miercuri, 14 decembrie 2022

Oameni de zapada - decoratiuni.


Buna!
Va salut de la Polul Nord =))). Unde-i da cu frig. Ingheata aerul, genul acela de frig - desi se pare ca se  si cerne fin, ceva ... si nu e vorba despre faina. Putin mi devreme, in timp ce framantam aluatul de pizza, imi tot lungeam gatul spre noaptea de afara. La un moment dat am zarit un alb suspect pe acoperisul de vis a vis (inspe stanga) si ...  ce sa vezi, chiar era zapada. Ok... nu va imaginati ca este ca in pozele cu Rukkusu - nici pomeneala (in partea dinspre bulevard e ud... in spatele blocului, pe acoperisuri s-a depus un strat fin. Sa incurajez totusi zapada, ca sa se mai domoleasca gerul :)). El nu are treaba. Se manifesta.


Dar, mai bine, sa va fac cunostinta cu „omii” mei de zapada. „Oama”, cea din stanga, ce il saluta pe Om... Rukkusu ii tine de agatatori  si este incantata de noii ei prieteni - decoratiuni.


Inainte sa ma laudati pentru Omul de zapada cel aratos (el e un fel de semineu luminos in aceasta postare), am sa va dezamagesc spulberand iluzia ca e creat de mine de la zero :)). Nu - este o „margeluta” mai speciala, suflata din sticla, pe care mi-am cumparat-o candva, mai demult, tocmai pentru ca mi s-a parut foarte reusita. Ce am facut eu, a fost sa iau un ac de cercei, sa aplatizez capatul acestuia si sa adaug o margeluta verde in varf - margeluta folosita si la „oama” de zapada.


Avand in vedere mica mea contributie adusa la realizarea decoratiunii (desi sa fac sistemele astea de pindere fara clestele rotund este cam anevoios, hahaha) mi-am dorit tare mult sa ii fac si o prietena. Si asa a aparut, „Oama”. 


Pentru ea, am folosit tot o baza de cercei, la care am aplatizat bucla din capat. Partea de jos este o perluta acrilica, ce are un model foarte frumos, auriu. Capul este o perluta putin mai mica (am fst extrem de fericita ca le-am gasit - nu va puteti imagina, chiar am avut emotii ca nu o sa am materie prima), un alb -fildes, sidefat. Pe cap i-am pus o palarioara clopotel rosie si in varful ei aceeasi margeulta perla minuscula verde, ca si la Omul de zapada. I-am pus si o esarfa portocalie, din fir stralucitor - dar am sesizat ca seamana mai degraba cu niste manute intinse spre Om, decat cu o esarfa.


Va rog nu faceti poze!! (O fi timida, mai stii? :) ) Sau poate ca, atunci cand vorbeste entuziasmata cu Omul. despre pozele facute in brazi, gesticuleaza din plin (asa mai fac si eu - deci este si aceasta o posibilitate, pe care nu o putem elimina complet).


Dupa multe zile de relativa liniste, azi avem „program”.... Hm. Asa ca simt ca imi pierd tot mai mult puterea de concentrare....

Inainte sa inchei, vreau doar sa va spun ca am reusit azi de dimineata sa il pun pe domnul random la treaba! Am adaugat si galeria de creatii atat aici - Impodobim (si) Bradul anului trecut? XII, cat si aici -  Impodobim Bradul XIII. :D

Si acum fug sa fac si articolul de Advent... Pe maine !! :)





10 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Deci am avut dreptate cu mărgeluțele. Încătarea lui Rukkusu pentru noii ei prieteni am văzut-o și în fila din calendar. Aici se vede mai bine(mai multe pze). Foarte drăgălași omul cu oama lui. Mi-amintești de \cabral, pe el l-am mai auzit vorbind așa.
Mă duc să vad și galeriile. O seară liniștita ( să se oprească zdrăngănelile alea)

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce scumpice sunt decoratiunile. Acum le vad mai bine!
Tot la margele ajungem. Si pofta creste...
Pupici si noapte buna, draga Rux! 😘❤️

Cristi spunea... [Raspunde]

super! macar oamenii de zapada ne amintesc de iarna/ la Bucuresti vor fi 13 grade sambata

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ai avut :D! Da :).
Si eu am avut noroc sa gasesc materie prima si pentru Oama (desi sa stii ca jocul asta nu mi-a fost inspirat de Cabral, desi ii mai urmaresc si eu postarile pe Fb din an in paste - ci de altceva .. haha. Ma gandeam la Ohmu din animatia Nausicaa si apoi am scris la folderul de poze pe laptop Omi.. :)) si de la astea pana la Oama a mai fost un pas).
Ziceam si la fila de advent (eu le-am luat invers) ca nu e gluma, un gand pozitiv amplificat fiind (de mai multe persoane) capata putere - in ultima vreme de cand ati tot scris voi (sau ati gandit si va multumesc pentru asta) urandu-mi liniste, chiar a fost mai multa liniste - parca s-au mai potolit cu zdranganeala.
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana tot, tot - mai era varianta sa crosetez ceva minuscul dar a picat din lipsa de timp, materiale si lumina buna...
:))
pupici cu drag!! :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Cristi oh... si eu care speram sa ninga.... oricum la cat de frig a fost in ultima vreme la noi... Hmm sa se ridice temperaturile la 13 brusc, nu stiu cat de bine o fi.

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Sunt încântată să fac cunoștință cu noii prieteni ai lui Rukkusu: Oama și Omul ... 🥂

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :D Oama asta e fenomenala.. de fapt esarfa ei. are rol multifunctional :))))))
Pupici!

ps: si eu sunt superincantati de cunostinta :D

Diana spunea... [Raspunde]

Un cuplu frumos! 😊 Uite, ca la margelute nu m-am gandit, pentru a face omulet de zapada... Imi doresc tare mult sa gasesc momente in care sa pot mesteri cate o decoratiune - am "recuperat" filele din calendarul de Advent pentru ca nu am lucrat nicio decoratiune. :( Acum incerc sa recuperez la capitolul vizite - am avut si probleme cu "tehnica" (nu erau suficiente celelalte!)... Pana azi in zori abia am reusit sa public unele dintre mesajele primite (aveam mereu un mesaj pe ecran: "operatiunea nu a reusit, mai incercati"!!! = nu se publicau comentariile!); cand voiam sa scriu un comentariu - la mine sau la altii (pe blogspot) - alt mesaj: "nu s-a realizat conexiunea reCaptcha..."!!!
OF! :))) Sa fim sanatosi, restul se rezolva. 😊
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana am patit si eu cu mesajul cu reCaptha atunci cand am deshis articolul dar nu am reusit sa comentez la el in ziua respectiva (mai fac asa - mi le deschid sa le am acolo sa profit cand se iveste o portita. Deobicei dau cate un F5 inainte sa comentez (pentru ca am patit-o de cateva ori sa scriu si sa se piarda in neatnt.

Eu am avut noroc ca a venit Mami in ultimele zile pe la noi - ca altfel nu mai faceam nimic :O. Am acumulat ce e drept ceva restante pe mail, incerc sa recuperez acum, ca am scuza ca am mancat si nu merg chiar imediat inapoi la treaba :)))).

Sa fim sanatosi :*!!!
Tin pumnii sa reusesti sa mai faci - poate chiar de Craciun, s-o ivi o portita sa te joci putin :)
Pupici cu drag si de la noi :D.

ps: initial nici eu nu ma gandisem la margele dar mi-am amintit de domnul... si am zis ca vreau sa apara si el si atunci a aparut si doamna Oama :))).

Trimiteți un comentariu