joi, 1 decembrie 2022

Globulete Tricolor


Buna!!!!
Stati sa imi trag un pic sufletul - azi a nins putin, de dimineata - maaaagic. Am facut fotografiile, inspirata fiind de privelistea de afara (recunosc, privind in sus, ca in jos.... nu prea aveam ce vedea - zapada se topea).
M-am gandit cum sa simplific eu lucrurile si am hotarat sa raman la varianta trei (stiti voi, ca la aluatul de covrigi: 3 polonice de lapte, 3 linguri de faina alba, 3 de intermediara si asa mai departe.. hahaha): trei articole pe zi - adventul de anul trecut, articolul lui Rukkusu, in care voi scrie probabil mai mult (daca imi va fi permis) si cel din adventul de anul acesta - doar cu poza si pomelnicul (a se citi lista de articole din calendarele anilor trecuti, din acea zi). Deja simt ca iese fum.... probabil ca am abalat prea tare motorul. (Radem si glumim, ca altfel ... ne-am deprima complet - am deja vu. De ieri nu pot „accesa” decat mascata si pentru scurt timp sufrageria - noroc ca spre deosebire de anul trecut e ordine si pace acolo si pot gasi oarecum si cu ochii inchisi ce am nevoie - deci sper daca se prelungeste iar oroarea, sa ma descurc cumva in exil, in bucatarie, hol - unde prind semnal, la laptop... si acum stiti care e situatia, ma iertati daca pare ca sunt haotica in exprimare si bat campii - abia ma concentrez, cu minunatele conditiuni de trai impuse din vecinatati).








Sa revin insa la oile noastre: prima zi de advent, stiti probabil deja ca am ales ca anul acesta la calendar sa ma alatur Adventului Fotografic Sper sa nu fie teme de sa ma lase suspendata 😂 si sa reusesc sa ma descurc de pe o zi pe alta. Prima tema a venit de ceva zile si m-am gandit sa fac trei globulete pentru bradutul / ii lui Rukkusu. Am cumparat niste braduti dragalsi (mai am doi, mai micuti, dar in iuresul prin sufra abia i-am luat pe cei doi mai mari din raft, insa mai avem timp pana pe 25 sa ii descoperim si pe ceilalti doi). Globuletele le-am facut din margelute sidefate (mai tineti minte ca prin 2010 mai cu seama margeleam.. ei bine, am o cutie cu margelute si m-am bucurat tare mult cand am gasit acolo exact ce culori aveam nevoie. Partea de sus am facut-o cu niste mici decoratiuni gen filigran argintate si totul a fost montat pe ace pentru cercei argintii. N-am gasit clestele meu pentru margelit, asa ca m-am ajutat de un alt cleste si de o croseta pentru a forma bucla de sus, de care pot fi agatati in bradut.
Am reusit si mi-am facut si decor pentru poze - un calendar foarte dragut si inca disponibilele petecute din patura 2 a lui Ralu :)).
La 20:00 am programat si articolul cu Adventul si acum va las (am inceput articolul pe la 15, acum e 18... e bine... hahaha) si incerc sa recuperez comentariile, articolele si tot ce s-a adunat in ultimele doua zile si ma asteapta - nu vreti sa stiti cum arata fereastra mea de browser :)))). 







Eh... planul meu era sa avem si pe provocari verzi o provocare, asa ca sa il dezmortim (aveam si tema si vointa), dar efectiv, in conditiile acestea, nu am cum - asa ca il lasam sa mai hiberneze un pic luna aceasta si in primele doua luni din anul viitor, iar la primavara ne bucuram impreuna de el, cu forte proaspete. 

Pana atunci insa nu uitati ca inca mai impodobim bradul anului acesta, pana pe 11 decembrie: Impodobim Bradul XIII :D

Pe mai tarziu (cum era.. Ja ne! :D)!

ps: cred ca micile globulete pot fi purtate bine merci si ca bijuterii, pana la urma: la bratari, coliere, chiar si la cercei, daca le avatam de o tortita, nu? :D

PPS: evident ca am uitat: La multi ani !! :)

8 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Superbe globulețele realizate pentru Rukkusu Chiar le-ai putea purta și ca bijuterii, fie cercei, fie pandantiv sau charm.
Când m-am gandit la adventul fotografic, m-am gandit că postările tale obișnuite cu Rukkusu pot participa fără probleme la aceasta provocare, singura condiție era să fie poza cu tema zilei, exact cum ai făcut aici. Nu e nevoie să faci postare separată, deși cred că face parte dintr-un obicei al tau de advent din anii anteriori.
Spor la tot ce ti-ai propus!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur tare mult ca iti plac! :D Desi nu le facusem initial cu gandul la bijuterii, cand faceam articolul m-am gandit ca totusi ar arata bine si ca accesorii tip charm, asa cum ai observat si tu :). Asa ca le-am arhivat si pe pagina bijuteriilor :)).

Stiu si iti multumesc. De fapt asa intentionam sa fac, dar apoi a inceput hora piticilor :))) ca nu prea imi placea sa pun doua scrisuri pe o poza .... si stiam ca ma voi lungi si cu pomelnicul de la advent... asa ca am zis ca fac asa. In principiu ma descurc (impart in doua materialul) - iti multumesc pentru urare, sa fie! :) Si tie la fel !

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Globuletele sunt perfecte pentru bradutii tai! Si pot fi reconvertite in bijuterii, cercelusi de culori diferite sau o mica brosa pe un ac de siguranta! Citesc zilnic blogul tau de cand ai revenit, dar mai greu cu comentariile, chiar daca nu ma vezi sa stii ca sunt aici :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur tare mult ca iti plac! Asa este - chiar, ar arata foarte dragut si pe un ac de brosa - ca un mic drapel purtat in piept. hihih.
Cu comentariile stau si eu mai rau :) - mai ales ca prefer sa comentez de pe laptop (de pe tel e horror, haha).
:*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

La mulți ani !
Rukkusu este minunată, lângă moara aceea chiar am crezut că vrea să fie morăriță (tocmai ce am proaspete imagini cu o morăriță la o moară de vânt în Țările de Jos...😃)....
Minunate și finuțe globulețe! Sunt frumos prezentate și de Rukkusu dar și agățate în brăduți...de ce are Rukkusu 2 brăduți - dăruiește cuiva unul dintre ei ? Kouki ce zice ? Vrea și el sau admiră brăduții lui Rukkusu (după ce trage un pui de somn...) ?
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza mai stii? Ii place in lumea satului la moara cea veche, la casa cu cerdac... si la bisericuta de lemn. :D E si zapada, mult alb si curatenie... Feeric.
Ma bucu mult ca iti plac! Si eu am fost foarte fericita ca am gasit tot ce-mi trebuia in cutia de margeleli :D.
Oh... banuiesc ca intre timp ai aflat ca familia brazilor s-a marit :D.
Kouki admira in fiecare zi momentul foto, dar mai de la distanta un pic (de cadru, lol). El vrea bradul... :))) Sa speram ca macar o crenguta reusesc sa imi aduca ai mei. Hihi.
Acum ma asteapta sa termin sa mergem in camera :)). Iar eu tocmai mi-am amintit ca azi.. adica luni am spalat si trebuie sa fac patul ... :))) de la zero. Parca imi vine sa dorm in sufra.. paturi am, muzica, antren!
Glumesc. :D

Diana spunea... [Raspunde]

Ce dragalasenii as fi pierdut daca nu vedeam "recapitularea" de la MFC! 😊 La "rolul" de bijuterii m-am gandit si eu pentru margelute. Sunt foarte fine!
Pupici! ❤

Citind randurile tale imi dau seama ca nu ai doua postari pe zi (cum am scris la MFC din 7 dec., ci... cel putin 3! Uauuuuu! Toata stima!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D M-au salvat perlutele, ca sa zic asa!!
Tot zic ca o sa imi iau margelute de lemn... si nu reusesc :))) Pentru diverse proiecte.
De cate ori vad margele rotunde gen perlute imi amintesc de treaba asta :)).

Da, in medie sunt 3. Uneorireusesc sa fac mai multe (adica sa recuperez din 2021 mai mult de una - atunci sunt happy nevoie mare :P). Incerc sa fac mai multe ca nu se stie cand am o zi mai aglomerata, imprevizibi, si sa nu fie prea multa presiune. Deex azi astept sa vina un curier (cu ceva de la Mos pt baieti) si in od normaltrebuia sa fi venit pana in 2... Ma cam tine din ce am de facut (a fost si apa oprita) asa ca stau asa cu urechea ciulita sa fiu pe faza... si am zis sa profit sa intru la mesaje.
S-ar putea sa am fuga de idei... dar asta e:D
Pup cu drag :D

Trimiteți un comentariu