sâmbătă, 10 decembrie 2022

Partieee - vine o sanie!!!


Seara buna - ce maizi... zici ca am fugit dupa saniuta si ea de mine.... Am tot povestit despre saniuta care fuge, incepand cu primul an de calendar advent - iata, chiar pe fila cu numarul 17. M-a chinuit pe atunci talentul sa o desenez (hahaha).

Azi am zis sa o ascult pe Micaela si sa keep it  simple. Nu zau .... simplu se dovdeste de fiecare data a fi complicat, alambicat, anevoios si asa mai departe.
Stati asa, ca am vazut ca ne apropiem vertiginos de miezul noptii, si nu se stie cat ma intind eu la vorba - asa ca merg sa public fila de advent, ca apoi sa editez in liniste ce mai am de facut....


Visul meu maret era sa fac o sanie...  de mult imi doresc lucrul acesta. Desigur, o sanie, este o sanie. Dar eu voiam sa fac o saniuta din lemn.... Ei, ca material as fi avut..  dar ce te faci cu celelalte lucruri? Ce bine mi-ar fi prins niste cuie micute de tot. Pana cand voi reusi sa ii fac si lui Rukkusu sanie (cine stie, poate il fac pe Tati interesat de subiect :)))) ), m-am multumim insa si cu doua proiecte mai mici, asa ca sa compensez proiectul neimplinit.

Am gasit mai multe modele de sanii origami pe net, dar unul mi-a atras atetntia in mod special. M-am gandit ca seamana binisor cu acele sanii de plastic pe care le vedeam in copilarie, pe partie. Iata-l:


Evident, eu am folosit o coala de origami micuta  - voiam sa fie potrivita de decoratiune. Simplu frumos..... mda. bine ca a iesit in cele din urma, pentru ca la un moment dat, nu va mint, incepusem sa am dubii ca voi reusi sa fac ceva :))). Si ideea era sa fac acea sanie origami, tocmai pentru a ma relaxa, detasa si a putea sa atac planul B (ca daca A - cel cu saniuta de lemn, pentru Rukkusu, nu avea sanse de materializare din lipsa de, sa le spunem, imbinari, hahaha, macar celalalt ce imi incoltise in minte, sa se intample).

Odata ce a iesit ceva :))) - evident ca m-am bucurat, nu?  Este chiar dragalasa saniuta - ii pot pune si ei o agatatoare, dar cred ca mai degraba mi-ar placea sa o asez pe o creanga de grad, ar arata super (eu am doi cocori facuti pentru parinti, pe care ii pun in brad si stau foarte frumos, nu ii agat - ma refer la decoratiuni, nu la parinti, desigur.. hahaha). Si ca veni vorba de brad - a sosiiiiit!!! :D Am varf de bradut dragut si magic si abia astept sa il vad maine pe zi! Era deja intuneric cand au ajuns parintii si l-a pus Mami repede in balcon, cat i-am adus eu niste apa.


Saniuta origami este si functionala (pe partia noastra de zapada artificiala, facuta din pleduletul de finet.. hahah bumbacos). Ursuletul bleu al lui  Rukkusu a incercat-o bucuros. Dar.... at observat ceva agatat in brad? Da? O saniuta mica, mica? 

Simplicissima asta.... realizata dupa principiul puzzle-urilor 3D, mi-a intarit, pentru a nu stiu cata oara faptul ca (daca mai era nevoie) ce e aparent simplu, nu este si in realitate simplu - de realizat. :))) In fine. Am facut vreo doua modele micute de sanie - voiam musai sa arate ca o saniuta obisnuita, nu din aceea ca a Mosului Craciun. Nu ma intelegeti gresit, aceea e superba si chiar am vazut cateva minunat realizate pe net, dar .. na te pui cu „piticii” (ca sa o citez iar pe Micaela). Nu te pui, ca n-ai cu cine. Treci la actiune, cauti, solutii si... executi.



Asa... unde ramasesem? Jos din brad si top pe partie.... 

Saniuta mica, are vreo....7 piese:
  • cele doua laterale (si nu stiu cat se vede in poza, dar pe margini am folosit marker auriu, ca sa subliniez talpile lucioase, varfurile-ntoarse. )
  • sezutul, care este format din 5 parti - piesa care intra ca la puzzle si uneste cele doua laterale - piesa de pe ea, din carton, pe care vine inca o piesa din fetru. Si mai sunt inca doua piese de carton - intaritoare, care au intre ele si snurul, sub primele trei


Si cum in studio era soare si bine, nu se putea sa nu folosim si partia, pentru cei norocosi, cu sanie. A venit si ingerasul, decoratiunea din setul primit de Mos Nicolae, ni s-a alaturat si simpaticul personaj din reclamele Orange (e simpatic, nu ai ce-i face, hahahah) si.... Ne gandeam, oare pe cine sa chemam sa incerce saniuta cea noua...  O saniuta tip puzzle 3D, ar putea foarte bine sa fie condusa de un personaj dintr-un puzzle 3D... asa ca m-am uitat in raft si am invitat o domnisoara care vizita Moscova, sa ni se alature:




Bucurie, harmalaie, partiiiiiie rasunand voios, dar si responsabilitate. Cand vor si sunt indrumati cu dragoste si blandete, copiii mai mari si mai mici, stiu si pot sa se joace frumos si deloc periculos.

Cand joaca s-a terminat si fiecare a plecat la el acasa, Rukkusu a mai ramas putin cu ursuletul. El in sanie si ea tinand saniuta in brate ... cam pe atunci, am realizat eu ca a aparut tema noua - pentru maine.... si am i-am zis lui Rukkusu Houston, avem o problema - si nu era vorba despre sania ei, pe care o vom face noi, pana la urma.



Pana acum ne-am descurcat cum ne-am descurcat, dar sa vedem cum facem noi decoratiune pe tema zapada cu agatatoare de prins in brad :))))))?

Apoi, ne-am uitat una la alta si, cred ca ne-a venit o idee... asa ca ma grabesc sa inchei, sa public articolul si sa vad daca reusesc sa pun in practica ideea respectiva.

Bonus, varianta cu glob a pozei zilei, pentru ca prietena voastra s-a zapacit si a incurcat pe acolo borcanele. Dar nu e cu suparare, ca uite ce draguta e:



Pe maine !! 





8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt tare frumusele saniutele pe care le-ai realizat! Imi place si ursuletul albastru! Se potriveste bine cu saniuta!
Am constatat si eu ca ceea ce pare simplu de facut nu e chiar simplu, cand incep sa lucrez, si faptul ca si tu - care mesteresti super - ai facut o astfel de constatare... ma consoleaza. 😊

Ce departe ati ajuns cu joaca! Poate doar cu sania lui Mos Craciun sa va ajung! 😊
Felicitari pentru toate decoratiunile, Rux! Pupici! ❤

MNiko spunea... [Raspunde]

Cătă veselie pe părtia voastră!. Imi plac ambele săniuțe si cea orif=gami și cea gen puzzle 3D. Rukkusu se bucură din plin de ambele.
Săniuță de lemn am vrut să fac și eu, dar am renunșat și din lipsă de timp.

Suzana spunea... [Raspunde]

Ma intreb daca este ceva ce nu se poate face prin aceasta tehnica.
Interesant origami--ul. Ti-au iesit frumos saniutele.
Bravo, Rux! Pup.😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana nu cred ca ai vrea sa ma vezi cand mesteresc ... nu cred ca super ar fi chiar termenul potrivit :))). Daca seman un pic si cu Ralu (ii vorbeste fata cand e in procesul creativ).. atunci clar ca e foarte amuzant.
Sania mica are 1 cm... lungime :)))) Asa ca sigur, sigur mimica mea avea multe de spus, daca eram privita. Mai ales ca mi-a cam dat de furca :)).

Sania mosului e magica asa ca urca-te alaturi de Bo si haaaaai. :D Desi suntem si noi cam pe unde esti tu - eu am o catapulta si arunc cate o fila de advent ca sa para ca sunt si eu pe acolo, dar de fapt sunt cu restantele in brate :))).

Iti multumesc mult pentru tot! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko sa stii ca ne-am veselit cand am facut pozele - Buni si Kouki ne faceau galerie :))).
Ma bucur mult ca iti plac si tie saniutele! La cea gen puzzle 3D am folosit banda dublu adeziva, ca deh... si sper sa reziste in timp partea din mijloc care are mai multe straturi.
Cred ca mi-ar placea sa mai fac lucruri in genul acesta :)).
Daca puzzle-uri nu am gasit (am vazut globurile si iti multumesc pentru link, dar nu le aveau nici pe alea in stoc, ci la furnizor).

I-am batut azi lui Tati apropo daca are cuie micute si mi-a zis sa pun.. stai ce a zis... pioneze :)))) am cateva dar sunt din cele rotunjite, care clar nu ar merge la saniuta :)).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si eu ma intreb :). Mai erau cateva modele, dar acesta mi-a placut cel mai mult.
Mai bucur mult ca iti plac si iti multumesc.
Pup cu drag!! :D

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Vai de capul meu (un băiețel se văicărea cândva într-o reclamă..😃)!
Ce aglomerație, ce gălăgie !
Săniuțele sunt magice pentru că unde apar ele apar și jucăușii !
Oftez ! Ce mult îmi plăcea la zăpadă, la săniuș ! Unde ești copilărie ?!
Rukkusu este minunată că a rămas (ca o adevărată mămicuță ...) să îl rostogolească prin zăpadă și pe drăgălașul ursuleț (sau a fost pe săniuță și a căzut la sosire...?)!
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :)) nu cred ca stiu reclama .. :))
Si mie imi placea. unde mai pui ca atunci cand eram eu foarte mica ieseau si parintii la sanius si ne dadeam pe stradutele din jurul blocului - nu era ca acum plin de masini - mergeai pe strada in panta pana in artera principala pe unde mai aparea din cand in cand cate un autobuz.. mai o masina (rar)... vremuri. si zapada .. alba curata... ah. :D
A cazut poate cand faceam poze :)) Dar atunci doar statea in zapada - ii lasase loc saniutei mici mici in cea doar mica :))))). Ca sa se vada cat e de mica. :)))
Pup cu drag!

Trimiteți un comentariu