luni, 4 iulie 2011

21. Voyage dans le passé (Calatorie in trecut)

In prima parte a articolului puteti viziona episodul cu subtitrare. In partea a doua, dupa "aflati mai mult" exista  rezumatul. :)

via  cavalerul11



Varianta in franceza, fara subtitrare:


via  ButokaiNoTaiken


Rezumat:
Eva si Sandy reusesc sa treaca printr-o incercare foarte grea si sa scape cu bine din naufragiu. In urma acestei experiente, Eva este total schimbata de parca ar fi scapat de toata rautatea care o caracteriza.
Se apropia Craciunul si pregatirile erau in toi. Sandy isi doreste sa mearga la mormantul tatalui sau, pe care i se pare ca il zareste pe strada. Domnul Ronwood stransese bani pentru aceasta calatorie si desi doamna se opune vehement, aceasta este in minoritate pentru ca Eva se alatura tatalui sau si se hotaraste sa faca ea toate pregatirile pentru ca prietena sa sa poata merge acasa.
Sandy ia trenul de noapte si ajunge dis de dimineata acasa, la timp sa ii intalneasca pe Charles si gasca lui care se dadeau cu sania. Acestia o duc pana in fata casei, dupa care apar si Tambour si sotii Scott si intra cu totii in casa pentru a se incalzi si a manca o felie din excelenta prajitura a doamne Scott. Aceasta ii povesteste lui Sandy cat de mult i-a simtit lipsa Tambour si cum a asteptat-o pe pragul usii in ploaie, vant... zapada. "Cine spune ca ei nu au suflet?" spune Sandy referindu-se la catei. (Si are dreptate, cine are un catelus, stie cum este - de exemplu al meu sta acum ghemuit in mine.. si este atat de scump!!! Evident nu am rezistat sa nu il ciufulesc putin cu drag.)
In timp ce Sandy alaturi de ceilalti se reculegea la mormantul tatalui sau, in gradina secreta se afla Mark, care isi dorea sa o revada pe Sandy dar se simtea las si era nefericit pentru ca nu reusise sa isi tina promisiunea, de a deveni un pictor recunoscut. Vazand ca nu este nimeni in casa la Sandy el se gandi ca probabil ceva rau s-a intamplat, stiind ca tatal ei era bolnav.
Nici de data aceasta nu se intalnesc cei doi, Sandy ajungand dupa ce el plecase in gradina... Seara toata lumea se strange in jurul pomului impodobit, fiind atat o petrecere de Craciun cat si o comemorare a unui om atat de deosebit - tatal lui Sandy. In timp ca in Scotia copiii s-au reunit in casa familiei Scott sa petreaca sarbatorile, in Londra lui Sandy ii este simtita lipsa pana si de doamna Ronwood spre amuzamentul sotului si fiicei acesteia, care spera ca aceasta o va accepta si iubi pe Sandy ca pe propria sa fiica.
A doua zi Sandy urmeaza sa se intoarca la Londra si despartirea este si mai grea. Tambour vrea sa plece cu ea, i-a lipsit atat de mult in ultimul timp, incat nu poate concepe sa ramana fara stapana lui. Si, bineinteles una din scenele mele "preferate" cand Tambour legat ca sa o poata lasa pe Sandy sa plece la autobuz incearca disperat sa o urmeze si bineinteles ea, alearga fara a-si intoarce privirea.. offffff!!!
Si iar autobuzul lui Sandy trece pe langa Mark - acesta ii vede pe Charles si prietenii lui si afla de la acestia ca si Sandy merge la Londra si despre disparitia tatalui acesteia. Il recunoaste preotul cand vine sa se roage la mormantul tatalui lui Sandy. Dar nu sta.. pleaca mai departe.
Cum se apropia furtuna, doamna Scott iese sa il ia pe Tambour in casa.. dar acesta disparuse, rosese funia si fugise dupa Sandy
(paranteza: Va rog sa ma scuzati si sa treceti peste faptul ca atunci cand sunt episoade care mie imi trezesc amintiri puternice voi fi un pic mai distrata la rezumat.. sau incoerenta, in ce l mai rau caz. Am vazut desenul la inceputul anilor '90... Stiu ce se intampla si totusi nu ma pot abtine sa nu "sufar" atunci cand este cazul si sa traiesc alaturi de personaje.. Pe vremea aceea tocmai imi pierdusem cea mai draga prietena, o catelusa, Roni.. si oarecum cand vad serialul si mai ales la aceste episoade cu Tambour  si fuga acestuia, parca ma teleportez in timp si redevin fetita de atunci, cu doua codite cu ciresele rosii - le aveam dinainte sa vad desenul:D... si ma emotionez. Va multumesc pentru intelegere si ne vedem maine..:P)

0 comments :

Trimiteți un comentariu