vineri, 2 decembrie 2022

Decoratiunea piramida. (Dar/Cadou)


Buna!

M-am gandit ieri toata ziua ce anume sa fac pentru azi. Desigur, prima idee care mi-a venit, a fost sa realizez un cubulet cadou, cu fundita - clasic si dragalas. Dupa care m-am gandit ca as vrea sa profit de ocazie si sa fac ceva .. origami, mai ales ca am un set de hartiute mici de tot.. (cred ca 10x10... daca nu chiar 7x7).

Zis si facut... pana am reusit eu sa termin tot ce era terminat si am ajuns cu laptopul in bucatarie (din fericire azi sunt iar in sufragerie si e atat de bine... eheee, alta viata), s-a terminat ziua de ieri si a inceput cea de azi.. :)))). 

Avem vreo 4 modele de cutiute de cadou origami salvate in playlist, ca sa le urmaresc si sa imi aleg ce sa fac. Era tipul de cadou clasic, cu fundita - dar am asemenea decoratiuni in niste aranjamente, plus ca nu era functional (si eu voiam sa fie si functional), apoi era un cadou patratos care avea o latura pe post de capac (cam greu de prins ca decoratiune... Mai era unul care se desfacea cuma de pe mijloc in ambele parti (aceeasi problema cu prinsul in brad, mergea mai mult de pus sub acesta :)) ). In cele din urma aveam o preferata: o cutiuta de forma triunghiulara, pe care o gaseam ca fiind perfecta..... doar ca aveam nevoie de vreo 6 file si eu aveam doar 2, putina energie ramasa... si niciun chef sa fac incursiuni in zone in care aveam inca, interzis.

Asa am ajuns, cautand o alternativa la ce voiam sa fac, sa descopar o piramida cu partea superioara detasabila. Avea forma aproape la fel cu ce am vrut eu initial sa fac, puteam sa o agat in brad, ca decoratiune (fie toata, fie doar partea de sus ), puteam pune un dar / cadou in ea, la propriu (deci nu era doar dar/ cadou simbolic) si  puteam sa o realizez din doua foi de hartie, exact cat aveam la indemana.

Va rog, ii spuneti voi lui Kouki sa imi lase mana stanga pentru a putea termina mai repede articolul? :)))). 



Am vrut sa aleg acest model geometric si din alt motiv (exista foarte multe modele de cutiute de cadou, desigur, care mai de care mai dragalase). Voiam sa semene un pic cu un bradut. Lui Rukkusu i-a placut deindata ideea - si ea se gandise la acelasi lucru, inca de ieri,  de cand v-am povestit ca mai am doi braduti, mai mici.



Partea de jos a cutiutei am lucrat-o relativ repede, o sa vedeti la final, voi adauga tutorialul din care m-am inspirat. Pe cea de sus... mi-am cam prins degetele la propriu, desi n-as fi zis, ma asteptam sa mearga mult mai repede - probabil ca eram deja pe avarii la categoria energie :)))). 

Oricum pana pe la 3 noaptea (azi le-am lucrat, da? era azi, dar foarte devreme, haha) am avut muzica de antren, deci decat sa ma foiesc cu ochii in tavan, neputand sa adorm, mai bine mi-am facut frumusel de lucru :D.

Si iata, alaturi de cei trei braduti reuniti (sa vedem ce tema ni-l va aduce si pe numarul 4), cutia - decoratiune cadou/dar, in decorul de iarna:



Capacul nu sta fix pe cutie - asta e singurul dezavantaj - momentan daca vreau sa pun in brad, sa zicem (momentan nu a sosit bradutul, crenguta, sau ce va fi :D), pot folosi doar partea de deasupra, care are un snurulet in ton cu sarbatorile. Am nevoie de putina banda dublu adeziva buretata - nu stiu cum se numeste exact, dar stiti probabil la ce ma refer. Sau ceva asemanantor, care sa poata tine capacul fixat pe cutiuta, fara sa o strice.



Momentan, pentru ca cei doi braduti si-au primit darul, in cutie se afla doua castane foarte mici, pe care Rukkusu le-a primit de la braduti - asta au avut si ei, nu au conuri.... 

Imi place foarte mult cutiuta! Va las, asa cum spuneam, si voua video-ul cu tutorialul, poate va doriti sa faceti cateva cutiute de cadou sub forma aceasta si pe unele chiar sa le puneti in brad. Daca le faceti ceva mai marcele, cred ca puteti folosi ca sa poata sta inchise un sistem de prindere gen scai - am vazut la un moment dat unele sub forma de cerculet, subtirele, dar pana sa comand si eu... s-a epuizat stocul. Hahaha.




Acum merg sa fac sa adaug si fila in Calendarul Advent de anul acesta (pe cea din cel de anul trecut deja am realizat-o, am povestit despre o parte din premiul la Concursul Impodobim Bradul - va las linkul catrea ea in fila de Adevent.

Ja ne! :)

12 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Chiar e frumoasă cutiuța cadou! Poate incerc și eu sa fac una!
Te pup. Weekend plăcut!

MNiko spunea... [Raspunde]

Ce idee originala ai avut cu această cutie cadou. Pare chiar simplu tutorialul, dar îmi închipui că dacă ratezi o dungă/îndoitură, nu mai iese fix ce trebuie.
Rukkusu pare tare bucuroasă de cadoulcadourile primite.
O noapte mai linistită decât precedenta

Suzana spunea... [Raspunde]

Aici se ascundea tutorialul! O sa ma uit! C and e vorba de piramide sunt fan! Frumoasa noua fila cu Rukkusu. Cred ca s-a obisnuit cu sedintele foto...
Pupici! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă sa incerci coli de origami clasice, sau in orice caz cu marimi mai mari - eu am vrut sa fac ceva sa se potriveasca si papusii - dar la partea de sus e destul de... cu cantec :))).
Iti multumesc mult! Si eu iti doresc sa ai vreme buna si sa aduni amintiri minunate!
Pup!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur ca ti-a placut! Nu este dificil, se intelege din ce arata - singura parte la care a tot trebui sa pun pauza a fost cea cu piramida capac. Acolo e un pic mai dificil, mai ales la piese micute.
Da - ea e fericita ca a primit cutiuta si ca a putut sa aduca bradutul in dar celor doi mai mari :D.
Iti multumesc mult! Voiam sa ma retrag mai repede dar se pare ca acum a fost luata camera mea in colimator :)). Asa ca am ramas sa raspund la comentarii, pana se aeriseste putin.
Noapte buna (sper sa imi vina si o idee pentru mai tarziu - ca sa o pun in practica de dimineata).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana aici, aici :D. Si mie imi plac tare mult piramidele :D M-am bucurat cand am gasit varianta aceasta (mai era una, interesanta pentru ca era dintr-o singura bucata, dar aceasta mi-a placut mai mult).
Da.. deja abia asteapta noua intalnire - noua sesiune foto. Si o tinuta noua, imi sopteste :)))).
Pupici!!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Lasă că o să vin să ți-l iau pe kouki la mine, dacă nu te lasă ca să-ți termini proiectele.😁
Oricum mi-e dor de ceva alb, așa că el cred că m-ar ajuta să mai scap de griul ăsta deprimant de afară. 😇

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof imi pare rau, dar nu se da :)))))). E sursa mea inepuizabila de energie iubicoasa :))).

O sa il rog sa stea la poze - e cam zgarcit :D dar rezolvam cumva!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Multe încercări, bună reușita 👍!
Rukkusu, ca de obicei, cooperantă - mai ales că ea are parte de ce este mai plăcut: joaca cu piramida, cu brăduții...
Unde este Kouki ? Este la căldurică, nu-i place decorul cu zăpadă ?
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Kouki elanga mine lipit (acum) - atunci era tot pe langa mine sa vada ce mai fac, pica si ecav de mancare :)) Un masaj, o atentie (da, da si da).
M-am bucurat ca am gasit tipul asta de cutiuta. Imi place sa fac origami :D
Pupici!!

Diana spunea... [Raspunde]

Cutiuta pe care ai realizat-o e frumoasa! La tutorial spun pas pentru ca... asa cum am mai scris, mi se rasuceste creierul, la propriu, in carcasa cand incerc origami. :)) Poate e asa 'ca n-am rabdare (sa nu zic indemanare) 😊
Kouki, poate ca stie el ce face cand insista sa-i dai lui mai multa atentie. 😊
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca si eu am episoade la unii pasi cand opresc video-ul si imi zic.. ok... si aici cum vine pana la urma :)))))). Rabdarea sa stii - aia e buba, ne grabim sa facem repede :)). Eu ca berbec stiu cum e cu rabdarea si am ani buni de cand tot o educ, imblanzesc, duc cu zaharelul, vorba aia :)) . Ca sa citez dintr-un cantec „ n-am rabdare sa astept pana maine, nananananan :)))”
Kouki dragul. Toata ziua l-as dragali daca s-ar putea... :))). Dar si el are nevoie de putin spatiu si eu sa creez cate ceva acolo. Bine, eu i-am propus sa stam unul langa altul cand lucrez / scriu si uneori facem treaba asta.Ce bine e atunci. :D
Pupam!!

Trimiteți un comentariu