duminică, 11 decembrie 2022

Sirag de zapada.


Buna!
Si cum v-ati petrecut voi duminica? Pe mine m-a chinuit talentul, la propriu (acum ma cam chinuie foamea - rezultat al primului fapt, cel cu talentul, hahah, asa ca ma grabesc sa scriu articolul si apoi sa „alimentez” - in fine intai sa pregatesc ceva si apoi, intelegeti voi!).

Dar sa incepem cu inceputul. Am avut azi o tema.... frumoasa nu zic nu! Zapada. Na, acum sa va vad. Luati de faceti decoratiuni cu tema asta, zapada si le puneti in pom. Pai sigur, excludem minunatele „gloabe” (a se citi globuri) transparente umplute cu pompoms, bile de polisteren, vata si alte cele, sau cele decorate la exterior sa para din zapada. Ca n-am. In fine, am pompoms dar totusi... le pun o gaica si gata? Nu se poate ... sa ne complicam zic....


Hai sa facem beteala de zapada! Si ideea mi se parea tare buna aseara. Inintial o vedeam crosetata frumusel, dupa care mi-am revenit putin in simtiri - nu ca e azi duminica, ca vorba aia, pentru mine e relaxare sa lucrez de mana, imi face bine si o exceptie, nah. DAAAAR nu stiu cum sa va zic, sa crosetez cu un fir ceva mai gros ca ata, pe o croseta minuscula sub 1mm... si cu lumina chioara care este.... Nu parea prea terapeutic. asa ca am zis, lasa ca insiram margelute ca nu o fi bai.


Dupa jumatate de ora in care am incercat pe „neve” (ca efectiv nu vedeam firul de ata si nici mare branza din acul acela super lung si subtire pentru margelit) si esuat lamentabil, incepusem sa am ceva indoieli privitoare la maretul meu proiect si sa visez la bilute de polistiren insirate pe ata :))))). Evident ca nu m-am lasat si... am facut un mic turture din zapada (eh, poate are si doua cristale de gheata, nu o fi cu suparate) pe care Rukkusu l-a si luat cu bucurie ca sa il probeze in bradutul penultim ca inaltime.


Dar evident, nu puteam sa ne prezentam doar cu un turturel azi, in fata voastra - desi, de decor, avem zapada din belsug, nu ducem lipsa. 

Asa ca am luat iar acul, ata... le-am tinut un mic discurs de incurajare (lol) si ... ca sa vezi, a mers. Am reusit sa pun ata in ac :))). Victorie. Am folosit pentru a securiza capatul siragului niste elemente argintate pe care le aveam de foarte mult timp. 

(Incredibil - Kouki mananca fara mine. Si-a pastrat pizza pentru vremuri grele :)) - in castronel si acum rontaie intr-o fericire. Hmmm. Dragule, maine in poza cu tine!! Ca azi nu te-am deranjat si uite tu - tradare!!)


Ca sistem de prindere pentru sirag am folosit niste... zale cred ca le spune, nu? De ele se poate atasa si alt sistem de prindere gen agrafa de hartie (eu le folosesc la bradul mare). Am pus cateva margelute mici (alta distractie) si pe zale.


Ideea mea a fost sa creez un sirag de zapada din margele albe, sidefate, trasparente, de diferite marimi si forme si care sa aiba din loc in loc ca niste siraguri care coboara din siragul principal (sunt ca in reclama aia cu batonul cu alune - nu imi gasesc cuvintele ... hahah).
Am folosit niste margelute extrem de mici (de fapt va puteti da seama uitandu-va la mana lui Rukkusu) albe si transparente - vreo doua mi-au scapat pe covor si alt timp pierut, apuca-te sa pipui... ca nu se vedea nimic :))). Da, le-am gasit pana la urma.. Pfiu.


Sa stiti ca, desi poate nu reiese din ce am scris pana acum, m-am si distrat pe parcursul insiruirii. Mai putin cand am realizat ca primul sirag e cam scurt - ramaneam fara ata si a urmat iar o etapa de bagat ata in ac :)))). Titlul articolului l-am lasat insa cum se voia initial. Dar noi avem acum doua siraguri si un turturel :D.



Rukkusu este insa incantata nevoie mare si a tinut sa o pozez din enspe unghiuri si cu diferite filtre - ca poate, doar-doar, s-o vedea mai clar despre ce e vorba, macar intr-o poza (i-am povestit eu ca se vede diferit in functie de aparat (laptop/pc/telefon/tableta) si atat i-a trebuit.

Dar sa vedem totusi si o poza doar cu bradutii inzapeziti:


Hihihih! Abia am reusit sa o fac si pe aceasta ca Rukkusu a si intervenit in cadru, ca sa imi arate ea cum se prezinta mai bine siragurile. De atata entuziasm, cand sa fac poza s-a si miscat - asa ca a iesit putin blurata, dar a zis sa incarc totusi si poza aceasta, ca se vad bine creatiile noastre. asa ca i-am facut pe plac:


Dupa care am mai facut o poza, ca sa iasa si ea bine si.. sa va lasam cu ceva dragut. asa pe final de articol.

Pana la urma, ma bucur mult ca am reusit sa finalizez acest proiect. Probabil ca beteala sau siragul de zapada poate fi folosit si pe post de accesoriu (mai o bratara, mai un cercel, mai un charm, sau un cordon sic pentru Rukkusu... si cine mai stie ce. Cred ca ar arata foarte bine si pe un bradut crostetat, la fel cum cred ca mi-ar placea, candva sa fac totusi si niste zapada crosetata - dar pentru un bradut mai mare - ah.. dar stai... eu am crosetat ceva zapada pe un bradut micut. 😅


Am descoperit ca pentru maine avem alta super tema --- sa vedem cum o scoatem la capat de data aceasta.

Ja ne! :D



8 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Eu chiar am apelat azi la clasicul glob umplut cu zăpadă. Ideea mea mai creativă era să pictez zăpadă pe o felie de lemn pe care să o fac glob, dar ...chiar nu aveam chef să mai scot acuarelele.
Îmi place șiragul tau de zăpadă. Bine-nteles că m-am găndit dacă poate fi folosit pe post de bijurerii.
Brăduții arată superb împodobiți cu aceste șiraguri. Felicitări!

Suzana spunea... [Raspunde]

Credeam initial ca sunt margele de nisip, dar par mai mari.
Arata frumos la final. Dar cu munca garla!
Felicitari, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko si eu mi-am comandat azi unul :))). In sfarsit - ca de cand tot zic si aman...
Abia astept sa merg sa il vad - am zis sa incep totusi saptamana cu mailul la zi - asta apropo de cat de la zi sunt :))).
Foarte tare ar fi iesit - sunt mare fana felii de lemn :)))). Ma tot rog de Tati cand tunde merii sa imi taie si mie o felie doua din crengute.. ehhhh.

Ma bcur mult ca iti place :D si ma bucur ca se vad cat de cat in poze - am avut ceva emotii. Da, ne putem impodobi si noi, la o adica cu ei (cred ca ar merge chiar si atasati pe o gentuta, rucsac, acum ca ma gandesc - pana una alta sunt in cutia cu decoratiuni advent :D)

Iti multumesc mult :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sunt si margelute de nisip! Cele mai mici dintre ele (albe si transparente) nu intra deloc pe un ac obisnuit. Doar cu acul de margele foarte subtire. Mai sunt doua alb/transparent ceva mai mari, obisnuite, am gasit chiar si o perluta alba ratacita (pusa in siragul mai mare, cat m-am bucurat pentru ea) - mai sunt unnele tubulare si unele ovale.
Ca idee, bradul cel mic are 4cm inaltime si cel mare are vreo 8.

Iti multumesc mult!! Pup cu drag :D

Diana spunea... [Raspunde]

La bijuterii m-am gandit inca de la postarea de Advent (pe care am citit-o mai intai) 😊 Vazandu-le aici - in toata gratia lor - gandul e si mai clar: bjuterii sunt! Par... nu stiu cum sa zic... Diafane (cam asa ceva) - sunt foarte fine. Felicitari si pentru mdel si pentru rabdare! 😊
Pupici! ❤

Hahaha! Kouki n-a consumat asa de multa energie si-a putut pastra ceva pentru mai tarziu. ❤❤❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ca vorbim de Kouki, tocai ce a venit la mine (fusese pesemne la Buni in camera in vizita).
imi da pupici ca nu stiu ce prostii a facut (s-a scarpinat, aoa a facut) si si-a ranit urechiusa si acum trebuie sa il mangai.... asa ca scriu cu o mana.... cum pot.
Ma bucur mult ca iti plac - m-a inspirat ideea aia de zapada valurita pe care o vedem pe pervaz, ca sa fiu sincera.
Iti multumesc mult!!!!
Pupici :*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Wow, wow, wow !
Minunat țurțurel ! ❤️
Brăduții sunt superb decorați cu ghirlandele de zăpadă...❤️
La final, pot spune că Rukkusu și-a prezentat "averea" așa cum prodedează arheologii la descoperirea artefactelor de miii de ani...❤️👍😃 pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :D
Am avut cativa turturi decorativi .. Doamne ce frumosi erau (De la mami) dar cred ca a mai ramas unul mic... si e pe undeva prin cutii - nam mai apucat sa umblu la ele.
Ma bucur mult ca iti place cum se vad.
Nu ma bucur asa mult ca prin unele poze se vede umbra de la tel, oricat m-am straduit, dar ce sa-i facem :))).

Trimiteți un comentariu