luni, 19 decembrie 2022

Fulg.. sau Fulgi de nea?


Buna!
Ziua de astazi a inceput foooarte bine si promitator. Am reusit sa fac aproape tot ce imi propusesem .... pana cand totul a luat-o razna, culminand, cum altfel, cu exilarea mea din sufragerie - din nou. 

Am sa va scutesc de prea multe amanunte.... ca vorba aceea, am avut pentru astazi de pregatit asa o tema frumoasa!! Fulg/fulgi de zapada. Imi propusesem eu sa fac neaparat un fulg cu margelute... unul pe care il zarisem pe cand ma uitam dupa poinsettia. Nu am avut insa timp sa il mai caut. De dimineata am crosetat bucuroasa o coronita dintr-un fir care are si un ceva sclipicios in compozitie. I-am cusut un fulg alb de el (mai aveam unul filigran cred ca bronz, dar mi s-a parut mie ca se pierdeau in combinatie atat fulgul, cat si coronita) si am lipit 3 perlute adezive (sper sa tina).


Evident, am sarit poza de mai sus la editare si imi apare scris jos pomelnicul de la copyright- dar avand in vedere faptul ca pozez, editez si scriu pe unde pot si apuc un pic de net (si pot sa si respir cat de cat.... intelegeti voi - nu va suparati ca mai sunt scapari).


Sunt foarte fericita ca a ramas Mami la noi si stau acum cu ea sa scriu cele trei articole, dupa care sa vad pe unde ma mai refugiez - nici Kouki nu e chiar in apele lui.... Si, ca sa fie treaba treaba, am avut si ceva probleme cu operatiunea pachetele (doar unul a plecat azi, sper ca pana maine sa reusesc sa le impachetez si trimit si pe celelalte... sau macar inca unul - vorba aia, cate unul pe zi si tot este bine...).

De cate ori e vorba despre fulgi de zapada, imi vine automat in minte piesa pe care o canta matusa mea (pe care eu m-am incapatanat sa o consider verisoara mea, cand eram foarte foarte mica - cam pana pe la 4 ani asa). Versurile spuneau asa:

„Fulgi de zapada se astern pe strada si ninge ninge ninge, ninge ninge ninge”

Am tot incercat sa gasesc pe internet - poate poate apare vreo filmare cu ea de atunci, sau macar audio. Nu am gasit nici piesa asta si nici Joc de copii. Dar inante de Joc de copii si Ninge Ninge Ninge, a fost vara aceea la mare cand am mers impreuna cu ea si cu Buni. 

Tot cautand ieri seara am gasit in schimb un cantecel dragut, pe care il adaug sa ne bucuram impreuna de el si, cine stie, poate convingem iarna sa isi intre in drepturi si... sa ninga.





Nu intentionasem sa fac atatia fulgisori cusuti - dar s-a intamplat sa am descarcat tutorialul acesta pe laptop (al fulgului din margele) si pentru ca atunci cand nu ma simt bine, sa lucrez imi ridica moralul, am facut inca trei (in afara de cel deja facut).


Iata-i pe toti! La unul (primul facut - si primul din dreapta cum ne uitam la poza) am folosit ca sistem de prindere o za si o tortita. La restul am folosit zale si ace de cercei pe care le-am modelat ca sa pot agata cu ajutorul lor fulgii in (orice) brad.

Observ ca ma lasa bateria, asa ca ma grabesc sa inchei.

Ja ne!

10 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Minunate pozele! Si ziceam de brose, dar cercei cum ar fi?
Felicitari, draga Rux pentru aceasta serie cu fulgi.
Numai bine la voi! Pup.😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana unul dintre fulgi chiar este montat pe tortita - deci ar putea fi purtat ca si cercel - insa, pe astia i-am facut ca sa ii pun in bradut. ma gandesc sa fac si cercei, doar ca va trebui sa fac eu putina ordine prin margeluet si sa ma uit sa vad ce nuante am din acelea japoneze (mi-am luat la un moment dat si din acelea f scumpe si cu o forma mai bine definita. As vrea sa fac si cateva bijuterii la anul, Poinsettia si fulgul mi-au facut o pofta :))).
Pupici cu drag
Multumes mult, sa fie! Intorc gandul bun inmiit :*!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Chiar ar merge niste cercei din ei. Mărgele de nisip? Seamănă la inceput cu steluța mea de mărgele.
Sper ca azi ti-ai recuperat sufrageria si s-au terminat problemele.
Multă sănătate!

Diana spunea... [Raspunde]

Si coronita tricotata e frumoasa dar imi plac mult de tot fulgii din margelute! La cercei m-am gandit si eu! 😊
Pupici! ❤ (sper ca si tu si Kouki ati revenit din "apele straine" - e ceea ce va si doresc!) ❤

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Rukkusu are parte de frumoase aranjamente: brazii, fulgii de zăpadă, căsuța ca din povești, iar coronița este atât de delicată...👍
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da, sunt margelute de nisip - posibil sa fie aceeasi baza de lucru - nu mai stiu daca la tine era cu sarma sau tot cu ata. :D
Recuperat si sper si eu sa fie ok in continuare (incep sa se mai risipeasca efectele secundare lol).
iti multumesc mult si iti doresc (va doresc de fapt) la fel :*!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca si el e afectat - a trebuit sa tin usa inchisa in perioada aceea (de fapt mi-a fost rau in zilele urmatoare pentru ca am intrat in sufra vreo 10 minute seara - dupa ce aerisisem si cu aparatul dat la maxim - uneori inca se mai simte prin unele zone miros de parfum sau ce o fi fost...).
Mi-ai dat o idee cu fulgii - ca tot nu gaseam eu ceva :D. Hihih!

puuupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza asa-i? uneori am impresia, privnd pozele, ca e chiar acolo prin zapada, pe un delusor, cu o casa, o moara sau o biserica undeva mai in spate... bucurandu-se de iarna... :).
Ador sa fac coronite.
Pupici cu drag!! :*

Diana spunea... [Raspunde]

@copilarim, multumesc mult de tot pentru cerceii fulg de nea! Le-am indoit tija, pentru a deveni "toarta" si i-am si purtat. In prima zi am pierdut unul! Ma resemnasem ca a cazut pe strada dar... surpriza! Se agatase in par!
Iesise ata din inel - acum am strans bine inelul (chiar daca nu mai e perfect rotund - dar n-a mai cazut niciunul!) :-)
Voi scrie despe ei pe blog. Sunt tare gingasi! Si cat de migalos se lucreaza! Multumesc, din nou si din nou! <3
Imbratisari cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca eu ii facusem tot pe post de mini decoratiuni, dar da - pot fi purtati ca cercei (uite nu m-am gandit sa fi cautat niste tortite si am pus direct tijele... :).
Ma bucur ca nu s-a pierdut - bine i-ai facut ca l-ai strans de nu se vede (am mai patit si eu surprize de gen - probabil se mai slabesc zalele in timp).
Ma bucur mult ca iti plac - I-am lucrat cu drag :*

Trimiteți un comentariu