vineri, 2 septembrie 2022

De-a valma... alandala.

Caut un program ca sa ma ajute un pic cu pozele. De cand am pierdut celalalt laptop am pierdut si Adobe Photoshopul care era instalat pe el. Trebuie sa recunosc ca totul se complica tot mai mult - in ideea de a se simplifica. De exemplu: laptopul meu alb Toshiba (care a cam sucombat si habar nu am cum sa il fac sa isi vina in fire) - cand l-am luat l-am deschis si am inceput sa lucrez pe el. Ei bine, asta era prin 2012. Mi se parea inca ok si Windows7  cat aveam.. totul in regula. 

Ei. cand am luat Allview-ul pe care lucrez acum, am stat 1 ora ca sa instalez windows 10 si apoi sa caut in disperare nu mai stiu ce programe.  De ce?  In primul rand pentru ca scria la descriere ceva de Ubuntu. Si am crezut ca ... win10 era ubuntu. :))))))) Atat de diferit mi s-a parut de ce avusesem inainte la prima vedere (plus ca, in apararea mea, nu stiu de  ce mi-au pus un flyer in care imi spuneau cum sa instalez la prima deschidere windows daca era de ja intsalat - in fine). Asta nu e nimic. Dupa 1 zi pierduta incercand sa dreg nebunia, m-am trezit ca trebuie sa fac cont de microsoft sa inregistrez nu stiu ce enspe mii de chestii... ca sa pot sa pornesc laptopul. S-a simplificat, cum sa nu. mai trebuia sa le dau cat port la pantofi... si gata. 

Imi place insa laptopul acesta - nu prea am reusit eu sa fac mare lucru oricum, pana acum, pe el - in afara de servici. Dar cum de ieri sunt fara (servici), in ultimii xx ani, iata ca incep sa imi fac de cap. Vorba vine - caut un program ceva care sa ma ajute un pic cu pozele. Il stiti cumva pe acesta? VisualWatermark . Pare interesant. 

In alta ordine de idei, Tin clapeta tot timpul desfacuta la laptop. E fain, merge bine... dar miros ceva de speriat materialele :)))).  Si eu am zis ca merg la sigur cu marca asta - a avut Tati doua telefoane super faine amandoua. Le-ar mai fi avut si acum daca nu sufereau mici accidente.. nah. Ce sa facem. Si acum mai suspin dupa ce camere foto faine aveau. Ghinion vorba aia.... a venit la pachet cu miros... :)).

Ah da! Uitasem.. mai nou e o moda ca laptopurile sa nu aiba unitate optica... stau si mai uit la dvd-uri si cd-uri... :)))))). Ma gandesc insa sa vad cum oi reusi eu sa (ah imi scapa cuvantul... grrr) .....valorific (nu era asta termenul dar, dupa vreo 5 minute de gandit si tatonat cuvantul ala plecat in vacanta, am obosit si am cautat un var de-al lui, sinonim) un reader. Ma gandesc ca cel de la pc ar fi cel mai posibil de folosit pentru ca l-am luat ca unitate independenta. Sper sa fie insa compatibil cu aparatele mai noi :)))) Ca e si el veteran.

Dupa cum spuneam nu am planuri. Insa incerc sa scriu cat pot de des, ca sa imi amintesc cum era :))). Sper in curand sa rezolv si capitolul poze... 

Pe curand!

👧🐶 

 

6 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Poate ca o unitate externa conectata prin usb ar fi o solutie. In rest nu ma prea pricep, dar stiu ca destest cum se complica lucrurile cica simplificate de producatori...
Sper sa rezolvi ceea ce se poate, draga Rux!
Un weekend placut sa ai! ❤️😘
Apropo, catelusul ce mai face?

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzanada, la asta ma gandeam - desi sigur la ce am eu cred ca va trebui adaptor ceva, pentru ca Pc-ul e luat cam prin 2003 si respectivul reader si writer la fel.
Si eu am sesizat acelasi lucru --- le simplifica dar le complica nitelus intai.. :)))).
Am rezolvat si apoi am observat ca imi mai apare ceva scris pe poze, dar deja facusem articolul... in timp, s-or aseza ele cumva. Noi sa fim sanatosi :*.
Multumesc mult - sa avem weekend frumos si linistit :D.
Kouki e un scuuuuuuuump. Si un bun, destept, cuminte. Nah, mai face si prostiute dar ... cum altfel? :))
Candva sper sa reusesc sa gasesc o cale sa fac iar vizibile filmulete de pe youtube, si sa fac si unele noi cu Kouki.

Pupici cu drag :)!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ceea ce am găsit la tine-zbuciumul legat de o achiziție nouă-a fost și pe la mine, cu tableta cea nouă 😃 ...dar la mine încă este o continuă învățare (din greșeli, bineînțeles)...mi-ar fi plăcut să fi avut parte de o școlarizare la timpul potrivit (acum am salvat, ca încercare de studiu, o lecție dar am uitat s-o accesez 😃)!
Multă baftă în tot ceea ce vrei să realizezi !
Pupici ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza sa stii ca si eu tot singura am invatat. :*
Mai demult era ceva mai simplu ca.. aveam ceva mai mult timp la dispozitie totusi, nu ma ocupam eu de dirijarea chestiunilor casnice.. haha, dar de cand am preluat fraiele...mai putin timp. Si al cum se schimba astea de repede :O.

Trebuie sa recunosc ca am avut si eu tableta - de fapt o mai am, daca o mai porni. Nu era chiar rea... desi eu prefer sa lucrez pe laptop. Imi da parca o .. cum sa zic, o libertate mai mare de actiune. plus ca imi place sa simt tastele cand scriu. la tastatura (asta probabil si pt ca imi scoate sufletul tastaura virtuala a telefonului mobil ... hahahaha)
Sa te bucuri de tableta si tin pumnii sa gasesti timp si pt curs (nu te descuraja !! eu am pus de ex cursul de japo pe pauza de nevoie, dar nu renunt la el - cum necum il reiau luna asta si pe el. Deja am inceput un curs pe care mi-l cumparasem acum ceva timp, de amigurumi - mereu mi-am dorit sa fac si un curs.. lol, desi eu lucrez asa ceva din 2010, asa intuitiv... haha - si pe dos. apropo - mereu ma intrebam de ce jucariile mele arata altfel. eu lucrez pe dos. :))))

Pupici!!!

Diana spunea... [Raspunde]

Ti-a luat o ora sa instalezi sistemul de operare?! Mie mi-ar lua juma' de viata! 😃 Acum nu mai sterg sistemul cand imi spune cineva sa-l dezinstalez, dar nici departe nu sunt...
Nu cunosc programul pentru foto amintit de tine. Am aruncat o privire... Probabil ca l-as fi ales, dar trebuie descarcat pe PC si nu prea ma "omor" dupa descarcari, dupa site-uri pe care pot lucra ceva doar daca am cont s.a.m.d.
Iti urez spor la toate ce le ai de facut!
Pupici cu drag! (si pentru botic-mic si fin!) 😘 ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da... si apoi inca juma de zi sa dreg instalarea.. ca lipseau niste drivere pe acolo :)))))))). Nu vrei sa stii. Mai aveam putin si ma suiam pe pereti - si mai si mirosea super tare de la materiale laptopul. Acum, daca nu inchid clapeta, e ok. :)))). Ne intelegem.

ici eu nu voiam neaparat sa descarc pe laptop, dar pe moment, pana gasesc alta varianta mai buna, merge si asa....Cat despre chestia aia cu cont iar ma cam enerveaza... :))))

Sa fie, sa fie...
Pupacim si noi (si Un oftat de la Kouki :P - oftat din acela generator de pupaceli hahaha)

Trimiteți un comentariu