vineri, 9 decembrie 2022

Un bradut micut.


Buna :) !
Ieri dupa ce am povestit pe blog, mi-am luat cumva o pauza. Adica am lasat deoparte blogosfera (dar recuperez in seara asta :D) si m-am trezit ca m-am uitat la vlog-uri. Mai intai la unul de calatorii, prin Africa, in timp ce luam o mica gustare. 
Dupa care... am dat-o pe vlogmasuri. Ideea e ca ma adormeau colidele de nu se poate si voiam sa termin niste proiecte pe care le aveam pe lista de foarte mult timp. Si uite-asa, cu un ochi si pe vlogmas, am reusit sa recuperez din restante si sunt foarte fericita. Problema e ca ... stiti voi, mie imi placea mult sa ne vedem la 💗Timp pentru Tine💗.  Abia astept sa le refac vizibile (simt ca e blogul dragul ciuntit, fara). Dar inca nu stiu cum voi proceda cu disclaimerul. Ma mai gandesc. Pana in ianuarie - ca oricum acum nu as avea timp.
Si uite asa.... a trecut timpul, azi a fost o zi plina si abia pe seara am reusit si eu sa ma ucup de tea de azi. Dar cu ce placere, nu va zic... :D.


Cand eram eu foarte mica, m-au inregistra ai mei pe o caseta audio recitand de zor poezia Braduletului. Ce-mi amintesc eu suna cam asa:

Bradulet, bradut, dragut,
Ninge peste tine!
Hai acum in casa mea ,
Unde-i cald si bine!

Pom de Anul nou te fac!
Oh  ce bucurie
Cu beteala-am sa te-mbrac
Si stelute o mie 
 

Va dati seama, numai la bradulet imi era gandul... Dar cum sa il fac, dar cum sa fie? Dar sa fac si unul asa, dar si unul nu mai stiu cum... si apoi am vazut cat e ceasul. Asa ca l-am lasat pur si simplu sa se faca singur si.. asa a vrut el sa fie: 



Am crosetat bradutul - are si tulpina, I-am crosetat si beteala si i-am cusut si niste margelute perlate superbe pe post de stelute. Nu m-am putut abtine sa nu ii pun si lui, totusi steluta - astfel si agatatoarea sta mai bine.

Apoi i l-am inmanat lui Rukkusu ca sa facem poze. Initial, era cam sceptica si, la fel ca si ea, cei patru braduti priveau cu acele un pic zburlite la noul venit. Vedeti voi, credeau ca e... greu. Da de unde! Usurel ca un fulg de nea.



Cand au vazut cu sta treaba, s-au bucurat nevoie mare si l-au luat pe sus, ca sa faca poze impreuna. Toti am fost insa de acord, ca nu nu ar fi rau sa marim familia de brazi cu unul mai mare (in fine, ei vor o padure - si eu cam la fel, haha). Cert este ca brazi, intr-o forma, sau alta, sigur vor mai fi. Si abia asteptam sa vedem ce si cum. Si pentru ca tot am adus vorba, va reamintesc ca pana pe 11 inca mai putem sa Impodobim Bradul XIII - asta in cazul in care mai sunt doritori :).


Am descoperit ca exista si o varianta cantata a poeziei pe care o recitam eu in copilarie, Habar nu aveam ca exista, poate o fi ceva mai recent (sau poate din contra). Voi stiati poezia aceasta ? Dar colindul - cantecel?

Voi adauga mai jos clipul de pe youtube, ca sa il vedem impreuna:


Si acestea fiind spuse, ma voi ocupa acum de Calendarul Advent - sa adaug inca o fila in el. Dupa care probabil voi merge de urgenta in bucatarie, ca sa pregatesc ceva de rontait (mi s-a facut o foame, de abia ma mai pot concentra la ce scriu - am ramas fara energie ca iepurasul din reclama cu baterii - haha! apropo, chiar am nevoie de niste baterii AA - am primit in avans o mica instalatie si vreau sa vad cum merge). 


Acestea fiind scrise, va las cu bine si... dupa ce ma energizez putin, voi reveni sa va citesc gandurile care mi-am impodobit imboxul - si sa va raspund, Si neaparat sa descopar si ce ati mai facut :).

8 comments :

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

O adevărată minunăție ai reușit 👍 ! Este bine că s-au împăcat toți brăduții la final - cred că au avut noroc că a fost Rukkusu la mediere...
Da, și eu știu poezia, nu și cântecelul...😃
Pupici ❤️

Suzana spunea... [Raspunde]

Oooo! Ce colectie de braduti! Puiutul s-a incadrat imediat, evident!
Doar nu te asteptai la altceva!
Superbe scenele!
Pupici! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza :D Da, altfel nu stiu ce ma faceam, ca voiau toti sa se impodobeasca si eu aveam doar un bradut crosetat :)).
Si observ ca eu o stiu cu o strofa mai scurta (posibil sa fi incercat cand eram mica Mami sa ma invete si cealalta strofa dar nu a prezentat pesemne interes- cred ca mi-a placut mie mult atat cat am si retinut :))).
Pupic

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ce ma bucur ca iti plac - de fiecare data e momentul meu preferat de peste zi - cand e gata proiectul si facem pozele. N-am mai reusit s afac la lumina zilei poze, dar in general, cu toata lumina chioara, ies rezonabil.
Pupici cu drag :*

MNiko spunea... [Raspunde]

Super simpatic brădulețul. Cred că merge și ca breloc sau ca bijurerie, pandantiv. Ar fi un cadou de suflet pentru cineva drag.
Poezia o știam din copilărie, melodia...am aflat cu ocazia adventului că gașza Zurli a făcut -o, dar încă nu am ascultat-o.
Mi-o imaginez acum pe Rukkusu plimbandu-se printr-o pădure de brazi.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult ca iti place (eu inca ma minunez ca a iesit din prima.. haha - asta apropo de crosetat).
Eu inca ma tot sucesc ce decoratiune amigurumi sa fac pentru premiu - s-a incheiat inscrierea, va trebui sa il convoc pe domnul Random maine cel tarziu poimaine si oscilez inca intre Conul de Brad, Un Bradut (ceva mai mare si cu ochisori) si altceva (un ornament rotund pe care nu l-am facut inca, dar pe care il am de la curs.. haha). Maine va trebui sa ma hotarasc.
Am vazut ca ai scris si tu poezia :D - eu stiam doar doua versuri.. si pentru mine a fost o surpriza varianta cantata.
S-ar putea sa faca acest lucru curand :D - la Rukkusu, padurea de brazi si plimbarea ma refer :D

Diana spunea... [Raspunde]

Ai reusit o bijuterie! E minunat dragalasul bradut! Felicitari o mie! ❤
Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti multumesc tare mult!
Si mie imi place cum (si mai ales ca) a iesit. :))
Voiam de mult sa fac un brad crosetat si pentru mine, hehe.
Pup cu drag :*

Trimiteți un comentariu