sâmbătă, 3 septembrie 2022

O patura ca un curcubeu

 

Buna!

Am incercat programul despre care va intrebam ieri. Se descurca foarte bine cu adaugatul semnaturii. Sper sa il pot folosi in continuare, pe varianta fara costuri suplimentare. 

Am facut testul pe doua poze pe care intamplator le-am avut la indemana pe laptop - si asta  pentru ca am facut de curand un backup pe telefon. :)

Asa ca astazi o sa va povestesc foarte putin despre un proiect realizat in colaborare cu Buni - deja probabil ca stiti despre rubrica noastra cu Paturici Tricotate . Chiar ma gandeam... oare a cata o fi? Am pierdut sirul. Si asta pentru ca, de cand am ramas fara Toshi alb, s-a dus pe apa sambetei toata organizarea mea pe foldere si folderase a pozelor de lucru. Bine, teoretic am inca ce aveam atunci pe o memorie externa (chiar va trebui sa scotocesc putin acolo sa vad ce materiale as mai putea folosi), dar de atunci incoace, vorba aceea, ciuciu. si nu ca as fi lucrat foarte mult, ca nu prea am avut timp, dar... stau si ma intreb daca am reusit sa fac poze macar la ce am lucrat :)))). Si daca da... pe unde or fi :))))?

Dar sa revin... la paturica asta, ca un curcubeu foarte viu colorat. In prima poza (care ar fi trebuit sa fie a doua, dar asa a vrut blogger sa incerce pozele si l-am lasat sa faca asa cum vreo - deocamdata, lol -- am auzit ca lol ar fi depasit, asa este?) sunt deja cateva patratele pe care le-am inramat eu cu croseta - si sunt gata sa fie cusute intre ele pentru a forma paturica.

 

In cea de a doua poza, sunt patratetele lucrate de Buni, cu andrelele, dintr-un fir acrilic foarte dragut si viu colorat. L-am ales pentru ca mi s-a parut potrivit pentru destinatia paturicii - am uitat sa va spun, o sa fie ca un fel de husa de pus pe un scaun din acela rotitor (gen de director) pe care il am pus la buni in camera, in dreptul geamului. Vreau sa ii amenajez un loc special in care sa stea comod si sa se si insoreasca, pe cat posibil.

Scaunul nostru este dintr-un material ca un fel de plasa - respira (nu e genul acela pompos, din piele ecologica. Poate va fac odata poza, cand va fi gata si paturica - daca nu uit :)))). Si cred ca va deveni si mai comod cu paturica, si proabil vreo doua perne la care ma gandesc sa le faca tot asa, tricotate, huse. Imi place firul pentru ca se lucreaza usor si nici nu este plictisitor.

In alta ordine de idei, azi a cam fost toamna pe la noi. Am inghetat putin cand am iesit sa intind rufele. Lasasem geamul la balcon deschis si brrr... bine, eu eram echipata de 27 de grade, cat erau in casa... :))). Dar vremea e frumoasa!

Pe curand :D!

PS: sunt entuziasmata ca am reusit sa pun si poze; trecem cu vederea calitatea lor, da? ... Oh ... wait??? Stati ca tocmai am descoperit ca versiunea gratis imi baga nu stiu ce captura mica scrisa, in partea de jos a pozelor. Hm... Asta nu prea-mi place - tocmai cand gasisem fontul acela simpatic (care cred ca e cel folosit la primul album Akcent, In culori... lol). Oh well.... momentan las asa... mai vedem.

6 comments :

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Vesele culori ! De-abia aștept să admir fotoliul lui Buni, cu păturică și pernuțe !
Să ai o duminică mai călduroasă (și pe la mine este cam receeee....
Pupici ❤

Suzana spunea... [Raspunde]

Frumoasa paturica! Felicitari la amandoua!😊 Mereu zic sa mai experimentez crosetatul, dar inca nu a venit timpul. Doar zic!😊
O duminica placuta si o saptamana cu spor! Pup. 😙❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza tot mai rece si aici, chiar m-am amuzat putin azi! Desi pe de alta parte simteam nevoia de putin aer curat - si chiar am avut parte, nu s-a ars nimic azi.
M-am intrezit insa si cu vreo 2 piscaturi.. habar nu am cine e vinovatul (cand e vorba de tantaroice, ca ele am inteles ca sunt cu piscatul, vorba aceea - sa le vad tapet).

Sincer si eu abia astept. Si prevad ca o sa il folosesc si eu :)))))) sa ma mai invartesc in el din cand in cand. :) Desi ultima data m-a luat o ameteala nu tocmai placuta. Semn e ca ar trebui sa ne jucam mai des, nu? Mai un leagan, mai un balansoar...

Imbratisari :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana eu am inceput in sfarsit cursul de amigurumi pe care mi l-am luat acum ceva timp. Nu am mai lucrat de foarte mult timp si simteam nevoia sa ... cum sa zic, execut. Si mai ales voiam sa fiu nevoita sa lucrez pe fata. Mie personal imi place sa lucrez pe dos. Asa ca am vrut sa incerc ceva , nou.. ca sa zicasa. Haha.
Si mi-am luat si un kit de amigurumi de pe Emag. O sa povestesc eu cu timpul de toate. Acum stateam si ma gandeam despre ce sa scriu azi :)))).

Vai, nu stiu cat mai rezist fara agenda mea in care imi faceam programari si alte cele :))))). Vedem.
Pupici cu drag

ps: azi am pus niste suc de rosii la sticle. N-am prea avut de unde anul asta.. :)

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place acest stil de paturici! Cele viu colorate, in special, dar... ca si cusutul de mana, tricotatul nu e tocmai o placere pentru mine, desi am tricotat un ditamai "salul" intr-o faza de "lasat de fumat". 😃 Am tricotat ca disperata, cu fir subtire si andrele de 10! A iesit cumulte gauri in plus! Arata ca si cum ar fi desirat! Ma distrez de cate ori il vad!

Sa va bucurati de paturici si de fotoliu! Va fi un coltisor tare vesel, nu doar comod!
M-am amuzat citind ca tu lucrai amigurumi pe dos! 😊

Si aici e toamna, de vreo doua zile - mai putin ieri, cand iar s-a incalzit destul de serios, dar peste noapte e rece.
Spor la toate, Rux! ❤ Pupici! 😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana eu tanjesc sa apuc sa mai tricotez. Singura interactiune a mea cu tricotatul in ultima vreme e sa repar cand scapa Buni ochiuri (si e interactiunea care nu imi place deloc. hahahaha - dar am devenit specialista in a repune pe andrea lucrul.. hahaha vorba vine specialista, asa sa ne amuzam).

Am o aventura cu ... cusutul de mana. Ohohoh... de cand au fost micii mari aici, in vara... Ah chiar... sa caut pozele si va povestesc :))))

Iti multumim - abia astept sa cos paturica (intre timp am reusit sa crosetez de jur imprejur toate patratelele asa ca asteapta cuminti sa le cos..).

Daaaaa.... si m-am amuzat cand am scris :))). Dar asta e adevarul. Cand m inceput e sa fac papusi amigurumi nu existau cursuri.. si nici tutoriale... Abia la ceva vreme dupa ce am facut prima papusa am gasit o iepurasa papusica pe net. :))) Eu asa am simtit sa fac papuselele mi-a placut mai mult. dar adevarul este ca e.. pe dos. Acum mi-am luat cursul asta (cand il termin povestesc despre el si pe blog, momentan sunt cam pe la mijloc) tocmai pentru ca voiam un motiv sa lucrez pe fata :))).E chiar amuzant. Si mi-a dat si ceva idei :). Timp sa fie.

Imbratisari cu drag de la noi :*

Trimiteți un comentariu