vineri, 16 decembrie 2022

Renul.


Buna!

Rukkusu l-a chemat alaturi pe noul ei prieten Rudolph. L-a agatat prin bradutii mai mici - cei mari someaza pe moment (nu am cadru suficient de mare pentru ei si... nici nu s-au indreptat nevoie mare cine stie ce). Motiv pentru care, ne-am distrat pe platou - brazii, renul si Rukkusu, rostogolindu-se de zor prin nameti.


Daca conurile mele de brad (sau poate molid, mai degraba) nu ar fi fost aproape cat Rukkusu, as fi facut un astfel de ren (nu e timpul pierdut). Dar asa... m-a chinuit iar talentul sa fac eu o decoratiune chibie (micuta si dragalasa - apropo, kawaii inseamna dragalas si kowai inseamna de speriat... acum fiecare cum considera, la alegere hehe).



In timp ce se jucau, i-am surprins renului.... codita :)))))). Este facuta din aceeasi sarma plusata folosita si la cornite (imi place tare mult nuanta - sper sincer sa mai gasesc sa imi cumpar - cautam de mult si a fost intamplare de fapt, eu coamandasem negru, nu mai aveau si m-au intrebat daca vreau altceva in schimb).


Corpul si picioarele sunt crosetate. urechile sunt cusute si sunt din fetru. Nasul este brodat. Ochisorii sunt niste ochisori mici de 4 mm fara siguranta (care teoretic ar trebui lipiti, banuiesc). Cornitele si codita - sarma plusata. Sistemul de prindere in brad - margeluta si un ornament filigran. Desigur roz in obraji, de la creioanele mele neon poloneze :D.


Acum, mai ramane sa il astepte pe Mos Craciun (si bag de seama ca nu mai trebuie sa il astepte mult - desi am o mica nelamurire, pentru ca Rudolph tot zice ceva de un elf... ceva de atelierul Mosului.... Sper sa elucidez misterul pana maine :)).



Cam asa se prezinta proiectul decoratiune de azi (am uitat sa spun ca renul meu este puiut, de aceea are si corpul ceva mai deschis la culoare - culmea e ca aseara voiam sa lucrez cu firul inchid la culoare si sa ii fac cu totul alta forma... :O).


Pana una alta, iata si doua poze doar cu renutul, ca sa il vedeti mai bine. Sarma plusata este formidabil de frumoasa. Parca ar avea cornite reale (si codita la fel). Iar picioarele sunt crosetate in asa fel, incat sa sugereze un fel de salt... pus in bradut, renutul va salta si topai in voie, animand pomul de Craciun :D.



Si uite asa, n-am facut niciunul dintre proiectele la care ma gandisem initial, ci ceva care s-a conturat pe masura ce lucram (bine ca nu au iesit cornitele pe spate, codita in loc de nas... la cat de intrerupta am fost, lol).

Ja ne!

10 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Renul tau e Rudolf, nu? Il cunosc dupa nasuc :) Si rosu in obrajori de la frigul de afara! Sarma plusata este perfecta pentru cornite, nu se putea ceva mai nimerit. Acum trebuie sa faci toata echipa, pe urma sania...

Suzana spunea... [Raspunde]

Se putea sa nu-l faci crosetat? Micut si dragut. Imi permiti o observatie? Habar nu am cum au renii boticul, dar parca as fi folosit alta culoare. Rosul parca e prea intens.
Asa cum faci figurinele astea le si umpli cu ceva sau doar din croseta ies asa? Si imi place si stilul de atarnatoare. E chiar elegant.
Pupici, Rux! Weekend placutin continuare.😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Renul drăgălas foc. Nu-i așa că cel mai bine ies proiectele la care lucrzi după inspirația de moment? Te invidiez pentru răbdarea de a lucra proiecte așa micuțe. Nu-mi propusesem inițial asta, dar acum pentrubrăduțul lui Martinel, vreau să reuțesc ornamente micuțe. Nu prea îmi iese mereu.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordalisoda, da - chiar el. hihihih.
Ai vazut ce obrajori roz are? :))))
E superba sarma asta :O. Mai vreau... Chiar sa ma uit sa vad daca mai au (desi m-au cam suparat ultima data tipii de la care am luat...- magazin online. AH!!! acum imi dau seama - e din Cluj :D - deci ai putea gasi. Ceva gen Decoatiuni Creative).
N-ar fi o idee rea... dar nu chiar acum acum, acum acum.. as face nani...:))) M-a adormit Hrusca... . Si am de facut inca treburi azi.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana pai se putea... un fetru acolo (culmea e ca am reni decupati din fetru... :)))).
E Rudolph. De aia :D Altfel il faceam maro mai inchis.. dar nah, mi s-a pus mie pata pe Rudolph. Mi-as fi dorit un fel de pompom dar nu am avut :).
Da, le umplu cu umplutura de perna - chiar vreau sa ma pun sa vanez ceva perne din acest motiv :))).
Ma bucur mult ca iti place! De cand le-am vazut la globuri m-am gandit. le am de mult timp. Dar acum le-a venit randul.
pupici cu mult drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko uneori da, uneori nu prea.. :))) Dar si atunci dupa ce imi trece nemultumirea si uit un pic de defectele stiute de mine, apoi ma minunez :))). Asa ca ai dreptate.
Nici eu nu imi propusesem, dar am incercat sa fie cat de cat potrivit cu ea. Subscriu - dar ne straduim :*!!
Pupici

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Este poznaș renuțul...kawaii...are mustăcioara și cheful de glume al lui Chaplin, așa-i ? Rukkusu a râs de toate poznele pe care i le-a povestit micuțul ren ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza cu siguranta e un poznas si jumatate - m-am tot gandit si razgandit cum sa il fac (aveam eu doua idei in mine, la final a iesit o a treia :)))))
Pupici!

Diana spunea... [Raspunde]

E super kawaii renul!!! 😊 Cel facut de mine din coaja de nuca ar putea fi numit... cum ziceai?! Kowai? :))
E un dragalas de numa, cu cornitele lui plusate! Super felicitari, si pentru rabdare! Cred ca abia asteapta sa zburde prin bradut!
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :)))). Nu mai spune asa :) Renutul din coaja de nuca e un scump - unde mai pui ca e greu sa spargi o nuca asa! :)
Sarma plusata e geniala. Asa rau imi pare ca nu am descoperit-o la timp sa imi mai iau... sa vedem daca voi mai gasi. E chiar frumoasa.
Cred ca o parte din decoratiuni (cele mai maricele) le voi pune in brad, sambata (bradul brad) asa ca va avea ocazia sa zburde :D.
Puuup :*

Trimiteți un comentariu