sâmbătă, 3 decembrie 2022

Decoratiunea con de brad crosetata si Conul Amigurumi.


Cucu!!!
Da stiu, am zis ca era aproape gata articolul - si chiar era, dar am uitat ca mai aveam de aranjat pozele (si la fila de calendar de anul trecut)... asa ca, eu am inceput cu vitejie la ora la care va aparea ca s-a publicat articolul :))). 
Revenind insa la salut! Cucu! Ce mai faceti voi :D.

Astazi am avut o zi..... ce zi.  Am zis sa urmez sfatul prietenei mele Micaela „ Keep it simple”...  si mi-a iesit fix din parti. O sa fac un rezumat ca sa ne amuzam impreuna (acum ca a trecut, ca s-a terminat cu bine... ne amuzam, ca atunci numai de amuzat nu imi ardea, dar trecem peste, hahaha). 

Mi se pusese mie pata cand am aflat tema de azi (con de brad) sa fac un mic ornament desenat/ din hartie... Ceva de gen minuscul, dar nu foarte complicat (da, stiu). Aveam conuri la indemana - 4: doua mari (foarte mari, aproape cat Rukkusu), doua mai mici (cat jumate din Rukkusu). Ieseau din discutie  - aveam ce e drept o idee mareata, dar imposibil de pus in practica pentru ca imi lipsea materia prima si, oricat am incercat (da, am incercat, haha) sa improvizez, se preconiza un fiasco total. Plus posibila compromitere a respectivelor conuri. 





Am zis sa pun totusi si niste poze, ca eu acum am chef de scris - mi-a zburat somnul  (sunt inca in perioada de acomodare dupa iuresul din seara asta).  Dupa cum se poate observa, eram asa de grabita sa fac poza pentru Advent, incat nu am observat ca am telefonul cu blitz-ul activat (am vrut sa verific cata apa am consumat, pe apometrul de la bucatarie, pe care inca il am, dar asta e alta poveste :D).

Revenind... la keep it simple. Cu desenatul am zis ca las ca ultima speranta - nu prea ma incanta ideea. Mai ales ca imi venisera alte doua mai cu mot.
  • Una, sa fac un con cu „ascuteli” (stiti voi, ce ramane dupa ce ascutim creioane) - un fiasco total, va scutesc de amanunte (probabil ar fi mers cu pistol de lipit, ceva suport gen polistiren de montat pe - nu cu banda dublu adeziva pe un con minuscul din pluta.. da dusa cu puta mai degraba, haha). 
  • A doua, si mai si.. sa fac un con miniatural din hartie - ca sa il tina Rukkusu in manuta. Daaar! Evident ca si aici mi-ar fi trebuit niste ustensile care sa ma ajute sa fac respectivul proiect si am zis ca pas (dupa ce am incercat si am pierdut timp pretios )
A treia varianta am exclus-o din start (cea cu fetru) din fix aceleasi motive - am zis ca nu are sens sa mai pierd vreme si sa incerc sa folosesc asul din maneca: croseta, ca doar nu creionul (ala era ultima carte, hahah).




Pe acelasi principiu cu simplitatea (vezi mai sus), obosita, debusolata si in mare criza de timp, am zis sa incerc sa imi ridic vibratiile (lol) si-am pornit in cautarea Zen-ului pierdut, mergand, am zis eu, la sigur! Cu alte cuvinte, am cautat un tutorial, ca sa ma inspire - pentru ca voiam un con mititel.... si nah.

Am gasit acest tutorial foarte dragut, pe care vi-l las si voua, sa il incercati: 


Incantata de ideea ca in 10 minute gata, am conisor pentru nerabdatoarea (deja) Rukkusu si suficient timp de poze, editare, compuneri si alte cele, am purces la treaba. Mi-am ales un fir subtire (cel folosit la premiile de la Impodobim (si) Bradul anului trecut? XII) si o croseta si mai subtire decat cea cu care am lucrat (1,5mm in loc de 2mm) sperand eu (vrabia malai viseaza) la ceva con mititel, care sa arate cam ca cele mari ale mele, dar la dimensiunea potrivita lui Rukkusu. 

Dupa vreo 30 de minute, sperante spulberate, des/reincurajari si alte sentimente contradictorii, a iesit conisorul maro deschis cu margine maro inchis (de mai sus). Care, intre noi e fie vorba, este adorabil (alegeti ceva fire mai grosute totusi, sa nu va torturati cu buna stiinta). Numai bun de pus in bradut,.

Asa ca m-am apucat sa fac poze si sa.. NU! :)))) Evident, ca nu. Am facut o mica pauza (am mancat cu Buni niste cartofi buni, facuti la cuptor - stiti voi, cei taiati pai, dar facuti la cupor).... dupa care am luat iar croseta de 1,5mm in mana si mi-a venit o idee!!






Si ideea suna asa: Stai putin... dar eu nu am facut inca decoratiunea premiu pentru Impodobim Bradul XIII. Daca as incerca sa fac o decoratiune amigurumi con? :O
Mai aveam foarte putin timp - asa ca am zis ca fac treaba buna daca lucrez prototipul cu un firicel subtirel si croseta de 1,5mm  - m-am gandit si la Rukkusu, vedeti voi? Pentru ca, ceea ce vedeti voi in mana mea, in pozele de mai sus. este desigur un prototip. Mi-am luat notite (pe care sper sa le pot descifra, ca la acest moment seamana a hieroglife speriate de un posibil viscol, sau inghet) si il voi face si in versiunea cu fir putin mai gros. Pana pe 11 mai am timp. 

Voi ce parere aveti? V-ar placea sa fie Conul Amigurumi premiul la concurs? Sau... mai cautam :)). (mai e ceva timp pana sambata viitoare - sa vedem ce teme ne mai ofera Adventul Fotografic. 



Va multumesc ca ati citit pana aici - sper ca v-au placut si voua fotografiile. Mie tare mult! A fost o mica evadare bine venita. Daca va intrebati, casuta este din Buzau (Chiojdu Mic). O frumusete!

Ja ne! :)




6 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Tare drăguț ai putut face conul, felicitări! 😇
Grafica ultimelor două poze, mi-a plăcut mult, bravooo!🤩
Duminică plăcută îți doresc! 😇

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ce ma bucur ca iti place Conu Amigurumi :D Hihihih!

Si mie mi-a placut mult cum au iesit pozele. Parca ar fi de acolo :D. Traiasca paturica de muselina a baietilor :))))))). Pe post de zapada.
Iti multumesc mult!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ha, ha - credeam că este noua căsuță a lui Rukkusu (nu din Buzău...)
Rukkusu s-a jucat minunat, tu ai obosit tot căutând și încercând...dar la final, ornamentele sunt ok: micuțe, drăgălașe...dacă le vede Kouki, le-ai pierdut...
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza am vrea noi... :O!! Dar nu.. :( Oricat de real pare cateodata in poze, e o fila de calendar din anii trecuti.
Totusi, poate voi reusi sa ii fac si casuta - anul e lung, ai stii? (anul in care ne va insoti zi de zi).
Sa stii ca dl K nu doar le-a vazut, le-a si pupat :))))). E atat de delicat. Si Dodo era la fel - ma uimea cu cata delicatete imi admira el creatiile :).
Ma bucur mult ca iti plac!

Pup cu drag :)

Diana spunea... [Raspunde]

E dragalas conul! Poate fi premiu la concursuri de creatie (ti-am zis ca mie nu-mi plac concursurile? 😊 Ador, insa, joaca. 😊 )
Am zambit cu gura pana la urechi vazand-o pe Rukkusu aplecata, cu micul con pe umar! 😊 Faina idee!
Dar stiu ca ai "alergat" pana sa faci minunile acestea de conulete! ❤
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da, mi-ai spus - si nici mie nu imi plac in sensul acela de competitie intre mai multe persoane. Sunt o fire competitva doar la nivel personal (adica eu cu mine) cu ceilalti imi place sa lucrez in echipa si, asa cum spuneai tu, sa ma joc. :D

Daca nu apare ceva pana cel tarziu vineri seara, atunci va ramane con... vedem :D.

Poza aia mi-a placut si mie enirm. Si tot asa eram cu zambetul larg :)))). Asa ma bucur ca a stat :)))).
Daca nu ar fi fost asa din scurt, poate as fi incercat sa fac conul acela clasic cu cel mai subtire fir - dar era timpul asa de presant :O si aia dureaza - plus ca e nevoie si de lumina buna si de odihna... :)).

Pup cu draaag!

Trimiteți un comentariu