duminică, 24 iulie 2011

Beauty and the Beast

foto via
Astazi ne rasfatam cu un film Disney care imi place foarte mult. Am ales aceasta duminica pentru ca este ziua mamicii noastre :) ( la multi ani!!!) si stiu ca ii place acest film foarte mult. Filmul a aparut in 22 noiembrie 1991 si a fost realizat dupa nuvela scrisa de Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont, "La Belle et la Bête".

Acest film este unul dintre cele mai indragite realizate de Disney. Coloana sonora este fredonata de foarta multe lume, aceasta fiind premiata si cu un Oscar. Mie imi place foarte mult varianta interpretata de Angela Lansbury (vocea ceainicului, in cazul in care nu stiati, o actrita desavarsita pe care o admir foarte mult), chiar mai mult decat cea interpretata de Celine Dion, pe care o admir deasemenea pentru vocea sa deosebita.
Filmul a avut si o urmare, despre care va voi scrie, dar mai la iarna asa, pentru ca acel anotimp i se potriveste de minune.. :) O sa vedeti.
Cu ocazia aceasta sper sa gasim si inspiratie pentru concursul organizat de CDB,cine stie :D. Ah.. si voiam sa va spun si un mic secret: shhh ia ghiciti pe cine am facut eu in stilul amigurumi?:P. Ah abia astept sa va arat, dar va trebui sa ma asteptati putin.

trailer  via

Via imdb iata cativa dintre actorii care dau viata personajelor folosindu-si vocile, dar si cu o poza foarte draguta (pentru a afla mai multe vizitati pagina;P):
Belle................................................Paige O'Hara
Beast...............................................Robby Benson
Mrs. Potts.......................................Angela Lansbury
Lumiere...........................................Jerry Orbach

Inainte sa va las sa vizionati filmul, vreau sa va povestesc cate ceva si despre site-ul oficial al desenului pe care va invit sa il vizitati mai jos.




Veti putea asculta fragmente din coloana sonora, sa va cumparati cartea audio, sau editii speciale ale filmului, sa va jucati (au destul de multe jocuri interesante - poate pe viitor imi voi gasi timp sa scriu despre aceste joculete chiar mai mult) si o multime de informatii, site-ul fiind insa in engleza.
Acestea fiind spuse, va las sa urmariti  filmul via megavideo (in engleza) si via peteava dublat in romana (impartit in doua parti). Eu prefer varianta originala, voi aveti de unde alege! Have fun!!

Beauty and the Beast (1991)

via youtube

Frumoasa si Bestia (partea 1)
Frumoasa si Bestia (partea a2a)

Rezumat:
Va fi chiar un rezumat:). Era odata un print care avea tot ce si-ar fi putut dori, dar care nu stia sa iubeasca. El a fost transformat intr-o bestie de catre o zana si a primit un trandafir magic care urma sa infloreasca pana ce acesta implinea 21 de ani. Daca pana atunci nu reusea sa iubeasca si sa se faca iubit, in ciudat infatisarii sale infricosatoare, acesta urma sa ramana o bestie toata viata.
Belle era o fata superba care traia alaturi de tatal sau si era curtata de un individ pe nume Gaston -un tip foarte plin de sine. 
Tatal fetei ajunge pe o furtuna la castelul bestiei si este inchis in temnita. Belle ii vine in ajutor si accepta sa ramana ea in locul tatalui ei la palat. Cu timpul ajunge sa ii indrageasca pe locuitorii acestui palat: obiecte insufletite si foarte simpatice, dar so pe stapan lor: bestia. 
Gaston nu suporta sa fie refuzat de Belle si face tot posibilul sa ajunga la castel pentru a ucide bestia, doar ca el nu stie ca Belle s-a indragostit de stapanul castelului si in ultimul moment il salveaza pe acesta de sub vraja care il transformase in bestie.
V-am spus ca este scurt:D!! Va las sa va bucurati de acest film minunat, pe curand!!

0 comments :

Trimiteți un comentariu