marți, 20 decembrie 2022

Rukkusu si Globuletul.


Buna!
Tocmai am sters un kilometru de text... nu avea legatura cu decoratiunea - asa ca nu e nicio pierdere. As zice ca poate ca am pierdut timp pretios, dar nu - mi-a facut bine sa scriu lucrurile alea.. si apoi sa le sterg.

Am vrut sa fac doua globulete - unul pictat si unul ornat pe dinauntru - stiti voi, acele globuri cu zapada, absolut adorabile. Chiar .. mi-am amintit ca mi-a luat Mami unul (si nu stiu cum au ei asa o bafta ca s-a crapat ... asa ca e la ei, in reparatii). Asa ca nu il am dar... am unul cu bufuleti sclipiciosi - nu ma felicitati ca nu l-am facut eu, e cumparat :))).
De pictat, iar pauza - mizam pe unul mititel (vazusem eu la Pepco niste seturi potrivite si pentru papusi si deja ma visam mare decoratoare - n-a gasit Mami, asa ca imi mai ramanea sa caut o margeluta potrivita. N-am gasit...
Insa (cred ca mai mult au durat cautarile)... am gasit ceva ce cred eu ca a dus la crearea unui globulet adorabil!



Cu aceasta ocazie, am putut folosi si tortita aurita pereche a celei folosite la Poinsettia. Hihi. Am folosit o magea mare, dintr-un material gen catifea, cu niste decoratiuni dintr-un fir aurit,valurit. O aveam de prin 2009-2010, cam asa, nici nu mai stiu. Si mereu ma intrebam ce as putea face cu ea. Ei bine, iata! am facut un glob. In partea de jos a mers la fix ultima mea perluta in culoarea aceea superba (nu e auriu, dar nu imi vine in minte ce sa zic ca ar fi.. poate un grej?). O pastram la loc de cinste (ca alta nu mai am si nici nu am mai gasit ca ea). Elementul de legatura a fost un fir subtire de sarma aurie (al carui capat nu l-am gasit asaca am taiat si eu uneva si extras o bucatica.. :O).


Desigur, uitam de capatul filigran - ma felicit incat o data ca mi-am luat decoratiunile astea - si le-am luat fix ca sa fac globulete :))). Visam eu pe atunci sa ma fac niste calendare advent cu mini globulete, tematice (calendarele sa fie tematice). Nici din acestea nu am mai gasit - nu ar fi fost rau sa iau atunci mai multe (dar... bugetul).


Cu ocazia asta, am un mini globulet din material, pentru ca tot mi-am dorit eu de mult asa ceva. Iar Rukkusu pare sa il indrageasca si ea.


M-am folosit de aceasta tema (ca pretext) ca sa desfac globul cu pompoms sclipiciosi - haha, sa vad si eu cum sunt (foooarte simpatici). 


Si aceasta este decoratiunea pregatita pentru astazi -ma bucur foarte mult ca am reusit sa o fac, ca mi-am recuperat sufrageria si pot acum sa incerc sa recuperez si restantele acumulate. Mai ramane acum sa plece durerea de cap, ca sa pot fi eficienta (pe aceasta cale, imi cer scuze anticipat daca mi-au scapat greseli de scriere sau am portiuni fara noima - efectiv nu ma pot concentra cum trebuie, toate aceste substante toxice imi fac foarte rau).


Acum merg sa fac si cele doua file de Advent (am si la 2021 - am reusit sa fac diploma - dar scriu acolo mao mult despre asta).
Aveti grija de voi. Ja ne!

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Globuletul e superb! E... regal, cumva. Imi place foarte mult!
Imi plac si motoceii "ciufuliti" din globul de zapada! 😊
Pupici cu drag! ❤ Speram sa-ti fi revenit... Iti doresc sa treaca repede-repede durerea de cap! ❤

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Minunat globuleț, o adevărată bijuterie ... cum l-am văzut, am gândit că Rukkusu a primit "punguța cu 2 bani..."
Pupici ❤️

Suzana spunea... [Raspunde]

E chiar adorabil. Foarte inspirata ai fost si imi place mult culoarea.
Bravo, Rux! Pup.😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Sper că te-ai odihnit și că durerea de cap a trecut.
Globulețul din mărgeluța catifelată e pur si simplu adorabil. Atât de multe detalii în ceva așa mic, felicitări.
Și eu am oscilat intre pictură și glob umplut cu ceva. Până la urmă am făcut altceva.
Spor în continuare.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sincera sa fiu si eu - chiar am fost surprisa. dar mereu uit ca la fiecare chestie din asta ma tot sacaie un timp. Probabil am fost si foarte obosita si s-a resimtit mai rau.
Da, chiar ma gandeam ca daca as fi avut mai multe ar fi fost un set de globulete foarte dragalas si deosebit. Asa... e un unicat :D.
Si mie mi-au placut motoceii. Daca erau negri semanau cu motoceii de funingine dintr-un anime Ghibli. :D
Pupici :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japonezaapropo de 2 bani, cand era mica si mergeam la Bunici, imi placea cand imi dadea bunicul meu bocanelul cu colectia de 5 bani.Erau asa de mititei :))))).

pupici :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si mie imi plac. adevarul este ca mai am ceva asemanator, dar fara accesoriile aurii - e doar maroniu. Si acela era frumos, dar combinatia asta mi-a placut asa tare si... ca sa fiu sincera, de mult voiam sa folosesc intr-un proiect pufosenia aceasta :)). Multumesc mult si puuup!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ca sa fiu sincera .. acum ma lupt cu somnul - nu de alta dar as vrea sa dorm bine la noapte ca maine am zi lunga lunga. si azi noapte am dormit doar vreo 2 ore (Kouki a fost un pic agitat, mi-a picat ceva in camera si m-a trezit brusc si uite asa - dar macar am fost eficienta si am reusit sa rezolv si recuerez mare parte din lucruri, Mai am acum de facut covrigi si branza... teoretic. Practic ar mai fi si altele :)))

Am vazut!!! si culorile sunt aproape la fel. Chiar m-am bucurat tare - de coincidenta. Si amuzant este ca voiam macar un globulet de decor - mi l-a adus Mami dupa (mi-a luat unul si a avut un accident - globuletul asa ca l-au lipit si l-au mai tinut la ei).

Spor sa avem! pupici !!!

Trimiteți un comentariu