joi, 26 aprilie 2012

Broscuta saltareata!

 Hello, hello!!
Va mai amintiti concursul de aici: Iepurasul Copilarim? Ei bine... iata si un prim articol inspirat din sugestiile voastre! Oana - sper sa iti placa - dupa cate observi este un tutorial care contine termenii de hartie si lucruri frumoase ( o broscuta saltareata este un lucru frumos!!! te amuza, iti tine companie.. tot ce vrei.. haha - pledoarie pentru broscuta din hartie incheiata).

Ca sa nu cumva sa credeti ca este vorba de favoritisme.. sa povestim putin (hehe - lucky me, unlucky you - mail cu povestire). Acum cateva zile, foarte recent deci .. ok, luni - lol- am primit comanda facuta la Creashop si printre altele primul meu set de hartie speciala pentru origami. Care este .... MAGNIFIC:D! Serios vorbind.. are asa o textura placuta, o combinatie de fragil si delicat, ah ... stai ca inseamna cam acelasi lucru. :)). Eu am ales un set pe galben/portocaliu. Hartia are dimensiunile 15 pe 15 cm - asta ca sa stiti cat trebuie sa aiba dimensiunile hartia in cazul in care vreti sa realizati o lucrare origami cu alt tip de hartie (pentru ca se poate). Pe o parte e galbena si pe cealalta are model.  Bun... am primit si ochi mobili care au cazut cu tot cu pliculetul dupa birou.. asa ca nu am reusit sa ii inaugurez, dar ii recuperez cat mai curand.


 Revenind la tutorial... de ce broscuta? Mi-am amintit cum in liceu colega mea Irina ne invatasem cum sa facem asa ceva ca sa ne mai destindem si noi putin. Eu am fost intr-o clasa de limbi straine cu mot - adica toata lumea avea pretentii d ela noi sub sloganul: "sunteti cei mai buni", asa ca la finalul liceului care se transformase in colegiu intre timp, puteai sa iti alegi orice voiai (si chiar asa a fost!). Bun... asa ca am imbinat utilul cu placut si am realizat un tutorial pronind de la acest model: : How to make a traditional origami jumping frog (aveam nevoie totusi de un punct de reper pentru ca "au trecut ani" si na.. s-au mai uitat din lucruri). Prima broscuta am facut-o din hartie de revista (apropo de ce ziceam mai sus) si este o domnisoara;)). A doua broscuta - cea verde - este un el .. Materia prima: hartie colorata simpla, dar nu am mai taiat-o eu ca avea deja dimensiunile dorite.


Articolul il puteti citi in Revista Atelierul aici: Tutorial: Broscuță săltăreață – origami. In acest articol insa am adaugat cateva poze care nu apar acolo (din motive lesne de inteles - am facut aproape 30 de poze). O chestiune amuzanta: o broscuta necesita cel mult 30 de ora daca e prima facuta si nu ati mai lucrat... si asa mai departe. Vreo 5 minute in momentul in care ati prins miscarea .. cam 15 minute cu poze si tot (ca trebuie cautat unghiul, aranjat sa pice lumina asa si nu invers bla bla bla....  Si!!! subliniez SI .. pana la 1 noaptea cand vine vorba sa editezi un tutorial - scris cu diacritice, pasi cu explicatii... si vreo 30 de poze editate ....


Acestea fiind spuse va invit sa il cititi si sa incercati. Dati-mi de stire daca ati facut broscute. Pe mail, in comentariu... sau cel mai bine adaugati-le in colectia Voi copilariti? de pe blog. Si bineinteles, dati-mi de stire daca vreti sa mai incerc si alte modele...:)). Am incercat un fluturas (pe care toata familia l-a luat drept avion .. pfff )si o cutiuta cu stea... si o floare ciufulita - le vedeti prin poze ca decor. Ah floarea am fost o mare dezamagire pentru mine... Ori unde a fost hartia prea "fragila" ca sa zic asa.


Bun.. ma grabesc sa schimb calculatorul sa adaug pozele (hahaha) si sa public articolul. Pe curand!!

2 comments :

Gianina spunea... [Raspunde]

Chiar voiam sa te intreb daca nu cumva hartiutele acestea faine sunt cele de la Crea...Mie imi place ca e multa culoare...in rest,nu stiu daca ma apuc debroscute sau altceva ca la origami nu m-am priceput nici in copilarie,hi,hi...
Bravo!

copilarim spunea... [Raspunde]

Da.. de acolo le-am luat:D Si sigur imi voi mai face cadou - vreau sa caut si hartie A4 care sa aiba model pe o parte... :P. nu numai cea de 15x15:)
Sa stii ca e chiar amuzant...:)))) (ca sa nu zic ca da dependenta. Haha!

Trimiteți un comentariu