marți, 13 decembrie 2022

Trenuletul decoratiune.


Nu imi vine sa cred ca am ajuns la fotografia cu numarul 74 din calatoria alaturi de Rukkusu :O. Cand fac pozele obisnuiesc sa ma uit rapid pe calculator ca sa nu gresesc, dar il pun asa oarecum, pe pilot automat... 

Astazi am avut o tema (ca toate de pana acum dealtfel) fooooarte frumoasa: trenulet. Evident ca mi-ar fi placut un trenulet care sa se invarta in jurul (prin eventual) bradului...sa aiba rotite si tot tacamul. Dupa care a trebuit sa infrunt realitatea :)))).  Totusi - sunt recunoscatoare ca am reusit sa gasesc o solutie si sa nu apelez la fetru (decat putin, ici-colo) ca ieri... nu de alta dar.. n-as fi terminat nici la sfantu asteapta....


Asa cum probabil ca observati - lui Rukkusu i-a ajuns bradul (de fapt brazii - ca am luat doi brazi maricei de 25 cm. Au venit amandoi avariati (adica turtiti ca vai de ei... si deci va trebui sa le scriu celor de la care i-am cumparat .... ma gandesc ca poate totusi ei s-or aranja in timp, cumva... dar ce ma fac cu perechea lipsa de ochisori cu siguranta? ) Chestiunea asta m-a cam intristat asa un pic...


Am incercat, in poze, sa il asez pe cel mai putin afectat, in asa fel incat sa nu se vada. Macar nu miroase - asta e un lucru bun. Si e frumos.... Lui Rukkusu ii place, asa ca totul e bine. 
Trenuletul nostru are sistemul de prindere in spate - unde are un fel de antenuta cu steagul tricolor.. (deci ala e spatele, hahaha).


Am folosit la proiect mai multe elemente din categorii diferite - deci e un soi de mixed-media. Sa va povestim:
  • baza pe care este montat trenul este o scobitoare. 
  • vagoanele sunt facute din cubulete de lemn (gaurite - pentru ca erau pentru margelit) si un colindru din material acrilic, din care am folosit daca va mai amintiti si la una dintre lumanari.
  • Inspre varf am pus si o margeluta de nisip galbena (care sa lumineze) si spre spate o tija pentru cercei pe care am insirat trei margelute in culorile tricolorului (nu intentionasem, dar asa s-a nimerit)
  • trenuletul este securizat cu niste varfuri de silicon pe care le aveam pentru cercei.
  • pentru roti, luminitele de pe locomotiva si varful bradutului am folosit niste strasuri care erau lipite cu banda dubluadeziva, cred si pe care le primisem ca premiu cred candva...
  • ca ferestre la locomotiva am folosit un fel de abtibild dintr-un set cu renisori adezivi -  era marginea setului si mi-a placut pentru ca straluceste.
  • tot la cabina avem si doua margele tubulare rosu cu alb (una este in auntru pentru a o sustine pe cea care se vede jumatate)
  • intre vagoane este fetru (ca distantator)
  • pe al doilea vagon sunt lipite doua stickere cu ursulet dintr-un set primit tot acum vreo 10 ani de la Ralu
  • bradul este un varf de pix (in el am pus un fel de beteala sclipitoare si la baza putin fetru rosu; de jur imprejur am pus un for alb si am lipit cu banda dublu adeziva (a trebuit sa pun vreo doua ture) de baza


Cumva... proiectul acesta s-a facut singur. Da, desigur, m-am agitat eu toata cautand ceva ceva care sa se potriveasca - dar, apoi, cu cat, ma relaxam, cu atat parca aparea ce trebuia... :)). Uneori, se mai intampla. 
daca imi place? Tare tare mult :)).


Iata-l si in bradutul cel mare - nu am avut cum sa il asez mai bine - v-am spus din ce motive... :)). dar m-am bucurat ca sta.  Cat de cat se poate vedea ca straluceste pe ici, pe colo. Cand faceam pozele ma gandeam la Diana, si imi ziceam ca o sa o citez: Fereastra care straluceste dar nu se prea vede ca straluceste... :)).


Am facut totusi si niste poze de aproape si  parca se vedeau ceva mai bine - lumina de la noi iar a scazut in intensitate (se intampla si la voi sa se simta o scadere in intensitate la lumina?) si efectiv nu mai reusesc sa focalizez bine. :)) Eu.. bine si aparatul dupa cum se poate vedea.


Cu siguranta ca, pana reusesc eu sa si scriu, sa aranjez pozele in pagina, va fi trecut miezul noptii... desi, de fapt, am inceput articolul inainte de cel cu fila,dupa cum se va si vedea. Dar, asta e. Trebuie sa fac un back-up pe telefon (este prea plin ) si apoi si pe laptop -  poate asa va merge totul mai repede. Dar sa vedem cand.


Apropo de timp. Nu am uitat de Impodobim Bradul - trebuie sa fac tragerea la sorti cu dl Random, dar nu stiu daca reusesc in noaptea asta, sau o las pe maine. Oricum luni as vrea sa pun sa trimit si eu pachetele ca sa ajunga in timp util (am si restantele aproape gata, asa ca sper sa am weekendul ceva mai liber sa le pot aranja pe toate).


Acesta a fost proiectul meu de astazi. Mi-a placut tare, tare mult - si cred ca a iesit destul de bine pentru un mic trenulet decoratiune. Acum, candva mi-ar placea sa fac si unul mai maricel, hihihi - dar cu ocazia asta, pe cand ma uitam si eu asa, dupa trenuri (initial am vrut sa fac si ceva puzzle 3D, eventual si m-am uitat chiar si dupa origami - da exista) am vazut un set format din doua puzzle-uri 3D cu tren si brad, parca, de colorat. dar nu la noi - am bagat eu acolo un link cu milogeala indirecta, sa vedem daca ma aude Mos Craciun (aka Ralu).. hmm mai bine merg sa ma milogesc direct :)). Nu ar fi foarte scump.... si vorba aceea, am fost cuminte, merit :)).




In ultima poza se vad cat de cat si sclipiciurile din ferestre... si se pot observa si beculetele de la locomotiva (pe verde).  Si in prima poza dintre cele trei de mai sus, se vad putin firele sclipicioase din bradut.


Si ultimele doua poze cu Rukkusu, cei patru braduti micuti si trenuletul, pozat din ambele parti :)). Sper sa va placa si voua!


Ja ne!!

14 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

E așa de dulce trenulețul, parcă e din turtă dulce!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

E așa de dulce trenulețul, parcă e din turtă dulce! Și mi-ai dat idei, am și eu două cărticele cu autocolante parțial folosite, dar inca sunt destule disponibile. Le-am tot ținut că deh, nu îmi venea să le arunc, dar nici nu știam ce să fac cu ele.
Lumina.... de ani buni mă plâng că nu se vede bine seara, dar cred că de vină sunt becurile. Poate un pic și ochii mei, dar a trebuit schimbat un bec zilele trecute că s-au ars și l-am înlocuit cu un bec cu led că numai din ăla aveam in casa. Este mai puternic și se vede mult mai bine, dar eu detest lumina rece, mi se pare bolnavă. La ochi e buna, dar la creier mă zgârie :) o las așa că e in dormitor și nu e mult folosită. Nu îmi place, dar vad mult mai bine in dulap :)

Diana spunea... [Raspunde]

Hahahaha! Am râs cu pofta citind despre "stralucit care nu se vede ca straluceste"! (citat aproximativ) :)))) Abia acum am inteles - deplin! - de ce te-ai amuzat. Deh, ardeleanca: imi spui joi un banc si râd duminica, in biserica! 😊
Trenuletul e o frumusete! Felicitari!! Mai am mult pana sa va ajung, si nici idei nu prea am asa ca... e posibil sa ma inspir de pe la voi. 😊
Pupici! ❤

MNiko spunea... [Raspunde]

Un trenulet superb, cu o atenție deosebită la detalii. Felicitări

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso :*
mie inca nu imi vine sa cred ca am reusit sa il finalizez!! :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso asa si la mine - imi luase Ralu acum muuulti ani o ctie cu niste role (nu sunt mari si sunt si prost facute /gandite pentru ca au picat autocolantele de pe ele la cum le-au facut ei sul . :)) Tot asa stateau asteptand cand m-am gandit ca ar arata bine pe vagonul 2. :D voiam sa pun si omulet la fereastra dar erau prea mari, asa ca am recuperat o margine transparenta slipicioasa.

E ceva cu becurile ca in unele seri lumina e ok si in altele e bolnava de-a dreptul. Efectiv orbecai.
Eu am unele care se incarca la soare (tot cu led) si e mai buna decat asta de la curent - prb e ca daca nu le incarc ca lumea tin putin. Dar intr-o noapte am crosetat la lumina lor si am vazut mai bine ca in sufragerie.
Am luat niste leduri mai puternice la testoase si am observat ca in timp si la alea scade intensitatea. unde la inceput era wow s-a facut lmumina, acum... e cam ca in rest de prost.
Vreau totusi sa imi caut nsite becuri cu lumeni multi, pentru ca se pare ca din ce au valoare mai mare din aia lumineaza mai puternic :)).
Pupici cu drag :D

ps: ai vazut varful de pix? bradut am facut din el, hahaha - chiar m-am gandit la tine cand l-am sustras de la pix.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :)))))) Da, da!! Pai mi-am amintit de creatia ta care era sclipicioasa dar in poza nu se prea vedea. asa si eu acum - daca nu am sucit, rasucit, invartit - prin unele poze se zareste cat de cat.. daca ti se spune ce sa cauti, cu indicator, vorba aceea :)).
Ralu a mea cand era mica avea o vorba - e de ras? :)))))))) Ca sa stie nu de alta.

Ma bucur mult ca iti place. Eu inca ma minunez ca a iesit... ca efectiv nu credeam initial ca o scot la capat (gandisem proiectul pornind de la cuburile de lemn, dar nu chiar asa - aveam eu vise marete :))) si complet irealizabile. Desigur.

Abia astept sa vad ce trenulet va descoperi Bo! Te rog, daca gasesti ceva care sa te inspire, ma bucur mult!!:*
Trimitem pupici si imbratisari (Kouki cel putin e pe pozitie :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko iti multumesc mult - ma bucur ca iti place! Sa stii ca si aici am simtit lipsa unui lipici aliat mai serios - ma gandeam chiar ca mi-ar trebui niste banda dubla adeziva buretoasa cred... hmmm probabil ca ar fi fost mai buna cel putin pentru a fixa bradutul. :)
Am vazut si eu figurinele cu trenulet - sunt absolut adorabile :D !!
Pupici!

Suzana spunea... [Raspunde]

Foarte frumos. Acum il vad mai bine si e o scumpete! Cu atatea detalii deosebite!
Multumesc, Rux! Pupici!😘❤️

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Daaaa, am vrut sa zic și de vârful de pix, se adaugă la categoria idei de ținut minte. Ah, și vreau să îți spun că de când postezi zilnic intru aici ca in magazinul de cadouri :) abia aștept să văd dimineața ce ai mai scris, ce ai mai lucrat.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ce ma bucur ca iti place!! azi l-am scos iar din cutie sa i-l arat si lui Tati si cu ocazia asta m-am uitat iar la el cat e de dragalas. Cred ca mi-ar placea sa fac si unul mai maricel :)))
Ahh stai... mi-a zis ralu ca mi-a comandat un puzzle 3D.. Abia astept. Numai sa nu uite sa il ia la ea :))))
Pup cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso
sa stii ca si eu intru fix la fel - sunt zob de oboseala, dar asta e momentul meu de bucurie zilnica :)))).
Am vazut acum ca ai pus niste poze supeeeeerbe!!!
Fug sa le vad si apoi sa merg sa fac ceva de mancare (ca sa vezi treaba, nu vrea deloc sa se faca singura .. haha)
:*

ps: sa dai daca ai timp un ochi si la Impodobim Bradul :D

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ai reușit un trenuleț "numit dorință" ❤️ ! Felicitări 👍

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza multumesc mult :*!!
Sa stii ca ai dreptate. :)
De cate ori il privesc ma bucura mult. :D

Trimiteți un comentariu