luni, 7 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 1

Republicat: Acest articol a aparut in data de 07 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari- video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981. update 9 mai 2011 credit; adaugat functia more.
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com -vezi legea dreptului de autor!!

Salut!!! :) Am o veste foarte buna pentru iubitorii de desene animate. Incepand de astazi inauguram o noua rubrica -video, in care vom posta cele mai indragite productii animate. Deschidem "grila" de primavara cu serialul "Le Tour du Monde de Lydie", desen difuzat la inceputul anilor '90, pe tvr2, la ora 17. Puteti urmari in fiecare seara la ora 20 cate un episod pe care il vom posta impreuna cu un scurt(in functie de timp si amploarea subiectului) rezumat. Speram ca astfel sa recream atmosfera magica a momentului "Desene Animate" din copilarie.
Serialul este in limba franceza (:D), are 50 de episoade (aproximativ 25 min fiecare).
Vizionare placuta!!!

EPISODUL 1 -Une visite hors du comun (O vizita iesita din comun)

Povestea incepe intr-o zi frumoasa, intr-un mic orasel din sudul Frantei. In acest orasel cresteau niste flori minunate tot timpul anului. Linistea oraselului este tulburata de aparitia unei pisicute albe care vorbeste.
Ea isi doreste sa gaseasca "l'enfent fleur" - copilul floare. In timp ce orasul freamata si toti cauta pisica vorbitoare, pe dealul din apropiere are loc o cursa cu un fel de "sanii". Pentru a evita un catel care dormea pe traseul de "sanius" Lydie (imbracata in albastru si cu o sapca baieteasca) ajunge intr-o balta. Dupa ce ceilalti copii fug la vederea unui catel care vorbeste, Lydie il invita pe Cador la ea acasa. Acolo o asteapta bunicii, gata sa sarbatoreasca cea de 12-a aniversare a nepoatei lor. Intre timp Cathy - pisica - se intreaba unde ar putea fi Cador. Ghidata de o papadie Cathy ajunge la casa copilului floare, care se intampla sa fie tocmai casa Lydiei. Odata reuniti Cathy si Cador ii ofera Lydiei o cheie magica, pentru ca ea era copilul floare, care trebuia sa caute floarea cu 7 culori - simbol al regalitatii, pentru a o duce regelui Planetei Florilor.
In timp ce Lydie face planuri pentru a pleca in cautarea florii cu 7 culori, apar doua personaje negative: Sabrina si Boris - un bursuc vorbitor, la randul lor in cautarea florii.
La gara Lydie observa un nou personaj - Florent, un tanar fotograf si mare iubitor de flori. In tren urca si Boris, deghizat in calator. Pe drum Lydie observa o casa in flacari si trage semnalul de alarma. Impreuna cu Florent pleaca sa ii ajute pe cei in necaz. Este prima data cand Lydie foloseste cheia magica pentru a se imbraca intr-un costum ignifug. Ulterior trenul se intoarce si ceilalti calatori le sar in ajutor. Dupa ce incendiul este stins trenul isi reia cursa. Florent ramane cu sinistratii si le daruieste un pachetel cu seminte care odata plantate s-au transformat intr-un camp de flori rosii .
Seminificatia acestei flori (o verbina) este: spiritul cooperarii.


Le Tour du Monde de Lydie -Une visite hors du comun


Update (14 iunie 2008) - tnx Monica pentru ajutor.
Puteti downloada episodul de aici: Episodul 1 - Une visite hors du comun .
Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

0 comments :

Trimiteți un comentariu