joi, 8 septembrie 2022

Soricica Albastra cu rochita inflorata

 

Buna!

Va povesteam marti despre elefantul din fetru pe care l-am  cusut pentru Micul H. Astazi este randul celui de-al doilea proiect cusut: o soricica albastra. Ei bine, daca la elefant a fost cum a fost, aici am incurcat-o destul de tare :))). 
Micul N, care e scolar incepand din acest an si e aproape cat mine :)))), s-a gandit sa isi aleaga ceva foarte simlu de realizat si, rasfoind impreuna paginile cartii cu Idei Creative - animalute din plus de la Editura Casa, s-a hotarat ca el vrea soricica.

Proiectele acestea se fac cu material de prosop. Atata lucru stiu si eu, ca trebuie adaptate la fetru. Ei... avand eu timp zero (spre un mare minus, haha), cunostinte de croitorie inexistente (ca au scos fix intr-a saptea lucrul manual di programa si nu am mai prins - mai bine renuntau la cultura civica, oricum a fost inutila.....  ca materie, zic - putea fi acoperit la diregentie bine merci subiectul) si material de prosop din parti, a trebuit sa ma intorc cu speranta si curaj tot catre dragutul de fetru.

La elefant am ajustat eu cat de cat modelul, ca era simplisor.... dar aici, am incurcat-o. Nu am reusit sa cos pe dos - pentru ca fetrul asta pe albastru a fost foarte gros si daca nu mi-am bagat la ace in degete din belsug, asa ca am lucrat si eu feston.... pe repede inainte. La maini si picioare a iesit o dantelarie suspecta (cu siguranta trebuia sa ias altfel, dar eu in acele momente aveam un singur obiectiv - sa cos alea enspe mii de piese la un loc, ca sa le poata lua cu ei cei mici cand plecau si sa am si timp sa stau si sa ma joc cu ei cand vin, ca mai aveau cateva ore pana sa plece spre casa. In fine..

Si da-i si coase si te minuneaza de ce iese :))))). Evident nu aveam fetru colorat asa ca am facut o combinatie de fetru alb si un fel de laveta imprimata foarte subtire pe care eu nu ma pot indura sa o folosesc pe post de laveta  deloc :))))). O folosesc in schimb cand fac poze (asez pe ea), sau ca in acest caz - la creatii. numai bine ca am avut si mai multe bucati de prins la un loc, hahaha. in loc de doua, 4. 

In  fine, cum necum, am reusit sa o termin la timp. Mai aveam fustita - cred ca in viata mea nu am mai cusut cu asa viteza si asa de.... inspre insailat, daca intelegeti ce vreau sa zic... Tresaream la fiecare zgomot cu o ureche spre usa si alta spre ce se mai intampla atunci prin casa.

Am gasit si o bucatica de fetru alba pentru dinti, Si iat-o in toata splendoarea ei:






Ah, codita e crosetata to cu fir sclipicios, ca si la Elefantel. Abia am reusit sa fac pozele astea, ca au si sinat la usa si altele nu mai am. 
Cred ca le-au placut. Nu de alta dar mi-au mai facut comanda.... unul stiu sigur ca si-a luat revansa si a ales o broasca (nu vreti sa stiti.... cum e, adica, tiparul). Micul N se amuza ca acum si-a ales si fratele lui ceva greu ca sa imi faca model pe maini - totusi, pana cand o sa le fac, nadajduiesc ca fie gasesc ceva material de prosop rosu (pentru ca nu stiu cat de fain va iesi pe fetru), ori macar sa am suficient timp incat sa adaptez (hahahaha - ce pretentie, ca si cand as stii) tiparul la fetru.



Eu bine, cam asta a fost povestea pe scurt (cu alte cuvinte puteam sa ma lungesc la vorba si mai mult - efectul noptilor nedormite, lol). 

Merg si eu sa ma  pregatesc (inchis geamuri...) ca la noapte iar stropesc cu tunul prin oras(bucuria mea). Macar de am scapa de tantari - dar din experienta, maine nici nu deschid geamul pana seara.. sau pana sambata dimineata, ca lighioanele parca primesc un booster :)))))). 

Pe curand!


ps: sa nu se inteleaga cumva ca eu as stropi cu tunul... nu, nu, cei care fac dezinsectia :)))))))))!

4 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Pe cuvant daca mi-as fi ales un astfel de subiect! Esti incredibila!
Si cum credeai ca ne-am fi imaginat ca tu esti cea care stropeste cu tunul prin oras...
Felicitari pentru noua realizare. Sper ca le-a placut ca e simpatica tare!
Pupici si weekend placuut, draga Rux!❤️😘

Diana spunea... [Raspunde]

Probabil ca te-a cam "chinuit" soricica, da-mi place maxim cum ti-a iesit! E o zambareata! Toata stima pentru turul tau de forta, Rux! ❤
Forma elefantelului am copiat-o - poate reusesc sa fac si eu unul. 😊 La soricica nu ma pricep s-o copiez - complicat tiparul.
Weekend frumos iti doresc! Pupici! 😘 ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :))))) subiectul l-a ales iubitul meu nepotel :))).
Stiu ca v-ati fi dat seama ca nu m-a apucat stropitul prin oras .. poate doar cu apa si cu stropitoarea, dar cand am citit textul cum se scria mi-am dat seama ca poate fi interpretat de cineva care e prima data in vizita aici si nu ma cunoaste :)))) si m-am amuzat putin. si am adaugat acea mentiune.

Cred ca le-au placut ca mi-au mai dat doua comenzi... si la adoua cel mai mic si-a luat revansa... cu o broscuta :)))))))
Pupici!!

ps: weekendul a fost fain, n-am prea dormit dar .. nu le poti avea pe toate. o sa dau vina pe luna plina.. hahahaha

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana zici ca eram pernuta de ace...:))). Fetrul, ca niciodata, greu de strapuns cu acul. LOL.
Ma bucur ca iti place. Chiar a fost un tur de forta pentru ca nu am vrut sa lucrez cand erau cu mine (sa pot sta cat mai mult cu ei posibil) si timpul pe care l-am avut a fost extrem de limitat.
Tiparul la soricica e super alambicat. Daca te tenteaza am sa il copiez eu pe hartie si ti-l trimit cand voi trimite pachetelul pe care inca nu l-am trimis :))))))). Dar asta mai spre finalul lunii asteia, ca momentan iar a intervenit viata si 2 saptamani trebuie sa pun pe pauza unele planuri (bine ca nu e toate). Pana atunci incerc sa fac un review la carticica sa va arat si celelalte animalute care pot fi facute si... ce ma asteapta :)))
Pupici cu drag

Trimiteți un comentariu