Craciunul pe stil vechi.

Nici eu nu am mancat decat o singura data.. in iarna aceea. Sa stii ca era formidabila. Nu m-as fi aventurat daca nu ne-am fi aflat undeva unde parea ca s-a inventat tinutul zapezii. Ce aer, ce alb stralucitor... :O. Si noi ascunse sub brad... :)))).
Acum nu as mai incerca:)))). Nici sa fiu platita..

Anul acesta mi-am facut cadouri (unele in colaborare cu Mosii :P) papusi pe care mi le doream mult. A fost felul meu de a ma adapta la situatie... Daca aveam gradina, imi faceam solar, dar asa, inchisa in casa, m-am multumit cu ce a fost posibil, in cazul meu :)))).

Dar tot am de gand anul acesta sa imi revendic un colt din terasa si sa imi amplasez vreo doua trei cuiburi pentru plantute (ma gandesc la fasole si poate dovleac - sper sa mearga).


Ma bucur mult ca iti plac citatele - si mie mi s-au parut foarte frumoase!

Iti multumesc mult pentru urare si o intorc inzecit <3!
Pupici :)!!

Zinaida Strinu spunea... [Raspunde]

Frumoase citate ai ales, Rux! Mi-a plăcut mai ales cel din Khalil Gibran.

Să ai un an minunat, cu sănătate și bucurii!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zinaida Strinu multumesc mult!!! La fel!
probabil de aceea imi si lipseste asa mult zapada! Ploaia curata... ce e drept, dar zapada... zapada are ceva magic :).
Imbratisari! :*

Trimiteți un comentariu